کد خبر: 683849
تاریخ انتشار :

تازه ترین تصمیمات و تحولات ستاد انتخابات کشور برای انتخابات ۱۴۰۲

رییس ستاد انتخابات و معاون سیاسی وزیر کشور با اعلام اقدامات جاری و پیش بینی ها و تدابیر ستاد برای برگزاری هر چه باشکوه تر انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: از حیث زمانبندی، اگر ماده های اصلاح قانون انتخابات تبدیل به قانون شود ما باید از ۱۶ مهرماه ۱۴۰۲، پیش ثبت نام را آغاز کنیم.

تازه ترین تصمیمات و تحولات ستاد انتخابات کشور برای انتخابات ۱۴۰۲
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

محمدرضا غلامرضا در گفت‌وگو با ایسنا گفت: از شروع به کار ستاد انتخابات کشور در ۱۹ اردیبهشت ماه تا مقصد ۱۱ اسفندماه ایستگاه های مختلف و جدول زمانی داریم که برخی اقدامات آن، نباید از این جدول عقب بیفتد؛ مثل موضوع استعفاها بر اساس قانون فعلی و اگر اصلاح قانون انتخابات در این هفته نهایی شود قاعدتا جدول زمانی تغییر خواهد کرد.

۱۰ جلسه ستاد انتخابات و تشکیل کمیته های تخصصی

رییس ستاد انتخابات کشور گفت: از شروع به کار ستاد انتخابات تا به امروز ۱۰ جلسه ستاد انتخابات داشتیم. در گام اول کمیته های تخصصی ستاد انتخابات شکل گرفته است. احکام آنها هم صادر شده است. ساختار ستاد انتخابات به این شکل است که رئیس ستاد انتخابات، معاون سیاسی وزیر کشور است؛ دبیر ستاد انتخابات، مدیر کل انتخابات یا مدیر دفتر انتخابات، کمیته های تخصصی، کارگروه آموزش، هیات بازرسی مرکزی، کمیته امنیتی، کمیته اطلاع رسانی، کمیته سیاسی، کمیته فناوری، کمیته حقوقی، کمیته حراست و استعلامات، کمیته مالی و پشتیبانی.

به گفته معاون سیاسی وزیر کشور، همین ساختار در استان ها هم شکل می گیرد یعنی استاندار باید برای رئیس ستاد استانی (معاون سیاسی استاندار) و کمیته های سازمانی احکام را صادر کند.

غلامرضا افزود: ما در همان مقطع، بعد از صدور حکم رئیس ستاد انتخابات و شکل گیری این ستاد و کمیته ها، به استان ها ابلاغ کردیم و ساختار شکل گرفت. جلسات استانی هم مشابه ما به صورت منظم و هفتگی برگزار می شود.

۴۴ مصوبه، ۷ همایش آموزشی و آموزش صدها نفر

محمدرضا غلامرضا تصریح کرد: به جز جلسه اخیر (چهارشنبه شب) که جلسه فوق العاده ستاد انتخابات کشور با حضور وزیر کشور برگزار شد، تاکنون ۴۴ مصوبه داشتیم.

غلامرضا بیان کرد: از برنامه های جاری ستاد انتخابات برگزاری همایش های منطقه ای آموزشی است. همایش های منطقه ای برای این است که اولین با مسائل و مشکلات مناطق آشناتر شویم و در تعامل با استانداران به حل مسائل بپردازیم. ما برای کاربردی کردن آموزش ها، تعامل با استانداران، آشنایی با مسائل استان و ایجاد فضای انتخاباتی در استان، همکاری و تبادل نظر بین فرمانداران منطقه ای (فرمانداران استان های همجوار) که اتفاق بی نظیری است، همایش های آموزشی را برگزار می کنیم.

معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: ۷ همایش منطقه ای پیش بینی کردیم. اولین برنامه در استان مازندران و شامل گلستان، سمنان گیلان و تهران نیز بود (گروه یک) و ۱۰۲ نفر در آن آموزش دیدند. همایش بعدی در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، همچنین اصفهان، کرمان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی. بعد از تاسوعا و عاشورا، همایش آموزشی در سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد که شامل خراسان رضوی، شمالی و جنوبی خواهد بود و ۱۰۱ نفر آموزش خواهند دید. این آموزش ها شامل فرمانداران، مدیران استانی (سیاسی، فناوری و...) و عوامل اجرایی است.

غلامرضا توضیح داد: در مجموع ۶۳۵ نفر آموزش خواهند دید و بعد از پشت سر گذاشتن این مرحله، وارد مرحله جدید آموزش می شویم که در آن از فرمانداران و سپس، بخشداران برای حضور در تهران دعوت خواهیم کرد.

رییس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۸۰ فرماندار داریم و یک هزار و ۱۳۱ بخشدار که از این تعداد بخشدار، بخشداران مرکزی، مسئولیتی در برگزاری انتخابات ندارند. درباره بخش مرکزی، این مسئولیت به عهده فرماندار است اما سایر بخشداران این مسئولیت را دارند با این حال ما برنامه آموزشی را برای همه بخشداران برگزار خواهیم کرد.    

از سامانه پرسش و پاسخ تا هیات اندیشه ورز    

وی افزود: چند سامانه هم برای پرسش و پاسخ طراحی کردیم که ارتباط با ستاد انتخابات برقرار شود و اگر سوال و ابهامی وجود داشته باشد قابل پاسخگویی باشد. در سامانه جامع انتخابات در سال های گذشته اگر سوالاتی از سوی فرمانداران و بخشداران مطرح می شد پاسخ را دریافت می کردند. ما در حال غربال کردن آن تجربیات گذشته هم هستیم که در سامانه جامع باقی باشد و به رفع ابهام ها کمک کند.

غلامرضا از تشکیل «شورای راهبردی معاونت سیاسی» در معاونت سیاسی وزارت کشور خبر داد و گفت: همچنین «هیات اندیشه ورز» را تشکیل دادیم که عمدتا مهمانان بیرونی (نخبگان مدعو) هستند و از وجود آنها استفاده می کنیم.

دستور العمل «نحوه تشکیل و شرح وظایف هیات اجرایی در انتخابات مجلس شورای اسلامی»

غلامرضا تاکید کرد: دستورالعمل «نحوه تشکیل و شرح وظایف هیات اجرایی در انتخابات مجلس شورای اسلامی» را تهیه کردیم. ما حتی برای انتخاب هیات اجرایی هم شاخص تعیین کردیم و این شاخص ها را به استان ها دادیم. نگاه ما این است که همکارانمان بر اساس چارچوبی، اعضای هیات اجرایی را انتخاب کنند زیرا می خواهیم آسیب را به کمترین حد ممکن برسانیم. شاخص ها و دستورالعمل تهیه شده و البته در دل این دستورالعمل؛ چون یکی از وظایف، بررسی صلاحیت ها است برای این موضوع هم دستورالعملی تهیه شده است و در اختیار همکارانمان قرار خواهد گرفت.

وی اشاره کرد: کارهای جدید و تازه ای انجام شده است. در گذشته، بایدها و نباید هایی داشتیم اما مثل امروز انسجام نداشته است.

دستورالعمل «فعالیت های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی»

معاون سیاسی وزیر کشور با تاکید بر اینکه، دستورالعمل ها ناظر بر بخش سلامت انتخابات است، ادامه داد: دستورالعمل «فعالیت های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی» را نیز تهیه کردیم که در ۳۶ ماده تدوین شده است. در چارچوب مولفه های ۴ گانه مورد تاکید مقام معظم رهبری یعنی سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت، راهبردها را با کمک همکاران در شورای راهبردی معاونت سیاسی و با بهره گیری از هیات های اندیشه ورز نوشتیم و برش های استانی را نیز به استان ها ارسال کردیم، نظرات استان ها را هم گرفتیم.

سند راهبردی تبلیغات و ارتقای مشارکت سیاسی

به گفته غلامرضا، سندی نیز تحت عنوان «سند راهبردی تبلیغات و ارتقای مشارکت سیاسی» با تاکید بر انتخابات اسفند ۱۴۰۲ تهیه شده که می تواند در سایر انتخابات ها هم مورد استفاده قرار گیرد. در این سند بناست از ظرفیت وزارتخانه ها، دستگاه های اجرایی، احزاب، گروه ها، تشکل های صنفی، سمن ها و حلقه های میانی در جهت افزایش مشارکت و حضور گسترده مردم در انتخابات استفاده شود.

غلامرضا بیان کرد: چارچوب برنامه هر کدام از این ظرفیت ها نیز نوشته شده است تا با همکاری آن طرف ها بتوانیم برای مشارکت بیشتر تلاش کنیم.

سند تحول احزاب؛ مرحله جدید همکاری مشارکت احزاب و گروه ها  

رییس ستاد انتخابات کشور گفت: همچنین در این راستا، سند تحول احزاب را تهیه کردیم. این سند با هدف ارتقای نشاط سیاسی و بهره گیری از احزاب به عنوان یک شبکه ارزشمند سیاسی حکمرانی با نقش مشورتی برای دولت و استفاده از احزاب به عنوان حلقه واسط انتقال مطالبات مردمی، تهیه شد و آن را در اختیار خانه احزاب گذاشتیم. همچنین جلساتی با شورای مرکزی خانه احزاب داشتیم و اصرار داریم که بعد از ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش کنیم احزاب و گروه های سیاسی را وارد مرحله جدیدی با همکاری خود آنها کنیم.

درباره اصلاح قانون انتخابات

غلامرضا با اشاره به انتخابات تناسبی و مواد اصلاحی قانون انتخابات گفت: در خصوص اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که ۶۰ ماده دارد، اگر فردا یکشنبه با توجه به نقطه نظراتی که درباره ماده ۵۳ یا نظام انتخاباتی تناسبی وجود داشت، مجلس شورای اسلامی تصمیم بگیرد، ۵۹ ماده به صورت قانون، ابلاغ خواهد شد. اگر ماده ۵۳ با تصمیم مجلس حذف شود ۵۹ ماده و مواد دیگری که از قانون مانده، ابلاغ می شود و از حیث زمانبندی، اگر ماده های اصلاح قانون انتخابات تبدیل به قانون شود ما باید از ۱۶ مهرماه ۱۴۰۲، پیش ثبت نام را آغاز کنیم.

سامانه پیش ثبت نام در کدام مرحله است؟

رییس ستاد انتخابات کشور افزود: ما در وزارت کشور و هم شورای محترم نگهبان، باید سامانه ای را برای پیش ثبت نام ایجاد می کردیم که بحمدالله این اتفاق افتاده است و با تلاش هایی که همکاران کمیته فناوری داشتند، نسخه اولیه سامانه را نوشتیم و شورای نگهبان هم سامان اختصاصی خود را تهیه کرده است. این هفته، اولین مانور روی سامانه آغاز می شود که سامانه زیر بار برود که اگر اصلاح قانون انتخابات تبدیل به قانون شد بتوانیم تا ۱۶ مهرماه خود را آماده کنیم. کلیپ های آموزشی نحوه ثبت نام هم آماده می شود.

فراخوان دستگاه های احراز هویت

غلامرضا خاطرنشان کرد: با تدابیری که اندیشیده شده ما دستگاه های احراز هویت را هم بر اساس یک جدول زمانبندی فراخوان کردیم که بروزرسانی شوند و در اختیار استان ها قرا گیرند که از هفته جاری انجام می شود.

وی تاکید کرد: چه، مبنا را قانون فعلی و چه قانون انتخابات اصلاح شده در نظر بگیریم، ما از موعدهای زمانی عقب نیستیم و اقدامات کمیته ها بر اساس جدول زمانی در حال انجام است.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها