کد خبر: 700681
تاریخ انتشار :

تحلیل «نامه‌نیوز»؛

در نفی رأی سفید

برای تحقق مشارکت حداکثری اگر قرار باشد بسیاری رأی سفید در صندوق بیندازند اساسا رقابتی شکل نمی‌گیرد. از سوی دیگر مجلسی مقتدر و تعیین‌کننده در شرایطی شکل می‌گیرد که نمایندگانش با رأی بالای مردم وارد مجلس شده باشند.

در نفی رأی سفید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: هرچه به انتخابات نزدیک می‌شویم ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات بیشتر احساس می‌شود زیرا پر واضح است هرچه قدر مردم بیشتر در انتخابات حضور یابند، استحکام و اقتدار نظام اسلامی بیشتر می‌شود و البته قدرت مسئولان در موضوعات دیپلماتیک بالا می‌رود زیرا بر همه دنیا مشخص می‌شود که جمهوری اسلامی ایران مانند گذشته دارای پشتوانه‌ وسیع مردمی است.

همه اینها گزاره‌های درستی است و اکنون همه دلسوزان نظام بر ضرورت مشارکت حداکثری تأکید دارند. اهمیت تحقق مشارکت بالا تا حدی است که حتی برخی می‌گویند اگر مردم تمایلی به رأی‌دادن به لیست‌های انتخاباتی جناح‌ها و گروه‌های سیاسی یا حتی نامزدهای مستقل را ندارند، می‌توانند رأی سفید در صندوق‌ها بیندازند تا میزان مشارکت در اصل انتخابات بالا برود اما به نظر می‌رسد این ایده نمی‌تواند جامع باشد به چند دلیل:

نخست آنکه اگر بر موضوع مشارکت حداکثری تأکید می‌شود علاوه بر افزایش استحکام نظام، شکل‌گیری مجلسی پرقدرت نیز مد نظر است زیرا اگر مجلس برآمده از رأی پایین مردم باشد، طبیعی است نمی‌تواند مجلسی مقتدر و تعیین‌کننده باشد و نمایندگانی که با رأی پایین وارد مجلس می‌شوند ممکن است افرادی تراز اول نباشند؛ بنابراین رأی سفید نمی‌تواند چنین هدفی را محقق کند.

نکته دوم آن است که وقتی رهبر انقلاب چند معیار از جمله مشارکتی‌بودن، رقابتی‌بودن، سلامت و امنیت را برای انتخابات ترسیم می‌کنند باید دانست که رقابت محقق نمی‌شود مگر آنکه مردم به صورت حداکثری در رقابت انتخاباتی شرکت کنند و به نامزدهای مورد نظرشان رأی دهند. اگر قرار باشد بسیاری رأی سفید در صندوق بیندازند که اساسا رقابتی شکل نمی‌گیرد.

نکته بعدی آن است که چنین گفتمانی در تعارض با برنامه‌محور بودن انتخاب‌شدن و انتخاب‌کردن است؛ به این معنی که شیوه درست آن است که نامزدهای انتخابات برنامه‌های خود را به مردم ارائه دهند و مردم نیز با قضاوت برنامه‌های آنها پای صندوق‌ها بروند.

نکته پایانی هم آن است که همه فعالان سیاسی باید مردم را به مشارکت واقعی در انتخابات تشویق کنند نه دادن رأی سفید زیرا تشویق به دادن رأی سفید خود به نوعی دلزده‌کردن مردم از اصل انتخابات است زیرا چنین القاء می‌کند که نامزدهای موجود قابلیت کسب رأی را ندارند؛ در حالی که چنین نیست و در این دوره بیش از بسیاری از دوره‌ها نامزدهای موجود با گرایش‌های مختلف سیاسی در انتخابات تأییدصلاحیت شده‌اند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندی ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها