کد خبر: 702393
تاریخ انتشار :

کنعانی: آمریکا درکی از منطقه ندارند / ایران هیچ نیروی نیابتی در منطقه ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اقدام‌های آمریکا و انگلیس به‌ویژه در ایام اخیر نشان می‌دهد که درک درستی از منطقه ندارند و به‌جای توجه به کانون بحران به موضوع‌های پیرامونی توجه می‌کنند.

کنعانی: آمریکا درکی از منطقه ندارند / ایران هیچ نیروی نیابتی در منطقه ندارد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

ناصر کنعانی، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه با حضور در نشست خبری هفتگی به پرسش‌های خبرنگاران  پاسخ داد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تشدید تنش‌ها در منطقه، تاکید کرد: نقطه کانونی بحران در منطقه تداوم جنگ ظالمانه اسرائیل با حمایت دولت‌های آمریکا و انگلیس است. ۱۲۲ روز است که جنگ مستمر علیه شهروندان فلسطین ادامه دارد. کانون بحران در فلسطین است و راه‌حل اساسی هم پایان دادن به نسل‌کشی است.

وی در ادامه اظهار کرد: حمله به دیگر کشورها نقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای منطقه در عراق، سوریه و یمن تلاشی ناشیانه برای منحرف کردن نقطه کانونی به دیگر مناطق است؛ این در حالی است که کانون بحران همچنان در فلسطین است و راه‌حل نیز پایان نسل کشی است.

کنعانی گفت: اقدام‌های نظامی آمریکا و انگلیس در منطقه از جمله حملات نظامی به عراق، سوریه و یمن و تداوم جنگ‌طلبی رژیم اسرائیل متناقض با پیام‌ها و ادعاهای آن‌ها مبنی بر اینکه مایل به گسترش دامنه جنگ نیستند، است. آمریکا یا دچار سرگردانی است یا دچار تناقض در گفتار و عمل. اقدام‌های آمریکا علیه حاکمیت کشورها نشان می‌دهد جامعه جهانی نمی‌تواند روی نقش این کشور برای ثبات حساب باز کند. آمریکا و انگلیس ترجیح می‌دهند رژیم اسرائیل و منافع آن و نتانیاهو را انتخاب کنند و آن را بر منافع دولت‌ها و ملت‌ها ترجیح بدهند. اقدام‌های آمریکا و انگلیس به‌ویژه در ایام اخیر نشان می‌دهد که درک درستی از منطقه ندارند و به‌جای توجه به کانون بحران به موضوع‌های پیرامونی توجه می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره یمن و سفر نماینده ویژه سازمان ملل در امور این کشور به ایران، گفت: این سفر در استمرار مشورت‌های منظم ایران با نماینده ویژه به‌منظور پیشرفت روند سیاسی در یمن انجام شد. بررسی آخرین وضعیت تحولات یمن، مذاکرات و گفت‌وگوها و آخرین وضعیت ثبات و امنیت یمن در دیدار وی با وزیر امور خارجه و دستیار وزیر امور خارجه صورت گرفت.

کنعانی اظهار کرد: مشورت‌ها با طرف‌های مختلف ادامه دارد. ایران از ابتکارات سازمان ملل برای برقراری صلح در یمن حمایت می‌کند. ایران همواره بر راهکار سیاسی تاکید کرده و راهکار نظامی را ناکارآمد می‌دانست؛ خرسندیم که پس از ۹ سال اکنون بر گفت‌وگو در یمن تمرکز شده و ایران از هرگونه توافقی که مورد تایید طرفین باشد و بتواند از مشکلات مردم یمن کم کند، استقبال می‌کند.

وی در ادامه تاکید کرد: اقدام‌های دولت آمریکا با ادعاهای این کشور ناسازگار است؛ حمله نظامی به شهرهای مختلف در یمن با همراهی انگلیس نشان‌دهنده این است که دو کشور در مسیر دامن زدن به بی‌ثباتی در منطقه اقدام می کنند؛ تداوم اینگونه اقدام‌ها به معنای ماجراجویی و اقدامی در جهت دامن زدن به گسترش تنش در منطقه است.

وی درباره ادعاهای آمریکا در خصوص اقدامات نیروهای نیابتی ایران در منطقه گفت: ما به دنبال تشدید تنش قطعا نیستیم. عملکرد ایران در طول چهار ماه گذشته اثبات کرده ایران به دنبال ایجاد زمینه‌های ثبات در منطقه و پیشگیری از توسعه بحران در منطقه است. ما به دنبال تنش با هیچ کشوری نیستیم. ایران هیچ نیروی نیابتی در منطقه ندارد. این آمریکاست که از رژیم برای تحقق اهداف نامشروع خود در منطقه استفاده می‌کند.

وی توضیح داد: آنچه که شاهدیم اقدامات دولت‌ها و ملت‌هایی است که نسبت به جنایت جنگی رژیم صهیونیستی اعتراض جدی دارند و نسبت به حمایت تمام قد آمریکا از رژیم اعتراض دارند و حمایت‌های آمریکا را زمینه ساز تداوم بحران در منطقه می‌دانند. پیام ما به آمریکا رسیده و ما پاسخ‌های واضحی دادیم. راهکار کاهش بحران و کاستن از سطح تنش روشن است. کانون بحران مشخص است. آمریکا بخشی از راه حل نیست بخشی از بحران است. این ارزیابی ایران به تنهایی نیست. آنچه که شاهد بودیم نتیجه حمایت آمریکا از رژیم است. آمریکا در شورای امنیت نشان داد که در مقابل کارگرد اصلی و حقیقی شورای امنیت ایستادگی کرده و با وتو و حذف بندهای ضرورت آتش بس فوری مانع توقف جنایات علیه فلسطین شده است. صلح در منطقه منوط به توقف جنایت جنگی علیه فلسطین است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر دبیر شورای امنیت ملی ایران به عراق، اظهار کرد: این سفر در برنامه امروز دبیر شورای عالی امنیت ملی بود؛ این سفر در چارچوب برنامه‌های مشترک دو کشور در راستای تداوم رایزنی‌ها درباره همکاری‌های مشترک امنیتی و تامین منافع مشترک در روند مبارزه با تروریسم است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره روابط ایران و عراق، گفت: روابط دو کشور مستحکم است و با توجه به اراده قوی دو کشور و زیربناهای حقوقی ما، روابط روبه‌رشد و قوی داریم.

وی تاکید کرد: اقلیم کردستان عراق هم از سیاست اصولی ایران مستثنی نیست. روابط خوبی با اقلیم در سطوح مختلف داریم؛ منافع مشترک اقتضا می‌کند که از برخی از موضوع‌های اختلافی عبور کرده و زمینه تقویت روابط را فراهم کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ایده ایجاد گروه تماس منطقه‌ای برای موضوع افغانستان، گفت: ایجاد گروه تماس منطقه‌ای درباره افغانستان چهار ماه پیش به فرمت مسکو پیشنهاد و در این باره رایزنی‌های گسترده‌ای با دولت سرپرستی و کشورهای منطقه انجام شد؛ استمرار مذاکرات در نهایت موجب شد هسته‌ای به نام گروه تماس منطقه‌ای شامل ایران، چین، روسیه و پاکستان شکل بگیرد و طرفین توافق کردند که نشستی در کابل برگزار شود. در چارچوب رایزنی‌های انجام شده ۸ کشور دیگر هم در سطح سفرا و نمایندگان در این نشست شرکت کردند و وضعیت جاری افغانستان مورد گفت‌وگو قرار گرفت؛ این کمیته تماس یک کانال تماس امن برای سازوکار افغانستان است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا درباره عین‌الاسد، اظهار کرد: شهات آدم دروغگو و جنایت‌پیشه که در چارچوب رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا است، مسموع نیست.

کنعانی درباره مسائل و اختلاف‌نظرها در مورد میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما معتقدیم آنچه به میادین مشترک با کویت مربوط است، در چارچوب سازوکار حقوقی دو کشور قابل حل‌وفصل است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گفت‌وگوهای وزیر امور خارجه با اسماعیل هنیه و زیاد نخاله، سران مقاومت فلسطین، گفت: این گفت‌وگوها در استمرار مشورت‌های ما با رهبران مقاومت درباره وضعیت فلسطین و راه‌های تحقق اهداف و تامین منافع فلسطین و پایان دادن به جنایت‌های جنگی فلسطین است؛ این گفت‌وگوها و مذاکرات از ابتدای بحران شدت گرفته و همچنان ادامه دارد؛ وزیر امور خارجه گفت‌وگوهای دیپلماتیک دیگری با بورل و وزیر خارجه مصر داشته است. توقف فوری جنگ غزه و ورود فوری کمک‌های انسانی جز خواسته‌های ایران است. آینده فلسطین باید در قالب گفت‌وگوهای فلسطینی - فلسطینی بررسی شود و هر طرح اعمالی خارج از فلسطین محکوم به شکست است. ما معتقدیم آنچه می‌تواند به پایان بحران در منطقه کمک کند، توقف فوری جنگ است.

کنعانی درباره نشست پیش روی شورای امنیت سازمان ملل، اظهار کرد: در جلسه شورای امنیت امشب در سطح نماینده دائم حضور خواهیم داشت؛ آنچه اتفاق افتاد تجاوز به تمامیت ارضی سه کشور منطقه و نقض مقررات بین‌الملل بود. ایران حضورش در سوریه مستشاری و در چارچوب دعوتی است که از ایران به عمل آمده و حضور ما قانونی و مستشاری است. ادعاهای آمریکایی‌ها، ادعاهای باطلی است و نمی‌توانند با اتهام‌زنی‌ها، آنچه را به‌عنوان نقض حاکمیت و تمامیت ارضی منطفهانجام می‌دهند، توجیه کنند. فرافکنی این کشور پذیرفتنی نیست.

کنعانی درباره نشست پیش روی شورای امنیت سازمان ملل، اظهار کرد: در جلسه شورای امنیت امشب در سطح نماینده دائم حضور خواهیم داشت؛ آنچه اتفاق افتاد تجاوز به تمامیت ارضی سه کشور منطقه و نقض مقررات بین‌الملل بود. ایران حضورش در سوریه مستشاری و در چارچوب دعوتی است که از ایران به عمل آمده و حضور ما قانونی و مستشاری است. ادعاهای آمریکایی‌ها، ادعاهای باطلی است و نمی‌توانند با اتهام‌زنی‌ها، آنچه را به‌عنوان نقض حاکمیت و تمامیت ارضی منطفهانجام می‌دهند، توجیه کنند. فرافکنی این کشور پذیرفتنی نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره روابط سودان ایران، گفت: ایران و سودان از سال‌های دور روابط، نزدیک و سازنده‌ای داشتند. دولت قبلی سودان براساس دلایل و اظهارات واهی و بدون اینکه مشکل حقیقی در روابط دو کشور باشد، روابط با ایران را قطع کرد. با توجه به اقدام‌های دیپلماتیکی که انجام شد، بیانیه‌ای مشترک صادر شد و دو کشور در حال زمینه‌سازی برای بازگشایی سفارتخانه‌های خود هستند.

وی با اشاره به سفر امروز وزیر خارجه سودان به ایران نیز اظهار کرد: این سفر در جهت تداوم هماهنگی‌های اولیه برای بازگشت روابط دو کشور و ازسرگیری فعالیت‌های سفارتخانه‌های دو کشور انجام می‌شود. ما شاهد جنگ داخلی در سودان هستیم. سیاست همیشگی ایران کمک به ثبات و امنیت بوده و درباره سودان بر عدم مداخله خارجی و گفت‌وگوهای سودانی - سودانی برای پایان درگیری‌ها تاکید داریم.

وی درباره پرونده آفریقا جنوبی علیه اسرائیل گفت: ما از اقدام آفریقای جنوبی در اقامه شکایت حمایت کردیم و دیگر کشورها را برای حمایت از این کشور ترغیب کردیم. نحوه ورود ما به عنوان طرف این شکایت به عنوان موضوع حقوقی و با توجه به نگاه ما به هویت نامشروع رژیم صهیونیستی در دست بررسی است.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا برای احتمال حمله به ایران گفت: ایران به دنبال تشدید تنش و بحران در منطقه نیست. از تنش و بحران حمایت نکردیم. ایران نشان داده با هرگونه تهدیدی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی قاطعانه برخورد کرده و در بکارگیری از توانایی‌های خود برای هرگونه پاسخ پشیمان کننده ذره‌ای تردید نخواهد کرد. اقتدار ایران را دیگران قبلا درک کردند.

وی درباره گفتگوی تلفنی وزیر با همتای مصری و تداوم دیدارها و رایزنی‌ها گفت: موضوع روابط دو جانبه هم در گفتگوهای دو وزیر و در ادامه گفتگوهای دیپلماتیک مطرح شد. توافق برای تداوم گفتگو به منظور تحقق نقشه راه دو رئیس جمهور وجود دارد. این گفتگوها می‌تواند در چارچوب توافقات دو کشور انجام شود.

سخنگو در خصوص تشکیل ائتلاف دریایی غربی‌ها گفت: ما تشکیل این ائتلاف‌های توهمی را کمک کننده به صلح تلقی نمی‌کنیم. عدم همراهی تعداد زیادی از کشورها ازجمله اروپایی‌ها با ائتلاف آمریکایی نشان دهنده عدم توافق کشورها در خصوص وضعیت منطقه است. بعد از ائتلاف خودخوانده آمریکا اینها ایجاد تشکل‌ها و ساختارهای وهمی است که صرفا با نگاه معلول و نه علت به ثبات در منطقه کمک نمی‌کند.

منبع: اقتصاد انلاین

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها