کد خبر: 688885
تاریخ انتشار :

انسیه خزعلی روزنامه کیهان نمی‌خواند؟!

معاون رییس جمهوری در امور زنان در حالی تعبیر الگوی نه شرقی نه غربی را برای زنان به کار برده که دو سال قبل گفته شده بود شعار نه شرقی نه غربی ناظر بر جهان دو قطبی بود و اکنون دنیا متفاوت است.

انسیه خزعلی روزنامه کیهان نمی‌خواند؟!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

انسیه خزعلی گفته است: زنان ایرانی الگوی نه شرقی نه غربی را به دنیا ارایه می کنند. الگویی که تحجر و وادادگی در آن نیست و این یعنی زن مسلمان برنامه دارد. هم در اجتماع می‌درخشد و هم خانواده را قوی نگاه می‌دارد.

  به این بهانه می‌توان چند نکته را مطرح کرد:

۱. اگر زنان ایران واقعا چنین اند چرا چند ماه است که دولت و مجلس همت خود را صرف آن کرده‌اند که به ضرب جریمه و محدودیت پوشش آنان را به شکل مطلوب و مورد نظر درآورند؟

۲. با توجه به غیبت نیمی از جامعه در انتخابات ۱۴۰۰ و شمار قابل توجه آرای باطله و پوشش متفاوت بخش قابل توجهی از زنان آیا معاون محترم رییس جمهوری می‌تواند از جانب همه زنان ایران سخن بگوید؟

۳. بخشی از دختران ایرانی ازدواج نکرده و بالطبع خانواده‌ای تشکیل نداده‌اند و شماری هم جدا شده‌اند. آیا توصیف مشارالیها شامل این هم وطنان هم می‌شود؟

۴. به جز ایشان که معاون رییس جمهوری شده‌اند دیگر زنان ایران چگونه می‌توانند در عرصه‌های مدیریتی بدرخشند و این درخشش با توصیه به فرزند آوری بیشتر چگونه قابل جمع است؟

۵. روزنامه کیهان در دی ۱۴۰۰ با انتقاد از کسانی که شعار"نه شرقی نه غربی" را در باره مذاکرات با روسیه و چین مطرح می‌کردند نوشت: در شعار «نه شرقی، نه غربی» مراد از مفاهیم غرب و شرق جهت‌های جغرافیایی نیست بلکه این شعار ناظر بر جهان دو قطبی در آن روزگار بوده است.

تعبیر «آن روزگار» یعنی نه شرقی نه غربی کارکرد گذشته را ندارد و حالیه بلاموضوع است. سرکار خانم خزعلی آیا کیهان را نمی‌خوانند یا از زبان رییس خود و دیگر مقامات نشنیده‌اند که نظم گذشته تغییر کرده و طبعا با این نگاه مانند قبل نمی‌توان شعار نه شرقی نه غربی سر داد و بعید نیست تابلوی آن را هم از سر‌در وزارت خارجه بردارند؟

۶. ۵۰ سال قبل دکتر شریعتی با تعبیر دو گانه زن مطبخی/ زن عروسکی الگوی زن اجتماعی مسلمان را ارایه داد و پس از آن بود که پوشش مانتو روسری هم رواج یافت. مراد او از زن مطبخی زنان سنتی و غیر اجتماعی بودند که خانه را بر بیرون ترجیح می‌دادند و با زن عروسکی هم به مدل تبلیغی تلویزیون آن زمان و مجله زن‌روز دوران شاه طعنه می‌زد. اگر مراد خانم خزعلی همین باشد که ۵۰ سال است اتفاق افتاده است و نیاز به الگوی مشارالیها نیست. (راستی یادشان رفت طبق تبلیغات معمول بگویند بیشتر داشنجویان ما دخترند. جمله‌ای که هر بار در بیان اهمیت به دختران و زنان تکرار می‌شود).

۷. هدف از تاسیس معاونت زنان در دولت اصلاحات با مسوولیت خانم زهرا شجاعی که در دولت سازندگی مشاور بود ارتقای جایگاه زنان در مسوولیت‌های اجتماعی و دفاع از حقوق زنان بود و موفقیت‌های به نسبت قابل توجهی هم حاصل آمد. در دولت احمدی‌نژاد که همه امور وارونه شد نام معاونت زنان را هم به خانواده تغییر دادند یعنی حضور در اجتماع نه و خانه و خانواده ترجیح دارد. در دولت روحانی کلمه زن را برگزداندند و دیدند اگر خانواده را بردارند متهم به ضدیت به خانواده می‌شوند. پس شد زنان و خانواده و در دولت آقای رییسی هم باقی مانده است.

 منتها خانم خزعلی در فضایی که همه می‌دانند چقدر تغییر کرده  سراغ مفهومی رفته که کیهان هم حکم به منسوخ شدن‌ آن داده است!

منبع: عصر ایران

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها