کد خبر: 703358
تاریخ انتشار :

«نامه نیوز» گزارش می‌دهد

پشت پای جمهوریخواهان به بایدن/ استیضاح پس از 150 سال!

این روزها بایدن با دردسر جدیدی مواجه شده که مجلس نمایندگان ( متشکل از اکثریت نسبی جمهوریخواهان) برای وی ایجاد کرده است.این دردسر، مربوط به استیضاح وزیر امنیت داخلی آمریکا بر سر ناتوانی درحل معضلات مرزی و مهاجرتی باز می گردد.

پشت پای جمهوریخواهان به بایدن/ استیضاح پس از 150 سال!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز - این روزها بایدن با دردسر جدیدی مواجه شده که مجلس نمایندگان ( متشکل از اکثریت نسبی جمهوریخواهان) برای وی ایجاد کرده است.این دردسر، مربوط به استیضاح وزیر امنیت داخلی آمریکا بر سر ناتوانی درحل معضلات مرزی و مهاجرتی باز می گردد. مجلس نمایندگان ایالات متحده به طرح استیضاح آلخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی رای مثبت داد. این رای نشان داد که اکثریت جمهوری‌خواه این مجلس مصمم است دولت بایدن را بر سر سیاست‌هایش در موضوع «مرز ایالات متحده و مکزیک» و نحوه مدیریت مهاجران غیرقانونی در این منطقه مجازات کند.

در این روز طرح استیضاح تنها با یک رای بیشتر به تصویب رسید (۲۱۴ موافق در مقابل ۲۱۳ مخالف) و به همین دلیل نیز مایک جانسون، رئیس جمهوری‌خواه این مجلس هم‌حزبی‌های خود را به دلیل ناتوانی در مدیریت غیبت‌ها سرزنش کرد.با این رأی، برای اولین بار طی ۱۵۰ سال اخیر یک وزیر در دولت ایالات متحده استیضاح خواهد شد.در واکنش به این رأی گیری، جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده اقدام مجلس نمایندگان را «یک جناح‌گرایی غیرقانونی» توصیف کرد که به گفته او «یک کارمند محترم دولتی را در راستای بازی‌های سیاسی کوچک» هدف قرار داده است.

در گام بعدی، طرح استیضاح آلخاندرو مایورکاس و مجموعه اتهاماتی که علیه او مطرح شده، برای رسیدگی به مجلس سنا خواهد رفت. با این وجود نه سناتورهای دموکرات و نه حتی برخی از سناتورهای جمهوری‌خواه علاقه‌ای به این موضوع نشان نداده‌اند و احتمالا این طرح برای مدت نامعلومی به یکی از کمیته‌های این مجلس سپرده خواهد شد.چاک شومر، سناتور دموکرات از نیویورک و رهبر اکثریت سنا نیز پرونده مایورکاس را یک «استیضاح ساختگی» خواند.با این حال، طرح رسمی موضوع استیضاح وزیر امنیت داخلی آمریکا، بار دیگر مسئله امنیت مرزها و مهاجریت را تبدیل به یک دغدغه بسیار مهم در این کشور ساخته است. جمهوری‌خواهان آلخاندرو مایورکاس را متهم کرده‌اند که «عمداً و بطور سیستماتیک» از اجرای قوانین مهاجرتی در مرزهای جنوبی ایالات متحده خودداری کرده و با دروغ گفتن به کنگره و گفتن اینکه مرز امن است، اعتماد عمومی را نقض کرده است.مدافعان آ مایورکاس نیز در مقابل بر این موضوع تکیه دارند که ریشه اتهامات مطرح شده علیه او، در واقع اختلاف سیاسی است که جمهوری‌خواهان با بایدن بر سر استراتژی مدیریت مرزی او دارند.

موضوعات مرتبط با «امنیت مرزی» و مهاجرت‌های غیرقانونی بار دیگر در رأس مباحث انتخاباتی در ایالات متحده قرار گرفته است و دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان تاکید کرده در صورت برگشت به کاخ سفید، «بزرگترین عملیات اخراج داخلی در تاریخ آمریکا» را آغاز خواهد کرد.

گروهی از نمایندگان جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان نیز طرحی را برای آغاز اخراج مهاجرانی که تحت سیاست‌های دولت بایدن بطور موقت اجازه ورود به ایالات متحده را گرفتند، آماده کرده‌اند. بسیاری از این مهاجران در حال حاضر در انتظار رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی‌شان هستند.جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته نیز برای استیضاح آلخاندرو مایورکاس تلاش کرده بودند اما اولین تلاش آنها شکست خورد.مایورکاس تنها مقام دولت بایدن نیست که جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان خواهان استیضاح او هستند. آنها لایحه‌ای را برای استیضاح فهرستی طولانی از مقامات دولت بایدن از جمله کامالا هریس معاون رئیس جمهور، مریک گارلند دادستان کل، کریستوفر رای رئیس اف‌بی‌آی و لوید آستین وزیر دفاع آماده کرده‌اند.بر اساس اسناد تاریخی ایالات متحده، آخرین بار حدود ۱۵۰ سال پیش یعنی در زمان ریاست جمهوری یولیسیز سایمن گرانت (۱۸۶۹ تا ۱۸۷۷ میلادی) بود که طرح استیضاح یک وزیر کابینه رای آورد.در آن زمان مجلس تصمیم به استیضاح ویلیام بلکنپ، وزیر جنگ وقت به دلیل رسوایی دریافت رشوه در قراردادهای دولتی گرفت. ویلیام بلکنپ سرانجام قبل از رای گیری برای استیضاح، استعفا داد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها