رئیسی: رای مردم یک امر تشریفاتی نیست؛ حمایت از غزه مبتنی بر قانون اساسی است
رئیس جمهور در دومین همایش مسئولیت اجرای قانون اساسی با بیان اینکه حمایت ما از غزه و فلسطین مبتنی بر قانون اساسی است، گفت: از افتخارات نظام اسلامی این است که تمام نهادها و ساختارهای آن مبتنی بر رای مردم است و رای مردم یک امر تشریفاتی نیست.
دومین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی در سالن اجلاس سران، با سخنرانی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور آغاز شد.
مهمترین بخش اظهارات سید ابراهیم رئیسی به شرح زیر است:
قانون اساسی ما قانون جامعی است که همه نیازهای کشور در آن دیده شده است
* قانون اساسی، اساس قوانین، مقررات و ارتباطات بین بخشهای مختلف و اساس تشکیلات و ساختار نظامی اسلامی را به ما آموخته است.
* امام بزرگوار بحثی درباره حکومت اسلامی و ولایت فقیه دارند؛ قبل از امام نیز بزرگان و فقها بحث ولایت فقیه را در کتب و نوشتههای خود مطرح کرده بودند.
* بعد از قرن چهارم و پنجم و از زمان مرحوم شیخ طوسی به بعد، همه بزرگان و فقها به بحث ولایت فقیه پرداختهاند.
* میتوان امام خمینی را صاحب دکترین ولایت فقیه در دوران معاصر دانست که در شکل کتاب حکومت اسلامی در اختیار همگان قرار گرفته است.
* شهید بزرگوار بهشتی و خبرگان قانون اساسی برای این نظریه ساختارسازی کردند و این ساختارسازی نماد و نمودش شد قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
* همه نیازها در ارتباطات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و روابط داخلی و خارجی در قانون اساسی دیده شده است.
قانون اساسی جمهوری اسلامی مترقیترین بین تمام کشورهاست؛ رای مردم امری تشریفاتی نیست
* قانون اساسی جمهوری اسلامی مترقیترین قوانین بین تمام کشور هاست. به اذعان یک حقوقدان آفریقایی قانون اساسی جمهوری اسلامی میان دموکراسی و آرمان تجمیع شده است.
* از افتخارات نظامجمهوری اسلامی است که تمامنهادها و سازمانها و ساختارهای ایننظاممبتنی بر رأی مردم است.
* رای مردم یک امر تشریفاتی و سیاسی نیست. امام اگر فرمودند میزان رأی ملت است حقیقتا مردم باور بودند.
رای مردم در شکل گیری تمامنهادهای جمهوری اسلامی حائز اهمیت است
* امام، مردم و رأی مردم و توجه به نگاه مردم را باور داشتند.
* امروز اگر رهبری فرزانه انقلاب اسلامی توجه به مردم را به مسئولین گوشزد میکنند حقیقتا مردم را باور دارند.
* رای مردم در شکل گیری تمامنهادها در جمهوری اسلامی حائز اهمیت است و قانون اساسی تکلیف کرده است که باید به آرای عمومی مراجعه داشت.
عمل به قانون اساسی به صورت گزینشی زیبنده نیست؛ لزوم تدریس قانون اساسی در تمام دانشگاهها
* اجرای قانون اساسی باید به صورت یک امر جامع دیده شود، عمل به قانون اساسی به صورت گزینشی زیبنده نیست.
* همه نهادها و ساختارها در قانون اساسی ما پیشبینی شده است.
* لازم است قانون اساسی در دانشگاهها تدریس شود؛ باید تمام دانشجویان ما قانون اساسی کشورمان را یاد بگیرند.
* آموزش قانون اساسی امری است که نباید محدود به رشته حقوق باشد. همه فارغالتحصیلان دانشگاهها که به عرصه اجرا وارد میشوند باید با قانون اساسی آشنا باشند.
باید به بخش خصوصی میدان داد؛ بخش خصوصی، تعاونی و دولتی در قانون اساسی در کنار هم دیده شده است
* مردم حقوقی دارند و مسئولین تکالیفی، حق و تکلیف در یک راستاست. تکلیف نسبت به تمام دست اندر کاران و مسئولین تحقق قانون اساسی است و مردم به موجب قانون اساسی از حقوقی برخوردارند.
* ظرفیتی که امروز جمهوری اسلامی از آن برخودار است، ظرفیت اقتصادی و منابع بسیار زیرزمینی و نیروی انسانی کارآمد است. باید تلاش شود تا به اقتصاد بخش خصوصی رونق داده شود و در مسیر مردمی مردمی اقتصاد پیش برویم.
* میدان دادن به فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران دارای اهمیت است. کار فعالان اقتصادی به شکل قانونی و حقوقی و قضایی باید تضمین شود، تضمین سود و بهره سرمایه فعالان اقتصادی در قوانین کشور دیده شده است. در سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و اقتصاد مقاومتی که سیاستهای آن ابلاغ شد این تضمین وجود دارد.
* جلوه دولت مردمی در اقتصاد آن است که باید به مردم، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی میدان داده شود و به سرمایه آنها تضمین داده شود تا در عرصههای مخالف فعال باشند.
* فعالیت بخش تعاونی در کشور بسیار اثرگذار است و باید اقتصاد تعاونی فعالیت شود و اقدامات در این زمینه کافی نیست. خصوصی و تعاونی و دولتی در قانون اساسی در کنار هم ذکر شده است.
حمایت ما از غزه بر مبنای قانون اساسی جمهوری اسلامی است
* حمایت ما از غزه و فلسطین مبتنی بر قانون اساسی است آنجا که وظیفه حمایت از مظلوم به عنوان یک وظیفه مهم دولت اسلامی تعیین شده است.
* حمایت از مظلومان جز مبانی سیاست خارجی در قانون اساسی جمهوری اسلامی است.
* تطورات و وضعیت سیاسی در جهان و تمایلات برخی در منطقه، اصل اساسی در سیاست خارجی ما را عوض نخواهد کرد.
استرداد اموال نامشروع به عنوان یک اصل کارآمد قانون اساسی پابرجاست
* اصل ۴۹ قانون اساسی و استرداد اموال نامشروع از قبل انقلاب اسلامی تاکنون پابرجاست. هرگاه کسی اموال نامشروع کسب کند باید مال آن به بیت المال مسترد شود و این اصل کارآمد همچنان پابرجاست است.
* هیچ فردی حق ندارد مال نامشروع، مال کسب شده از غصب، رشوه، روابط ناسالم، دست اندازی به حقوق بیتالمال و غصب اراضی و بیت المال را کسب کند.
عدالت نزدیکترین ملاک به اجرای قانون و فراگیرترین موضوع در فرهنگ دینی کشور است
* عدالت از مبانی قانون اساسی کشور است. بعداز توحید در مبانی توحید نسبت به هیچموضوعی همانند عدالت تاکید نشده است.
* عدالت فراگیر ترین موضوعی است که در فرهنگ دینی کشور به آن توجه شده است. عدالت و توحید، عدالت و خلقت، عدالت و بعثت، عدالت و امامت، عدالت و معاد، عدالت و فرج، عدالت اقتصادی، اجتماعی ... عدالت فراگیر ترین مفهومی است که در بین مفاهمی فرهنگی کشور در تمام شئون برقرار است.
* نزدیکترین ملاک به عدالت، اجرای قانون است.
دست انتقام الهی از قتل ۶ هزار کودک فلسطینی شهید بیرون خواهد آمد
* تبعیض نژادی رژیم نژاد پرست صهیونیستی، قتل و کشتار و بی عدالتی و ظلم و مظلومیت و اقتدار مردم فلسطین بر همگان روشن است و اجتماعات عظیم که در دنیا برگزار میشود به همین علت است. خون مطهر کودکان فلسطینی شرایط را بر همگان آشکار کرد.
* تردید نداریم دست انتقام الهی از قتل ۶ هزار کودکی که ظالمانه به شهادت رسیدن، بیرون خواهد آمد و به حکومت ظالمانه و جعلی صهیونیستی خاتمه خواهد داد.
مشروح اظهارات رئیس جمهور را در ادامه ببینید:
رئیس جمهور در دومین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی در سالن اجلاس سران گفت: قانون اساسی، اساس قوانین ومقررات و ارتباطات میان بخش های مختلف و اساس نظام اسلامی و تشکیلات و ساختار نظام اسلامی را به ما آموخته است.امام (ره) درباره حکومت اسلامی و ولایت فقیه نظریه ای دارند و قبل از امام، بحث ولایت فقیه در کتب بزرگان اشاره شدهاست. در اصل ولایت فقیه بعد از قرن ۴ و ۵ و بعد از مرحوم شیخ طوسی بزرگان فقها همگی در آثار خود به موضوع ولایت فقیه پرداخته اند ولی نظریه امام(ره)کامل و جامع تر است و صاحب نظریه دکترین ولایت فقیه در دورانمعاصر را می توان امام بزرگوار دانست.
وی تاکید کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی مترقیترین قوانین بین تمام کشور هاست. به اذعان یک حقوقدان افریقایی قانون اساسی جمهوری اسلامی میان دموکراسی و آرمان تجمیع شده است.
رئیسی با بیان اینکه از افتخارات نظامجمهوری اسلامی است که تمامنهاد ها وسازمان ها و ساختارهای ایننظاممبتنی بر رأی مردم است، اظهار داشت: رای مردم یک امر تشریفاتی و سیاسی نیست.امام اگر فرمودند میزان رأی ملت است، حقیقتا امام (ره) مردم باور بودند.
وی تاکید کرد: حمایت ما از غزه و فلسطین بر اساس قانون اساسی است حمایت از مظلومان جزو مبانی قانون اساسی است لذا از اول انقلاب حمایت از فلسطین به عنوان مسئله اول انقلاب بود.این جزو اصول و مبانی ما است نمی توانیم دست از این اصول برداریم، تمایلات برخی در منطقه این اصل قانون اساسی را از بین نمی برد . این روزها پرده ها کنار رفته و برای جهانیان حقیقت روشن شده است.
رئیسی ادامه داد: ۶۰۰۰ هزار کودک در غزه به شهادت رسیدند تردید نداشته باشید دست انتقام الهی به حکومت جعلی صهیونیستی خاتمه خواهد داد.
به گزارش ایرنا، نخستین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی دوازدهم آذرماه ۱۴۰۱ با حضور و سخنرانی رئیسجمهوری و رئیس مجلس برگزار شد. اعضای هیأت علمی دانشکدههای حقوق، پژوهشگران و صاحبنظران حقوقی، مدیران حقوقی دستگاههای اجرایی، فضلای حوزوی، اعضای مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس، دانشجویان، طلاب حوزه علمیه و سفرا و اعضای هیأتهای نمایندگی کشورهای خارجی از جمله شرکتکنندگان در این رویداد علمی فاخر بودند.
آغازبهکار رسمی هیأت پیگیری اجرای قانون اساسی به استناد دستورالعمل نحوه اعمال مسئولیت رئیسجمهور در اجرای قانون اساسی، رونمایی از سامانه پیگیری اجرای قانون اساسی، گشایش خانه ملی قانون اساسی، رونمایی از تمبر قانون اساسی و برگزاری جشنواره ایدههای برتر در حوزه اجرای قانون اساسی از رویدادهای دیگری بودند که در متن یا حاشیه نخستین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی شکل گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید