کد خبر: 698671
تاریخ انتشار :

«نامه‌نیوز» گزارش می‌دهد:

همه واکنش‌ها به‌گران‌شدن تعرفه اینترنت

وزارت ارتباطات موافقت کرده است که تعرفه اینترنت ۳۴درد گران شود.

همه واکنش‌ها به‌گران‌شدن تعرفه اینترنت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: بعد از تعهد اپراتورها به افزایش کیفیت اینترنت، وزارت ارتباطات به میزان ۳۴درصد یعنی کمتر از نرخ تورم موافقت کرده است. پیش از این اپراتورها درخواست افزایش صددرصدی تعرفه اینترنت را داشتند که با آن مخالفت شد.

حالا اما وزارت ارتباطات با افزایش تعرفه اینترنت به میزان ۳۴درصد موافقت کرده است. پیش از این وزارت ارتباطات گفته بود که افزایش تعرفه منوط به پذیرش شروط رگولاتوری است. حالا در خبری اعلام شده است که اپراتورهای ارتباطی با حضور در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برخی از شروط این سازمان از جمله افزایش ۳۰ درصدی سرعت اینترنت را پذیرفتند.

مهمترین شروط پذیرفته شده توسط اپراتورهای ارتباطی موارد زیر اعلام شده بود:

۱- افزایش سایت‌های نسل پنجم به ۱۰ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳

۲-افزایش پوشش نسل چهارم در کشور به ۹۶ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳

۳-افزایش ۳۰درصدی میانگین سرعت اینترنت در شش ماه آینده

طبق توافقات صورت گرفته اکنون با افزایش تعرفه به میزان ۳۴درصد یعنی زیر نرخ تعرفه موافقت شده است.

عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره اصلاح تعرفه‌های اینترنت اپراتورها، اعلام کرد، دولت برای جبران اصلاح تعرفه که پس از پذیرش شاخص‌های رگولاتوری از سوی اپراتورها برای آن تصمیم‌گیری می‌شود، یک بسته هدیه اینترنت درنظر دارد.

در پی تصمیم به افزایش قیمت اینترنت محمدجواد آذری جهرمی نوشت: «مارپیچ سیاستگذاری و تنظیم گری فناوری اطلاعات را به سوی منافع مردم هدایت کنید نه به سوی جیب ایلان ماسک! دو پیامد مهم و بارز فیلترینگ گسترده عبارتند از: افزایش نارضایتی اجتماعی و کاهش درآمد اقتصادی صنعتگران. نارضایتی اجتماعی در کوتاه مدت و بلند مدت منجر به بروز دو نتیجه می شود: اول بزرگ شدن بازار سیاه فیلترشکن فروشی و دوم کاهش سرمایه اجتماعی نظام؛ روشن است که بزرگ شدن اولی باعث تشدید دومی می شود. صنعتگران هم که سرمایه خود را در این بخش مورد استفاده قرار داده اند، با فشار بر سیاستگذار به دنبال افزایش تعرفه خواهند رفت. اقدامی که در دو سال اخیر پنهان و آشکار دنبال و اجرایی شده و در آخرین مورد، اینترنت ظاهرا ۳۴ درصد افزایش تعرفه داشته است(باطنا بیش از ۳۴ درصد است). نتیجه این افزایش تعرفه نیز دو پیامد اجتناب ناپذیر است. اول کاهش استفاده مردم و بویژه مستضعفین از فناوری و در نتیجه افزایش شکاف دیجیتال و افزایش ناعدالتی که همه اینها خود را در افزایش بیشتر نارضایتی اجتماعی نشان خواهد داد و دوم اقتصادی تر شدن راه حل‌های اتصال آزاد به اینترنت مثل استارلینک. هنوز بین تعرفه امروز استارلینک با اینترنت ایران فاصله معناداری است، اما اولا این مارپیچ سیاستگذاری همین جا متوقف نخواهد شد و افزایش تعرفه ها اجتناب ناپذیر و در راهند و دوم هم اینکه کاهش تعرفه استارلینک با فراگیری بیشتر، بسیار محتمل است. نتیجه ظاهرا واضح است، انتهای این مارپیچ به تامین منافع اقتصادی اینترنتهای ماهواره ای و ایجاد فاصله بیشتر بین مردم و نظام ختم خواهد شد.

 جناب آقای رییس جمهور؛ ایلان ماسک را ناجی مردم ایران نکنید. ملت خود را دریابید!»

عباس عبدی، فعال سیاسی هم درباره افزارش قیمت اینترنت نوشت: «ظاهراً گران کردن اینترنت و مخابرات و گوشت قرمز و سفید را انداخته‌اند امسال، چون سال آینده جا ندارد و باید بروند دنبال مالیات بیشتر و گران کردن برق و گاز و بنزین و... دولت رئیسی از رسما اینترنت بی کیفیت را گران کرد که موجی از انتقادها را در پی داشته است».

جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در شبکه اجتماعی ایکس و با طعنه نسبت به افزایش تعرفه اینترنت نوشت: «افزایش ۳۰ درصد تعرفه اینترنت(فیلتر شده) در سالروز حماسه ۹‌دی و در آستانه انتخابات را به همه کسانی که به دنبال افزایش نارضایتی و کاهش مشارکت مردم می‌باشند تبریک عرض نموده و از زحمات همه عزیزانی که بر سر ملت منت گذاشته و مقتدرانه با افزایش ۱۰۰درصد تعرفه‌ مخالفت کردند صمیمانه تشکر می‌کنم».

پدرام سلطانی، فعال اقتصادی هم در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «افزایش ۳۰ درصدی تعرفه اینترنت؛ جهش‌های چند ده درصدی قیمت‌ها در اقتصاد امری عادی و تکرارشونده شده است. هیچ‌چیز به اندازه یک اقتصاد مشوش و بی‌ثبات به بنیان یک کشور آسیب نمی‌زند».

مطبوعات هم موضوع افزایش تعرفه اینترنت را مورد توجه قرار دادند؛ چنانکه روزنامه! فرهیختگان با تیتر «چند تا ۳۰ درصد؟» نوشت: «مسئولان می‌گویند اینترنت فقط ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته، محاسبات ما چیز دیگری نشان می‌دهد».

روزنامه هم میهن هم با تیتر «گران‌ترشدن» اینترنت نوشت: «دولت خلاف وعده‌های پیشین‌اش اجازه افزایش قیمت را به شرکت‌های انحصاری توزیع‌کننده اینترنت داد».

روزنامه ایران با تیتر «اپراتورها شاخص‌های ابلاغی رگولاتوری را پذیرفتند» نوشته: اپراتورها متعهد به افزایش ۳۰درصدی سرعت اینترنت شدند. 

روزنامه جام جم هم در کزارشی آورده است: «افزایش قیمت تعرفه‌ها در صورتی اتفاق افتاده است که اینترنت کشور وضعیت مطلوبی نداشته و کاربران همواره با مشکلاتی از قبیل کندی سرعت و اختلال روبه‌رو هستند».

روزنامه آرمان ملی هم با طرح این سوال که «بالاخره اینترنت ۳۰ درصد گران شد یا ۳۰۰ درصد؟» آورده که«اینترنت رایگان پیشکش؛ تعرفه را اصلاح کنید».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها