کد خبر: 693531
تاریخ انتشار :

نامه ایران به شورای امنیت در خصوص اتهام‌زنیِ صهیونیست‌ها

نمایندگی ایران در نامه‌ به شورای امنیت در خصوص اتهامات رژیم صهیونیستی علیه ایران نوشت: این رژیم آپارتاید به طور غیرقابل انکاری مسئول از دست دادن غم انگیز جان‌های بی‌گناه ناشی از جنایات مداوم خود علیه غیرنظامیان در غزه است. سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد نیز در کنفرانس "منطقه خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی" گفت که تهدیدات هسته‌ای اخیر مقامات بلندپایه رژیم اسرائیل علیه ایران و فلسطین، خطر این سلاح‌ها را در دست چنین رژیم نامشروعی برجسته می‌کند.

نامه ایران به شورای امنیت در خصوص اتهام‌زنیِ صهیونیست‌ها
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد شب گذشته به وقت محلی در نامه‌ای به شورای امنیت درخصوص اتهامات اسرائیل به ایران نوشت: این نامه در ادامه نامه ما به تاریخ 13 اکتبر 2023 (S/2023/764)، در پاسخ به نامه مورخ 6 نوامبر 2023 نماینده رژیم اسرائیل خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت تهیه شده است. نماینده رژیم اسرائیل در نامه خود با تکرار ادعاهای بی اساس علیه ایران، ایران را به «سیاستی با هدف شعله‌ور کردن جنگ منطقه‌ای» متهم کرده است تا توجه جامعه جهانی را از جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت و فلسطینیان بی پناه و بی دفاع در نوار غزه و فلسطین اشغالی منحرف کند. به همین ترتیب، در جلسه توجیهی شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد "وضعیت خاورمیانه، از جمله مسئله فلسطین" که در 10 نوامبر 2023 برگزار شد (S/PV.9472)، نماینده رژیم اسرائیل در بیانیه خود تلاش کرد تا کشتار روزانه این رژیم علیه مردم بی گناه با به کارگیری تاکتیک‌های انحرافی معمولی از جمله کمپین‌های ایران هراسی، طرح ادعاهای گمراه کننده و غیرمستند، انتشار اطلاعات نادرست و انگشت اتهام به سوی ایران را توجیه و مشروعیت بخشد.

در این نام همچنین آمده است: این اتهامات بی‌اساس و همچنین تلاش‌های بدبینانه برای پیوند دادن و نسبت دادن اقدامات گروه‌های مقاومت فلسطینی در مبارزه با اشغالگری و تجاوزات نظامی اسرائیل در فلسطین اشغالی به جمهوری اسلامی ایران، به‌طور قاطع و بی‌اساس رد می‌شود. همانطور که بارها بیان شده است، تصمیمات و اقدامات گروه‌های مقاومت فلسطین مستقل، بر اساس منافع آن‌ها و در راستای آرمان‌های فلسطینی است. این اقدامات مستحکم بر حقوق آن‌ها بر اساس قوانین بین المللی استوار است و حق آن‌ها برای تعیین سرنوشت و دفاع از خود در برابر اشغالگری و تجاوز نظامی اسرائیل را تأیید می‌کند. در نتیجه، هرگونه تلاش برای سرزنش یا دخالت دادن ایران در این موضوعات غیرقابل قبول است.

نمایندگی ایران در این نامه نوشت: به همین ترتیب، ایران تلاش‌های فریبکارانه اسرائیل برای یکسان دانستن مبارزه مشروع مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت با تروریسم، با هدف مشروعیت بخشیدن به جنایات فجیع، پاکسازی قومی و قتل عام علیه مردم بیگناه غزه را به شدت محکوم و رد می‌کند. هم حقوق بین الملل و هم منشور سازمان ملل، حق مشروع تعیین سرنوشت و همچنین حق دفاع از خود را برای مردم فلسطین در مبارزه مداوم آن‌ها علیه اشغالگری و تجاوز نظامی اسرائیل به رسمیت می‌شناسند.

ایران در نامه خود تصریح کرد: رژیم اسرائیل نمی‌تواند با سرزنش نادرست ایران از پاسخگویی فرار کند. این رژیم آپارتاید به طور غیرقابل انکاری مسئول از دست دادن غم انگیز جان‌های بی‌گناه ناشی از جنایات مداوم خود علیه غیرنظامیان در غزه است. اکنون بیش از یک ماه از اعلان جنگ اسرائیل به غیرنظامیان بی دفاع فلسطینی، که به عنوان رژیم اشغالگر عمل می‌کند، می‌گذرد، که نقض آشکار تمام هنجارهای مرتبط حقوق بین الملل، از جمله حقوق بین المللی بشردوستانه و حقوق بین الملل حقوق بشر است. بمباران بی امان ادامه دارد و شب و روز در بین غیرنظامیان بی گناه وحشت ایجاد می‌کند و این رژیم ظالم دست از کار نمی‌کشد و بی شرمانه از هر وسیله‌ای که در اختیار دارد برای محو مردم بی دفاع غزه استفاده می‌کند و تا آنجا پیش می‌رود که وقیحانه تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای می‌کند.

نمایندگی ایران خاطر نشان کرد: همانطور که در جلسه توجیهی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در 10 نوامبر (S/PV.9472) اذعان شد، وضعیت نوار غزه به نقطه بحرانی و فاجعه بار رسیده است که نیازمند اقدام فوری بین‌المللی است. مردم غزه که 16 سال در محاصره قرار گرفته‌اند، اکنون با تخریب خانه‌ها و خانواده‌های خود روبه‌رو هستند. بیمارستان‌ها مملو از بیماران مجروح، بیمار و در حال مرگ است. هزاران آواره در بیمارستان‌ها و مدارس پر ازدحام و ناامید به دنبال وسایل ضروری هستند. بیش از 11000 نفر در غزه کشته شده‌اند که 70 درصد آن‌ها زن و کودک هستند و بیش از 3500 نفر از جمله 1700 کودک مفقود شده یا در زیر آوار محبوس شده‌اند.

در این نامه همچنین آمده است: در جلسه توجیهی شورای امنیت سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرد که به طور متوسط در هر 10 دقیقه یک کودک به قتل می‌رسد و 1.5 میلیون نفر آواره شده‌اند و در معرض افزایش خطرات بیماری قرار دارند. این سازمان با تشریح جزئیات فروپاشی قریب‌الوقوع سیستم مراقبت‌های بهداشتی در غزه، گفت که سازمان جهانی بهداشت تاکنون بیش از 250 حمله به مراکز بهداشتی و درمانی در غزه را تأیید کرده است و از شورای امنیت خواسته است که آتش‌بس فوری و دسترسی آزادانه بشردوستانه به غزه را تضمین کند. ادعا کرد که "هیچ جا و هیچ کس ایمن نیست".

ایران تصریح کرد: جامعه بین المللی باید فوراً به وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه رسیدگی کند و اطمینان حاصل کند که مسئولین اقدامات جنایتکارانه خود علیه مردم فلسطین پاسخگو خواهند بود. جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت می‌خواهد که به مسئولیت‌های خود عمل کند و اقدامات قاطعی را انجام دهد تا رژیم اسرائیل را مجبور به توقف اشغال و خصومت‌ها، پایان دادن به جنایات، تضمین دسترسی بلامانع به کمک‌های بشردوستانه و تسریع در تحویل فوری تجهیزات حیاتی به غزه کند.

نمایندگی ایران در آخر نوشت: همچنین ضروری است که رژیم اسرائیل به طور مداوم به تعهدات بین المللی خود، از جمله تعهدات مندرج در قوانین بین المللی بشردوستانه و حقوق بشر، پایبند باشد. ایران در حمایت بی‌دریغ خود از حقوق مشروع مردم فلسطین ثابت قدم است و مصمم است تا پایان اشغالگری در کنار آرمان‌های آنان بایستد.

ایران درباره خطر سلاح هسته‌ای در دست رژیم نامشروع اسرائیل هشدار داد

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در کنفرانس "منطقه خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی" سخنانی را ایراد کرد.

متن سخنرانی نماینده ایران به شرح زیر است:

چشم انداز جهانی کنونی بر ضرورت ایجاد یک منطقه خاورمیانه عاری از همه سلاح های کشتار جمعی تاکید دارد. وجود چنین تسلیحاتی، در سطح منطقه ای یا جهانی، تهدیدی برای بشریت به شمار می رود و اغلب به عنوان ابزاری برای باج گیری عمل می کند. در سطح بین المللی، نیاز مبرمی به پرداختن به خطرات مربوط به اشتراک و اشاعه احتمالی سلاح های هسته ای توسط ایالات متحده و ناتو وجود دارد.

-   در سطح منطقه‌ای، زرادخانه تسلیحاتی که در اختیار رژیم اسرائیل است، نگرانی‌های واقعی و گسترده‌ای را در مورد اشاعه ایجاد کرده است. تهدیدات هسته ای اخیر مقامات بلندپایه رژیم اسرائیل علیه ایران و فلسطین، خطر این سلاح ها را در دست چنین رژیم نامشروعی برجسته می کند. با توجه به جنایات اخیر در خاورمیانه، ما نگرانی فوری خود را در مورد سیاست ابهام هسته‌ای اسرائیل و استفاده بالقوه از سلاح‌های کشتار جمعی در درگیری غزه یا جاهای دیگر ابراز می‌کنیم، اگر اکنون از آن جلوگیری نشود. محرمانه بودن توانایی های هسته ای اسرائیل تهدیدی قابل توجه برای ثبات منطقه است و خواستار اقدام فوری برای رسیدگی به این موضوع است. در این دوران حساس، ضرورت ایجاد چنین منطقه ای در خاورمیانه هرگز به این فوریت نبوده است. اکنون، بیش از هر زمان دیگری، ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی به‌عنوان گامی اساسی به سوی آینده‌ای امن‌تر و مطمئن‌تر است.

ما از "بیانیه مشترک کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در مورد تهدید استفاده از سلاح های هسته ای توسط اسرائیل" که با حمایت کامل و ارزشمند کشورهای عضو OIC در 6 نوامبر 2023 به تصویب رسید، استقبال می کنیم. ما پیشنهاد می کنیم بیانیه دیگری توسط این کنفرانس در محکومیت تهدید هسته ای ناشی از رژیم اسرائیل صادر شود. هدف این اعلامیه محکومیت استفاده یا تهدید سلاح های هسته ای و تاکید بر ضرورت شفافیت، رفتار مسئولانه و تعهد به قطعنامه های صلح آمیز در منطقه است.

-        ضروری است که جامعه بین المللی این تهدیدات رژیم اسرائیل را به عنوان یک زنگ بیدارباش آشکار بپذیرد. اقدامات رژیم اسرائیل از جمله مصادیق تروریسم و خرابکاری علیه برنامه های هسته ای غیرنظامی و دانشمندان در منطقه، مداخله فوری نهادهای بین المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی را می طلبد.

- از سوی دیگر، امتناع بی‌دلیل اسرائیل از شرکت در این کنفرانس حیاتی، که با حمایت تزلزل‌ناپذیر ایالات متحده تقویت شده است، غیرقابل دفاع است. چنین بی میلی و حمایت های خارجی مانع از بحث های حیاتی برای امنیت جهانی می شود. توقف این مانع و تشویق مشارکت معنادار به نفع ثبات بین المللی ضروری است. علاوه بر این، هر کشور دیگری که فعالیت‌های تسلیحاتی اسرائیل را امکان‌پذیر می‌کند، قوانین بین‌المللی را نقض و به تکثیر این سلاح‌های خطرناک کمک می‌کند.

-  در آستانه پنجمین سال برگزاری کنفرانس، با در نظر گرفتن بحث های موضوعی خاص، تعیین مناطقی که نیاز به توجه بیشتری دارند، بسیار مهم است. در اینجا پیشنهادهای منقه برای هدایت یک گفتمان متمرکز و پربار آورده شده است:

1- وظیفه مناطق عاری از سلاح هسته ای اطمینان از عدم وجود سلاح در آن منطقه است، بنابراین ما بر ضرورت خلع سلاح واقعی قبل از ایجاد مناطق عاری از سلاح هسته ای تاکید می کنیم. با اذعان به عدم وجود مکانیسم مورد توافق در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نظارت بر انهدام سلاح‌های هسته‌ای، از بحث‌های بیشتر در مورد استفاده از مکانیسم‌های موجود همزمان با شناسایی نقاط ضعف حمایت می‌کنیم. پرداختن به این موضوع در ایجاد مناطق عاری از سلاح های هسته ای به ویژه در منطقه ای مانند خاورمیانه با وجود واقعی سلاح های کشتار جمعی در منطقه بسیار مهم است. در پیشبرد این هدف، سایر جنبه‌ها و گزینه‌های حیاتی برای راستی‌آزمایی می‌تواند مورد بحث قرار گیرد. در این راستا، پس از بحث های موضوعی، این موضوع باید برای حل و فصل جامع به کمیته کاری ارجاع داده شود که کارشناسان فنی آژانس بین المللی انرژی اتمی و کشورهای عضو پیگیری و شکاف های موجود را به طور موثر برطرف کنند.

2- استفاده از فناوری های هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی برای مقاصد صلح آمیز، با توجه به تجربیات گذشته مبنی بر عدم انطباق کافی توسط کشورهای در حال توسعه حیاتی است. تفاوت بین تعهدات کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته در مورد دسترسی صلح آمیز به فناوری، مستلزم مفاد دقیق در معاهده منطقه ای است. با پیش‌بینی تسهیل دسترسی صلح‌آمیز به فناوری، این معاهده باید نه تنها به رسمیت شناختن این حق، بلکه مکانیسم‌های اجرایی مشخص برای دفاع از حقوق اعضا در برابر هرگونه مانع را تضمین کند. جلوگیری از اقدامات قهری یکجانبه در راستای فناوری صلح آمیز و همکاری بین المللی ضروری است.

3- با اذعان به اهمیت مشارکت ذینفعان داخلی در تسهیل هدف نهایی کنفرانس، پیشنهاد می شود نشستهای منطقه ای برای مشارکت همه ذینفعان داخلی از بخش های مختلف نظامی و غیرنظامی عالی برگزار شود

4-استفاده از تجارب ارزشمند سایر معاهدات منطقه‌ای بر لزوم تعامل مستمر و مستمر با آن سازمان‌ها و معاهدات در طول تدوین و اجرای معاهده تاکید می‌کند، بنابراین ادغام این روابط در برنامه کاری فرآیند واقعاً توصیه می‌شود.

در پایان بدون اسم بردن از کشور خاص – و به منظور رد اظهارات هیاتهایی مثل یمن – تاکید شد که ایران همچنان در پایبندی به تعهدات بین‌المللی خود مصمم باقی می‌ماند و در عین حال مجدانه از منافع ملی خود مطابق با قوانین بین‌المللی محافظت می‌کند.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها