کد خبر: 704130
تاریخ انتشار :

اظهارات آیت‌الله عراقی درباره تغییر حوزه انتخابیه داوطلبان خبرگان

یک عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: با مشاهده برخی صحنه‌ها و شنیدن برخی شعارها از اغتشاشات پاییز سال ۱۴۰۱، برای اولین بار طلب مرگ کردم چون حرفها و شعارها، راس نظام را هدف گرفت.

اظهارات آیت‌الله عراقی درباره تغییر حوزه انتخابیه داوطلبان خبرگان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

آیت‌الله محمود محمدی عراقی از یاران دیرین امام و رهبری و از مبارزین قبل از انقلاب است که چندین بار توسط ساواک دستگیر و بیش از سه سال در زندان‌های رژیم پهلوی زندانی شد. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در جبهه‌های دفاع مقدس حضور فعال داشت و تاکنون در خط مقدمِ دفاع از ارزشهای انقلاب و سیاستگذاری علمی و فرهنگی در نظام اسلامی یار معتمد مقام معظم رهبری هستند.

وی در سال ۱۳۳۱ در شهر اراک متولد شد و به همراه خانواده به شهر کنگاور در استان کرمانشاه مهاجرت کرد و سکونت گزید. بهاءالدین محمدی عراقی، پدرش در نخستین سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی به دست گروهک تروریستی منافین به شهادت رسید.

وی شاگرد و داماد آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی است و از ابتدای پیروزی انقلاب به عضویت جامعه روحانیت مبارز تهران درآمد و از آن زمان تاکنون در مسوولیت‌های مختلفی چون عضویت مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس دفتر مقام معظم رهبری در شهر قم، نمایندگی امام و رهبری در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی کشور و رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضور داشته است.

آیت‌الله محمدی عراقی با حضور در ایسنا و بازدید از بخش‌های مختلف خبری این خبرگزاری گفت‌وگوی مفصلی با مدیران و خبرنگاران این خبرگزاری داشت.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

وی با اشاره به وضعیت گذشته و حال رسانه‌های کشور، گفت: ایران در گذشته در بخش رسانه، عقب‌تر از دشمنان بود. این عقب‌افتادگی به حدی بود که مردم کشورمان مسائل داخلی‌شان را به روایت دشمنان و رسانه‌های معاند و بیگانه دنبال می‌کردند که خسارت بزرگی بود. به حمدالله از اواخر دهه ۱۳۷۰ نسل جدید جوان و دانشجوی کشور با مدیریت جهاد دانشگاهی موجب تولد وارد عرصه رسانه‌ای کشور شد و «ایسنا» اولین خبرگزاری غیردولتی و اولین مولود انقلاب اسلامی شد و توانست عقب‌ماندگی‌ها در این عرصه را جبران کند و به دنبال ایسنا، سایر خبرگزاری‌ها یکی یکی متولد شدند و ایران به روایت ایران را گسترش دادند.

این عضو پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ویژگی‌های ایسنا، گفت: ایسنا از چند جهت به نسبت سایر خبرگزاری‌ها دارای مزیت است. «ایسنا» مدیریت نوین رسانه‌های کشور را پایه‌گذاری کرد. این خبرگزاری محل رجوع جوانان و دانشگاهیان و قشر نخبه کشور و بقیه اقشار جامعه است. بارزترین ویژگی ایسنا، تخصصی بودن و عمومیت داشتن است. در شرایطی که اکثریت خبرگزاری‌ها و رسانه‌های کشور یا دولتی‌اند یا متعلق به جریان‌های سیاسی هستند اما ایسنا نه عضو هیچ جریان سیاسی خاص و نه دولتی، نیست. به نظر بنده وابستگی ایسنا به نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی وظیفه این خبرگزاری در انتشار اخبار خوب، مفید و امیدبخش را سنگین‌تر کرده است.

وی ادامه داد: امپراطوری رسانه‌ای غرب همواره فلسطینیان را تروریست و صهیونیست‌ها را مظلوم نشان می‌دادند اما این معادله امروز به لطف وجود خبرگزاری‌های جوان ایرانی و عرب به هم خورده است به نحوی که همانطور که شاهد بود در قضیه تجاوز اسراییل به غزه مردم اروپا بر علیه صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها به خیابان‌ها آمدند و اعتراض کردند، رفتاری که در گذشته به این گستردگی وجود نداشت. نیروهای مقاومت در فلسطین و غزه و سایر کشورهای منطقه امروز علاوه بر مدیریت میدان جنگ در حوزه تبلیغات و رسانه‌ نیز حضور فعال و موثری دارند. البته در کنار این مسئله، روحیه آدم‌کشی و خباثت اسراییلی‌ها در سرزمین‌های اشغالی و انعکاس رسانه‌ای آن تاثیر بسزایی در تهییج، تحریک و جریحه‌دار شدن احساسات جهان داشت.

هدف‌گذاری رسانه‌های انقلابی داخلی نباید کف مشارکت کنندگان در انتخابات باشد

آیت‌الله محمدی عراقی در پاسخ به این پرسش که با توجه در پیش بودن انتخابات اسفند ۱۴۰۲ رسانه‌های داخلی چه وظایفی دارند، گفت: وظیفه رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی و نقش‌آفرینی برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات بسیار سنگین و حساس است. در سفری که چند روز قبل به جنوب شهر تهران، شهر قدس و پرند داشتم متوجه شدم مردم مومنِ انقلابی و طرفدار نظام با سوالات و ابهامات زیادی در شرایط فعلی کشور روبرو هستند. بنده در حد بضاعتم به سوالات طبقات اجتماعی مختلف در این مناطق پاسخ دادم اما به نظرم اگر رسانه‌ها نقش بیشتری در این زمینه ایفا کنند، گمان می‌کنم اتفاق بهتری در زمینه رفع ابهامات بیفتد. برخی فکر می‌کنند. مردم در این مناطق معتقدند انتخابات، تشریفاتی است در حالی که رهبری فرمودند «مردم در انتخابات شرکت کنند. یک رای هم در انتخابات تاثیر دارد.»

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: معاون سیاسی وزیر کشور در سیمای جمهوری اسلامی تعداد واجدان شرایط شرکت در انتخابات اسفند را بیش از ۶۱ میلیون نفر اعلام کرد. رسانه‌های دنیا بلافاصله تحلیل‌های‌شان در این زمینه را شروع کردند. به نظر هدف‌گذاری رسانه‌های انقلابی داخلی نباید کف مشارکت کنندگان در انتخابات باشد بلکه باید به نحوی اطلاع‌رسانی کنند که بیش از نیمی از واجدان شرایط در انتخابات مشارکت خواهند داشت در این صورت دشمنان بر تاثیرگذار بودن فشارها و تحریم‌های‌شان پافشاری خواهند کرد.

وی تصریح کرد: خبرگان با مسائل روزه‌مردم به صورت ملموس سر و کار ندارند به همین دلیل عموم مردم نسبت به انتخابات مجلس خبرگان به صورت طبیعی اهتمام ندارند از این رو بر رسانه‌هاست که انتخابات خبرگان را نزد مردم با اهمیت نشان دهند. وظیفه مجلس خبرگان رهبری فقط انتخاب رهبر نیست بلکه طبق اصل ۱۱ قانون اساسی نمایندگان این مجلس موظفند هفت شرط رهبری را دائما رصد کنند. مردم نمی‌دانند که کمیسیون اصل ۱۰۷ و ۱۰۹ این مجلس چه وظایفی در این زمینه‌ها دارد. تشخیص اینکه شروط اصل ۱۱۱ در مقام معظم رهبری ساقط شده یا خیر، با مجلس خبرگان رهبری است. براساس آموزه‌های قرآن اگر جمهور با رهبری نباشند حتی اگر رهبر، پیامبر یا ائمه اطهار باشند باز حکومت محکوم چنین رهبری محکوم به شکست است. جمهوریت و اسلامیت لازم و ملزوم یکدیگر است و اگر جمهوری نباشد، اسلامیت نیز نخواهد بود و بلعکس.

آیت‌الله محمدی عراقی اظهار کرد: مشکلات اقتصادی و گرفتاری‌های مردم در تمام نشست‌ها و اجلاسیه‌های پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و جلسات کمیسیون‌های آن در دستور کار اعضای این مجلس بود اما متاسفانه مذاکرات این مجلس طبق قانون «محرمانه» است در حالی که بیش از ۹۰ درصد این نشست‌ها جنبه محرمانگی ندارد و باید افشا و منتشر شود. سوالم این است که چرا نباید مذاکرات مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی افشا شود؟ در حالی که باید به خبرنگاران اجازه داده شود در ۹۰ درصد جلسات و نشست‌های این مجلس حضور یابند. هیچ اشکالی ندارد که این نشست‌ها و مصوبات به اطلاع مردم برسد.

علما و بزرگان دینی ترجیح می‌دهند فرد شایسته‌تر از خودشان در انتخابات مجلس خبرگان شرکت کند و به همین دلیل پا به میدان رقابت نمی‌گذارند

این عضو پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: شما می‌توانید از فرصت انتخابات اسفند ۱۴۰۲ استفاده کنید و پیگیر این مسئله باشید یا می‌توانید پویش راه بیندازید یا جریان‌سازی کنید. ایسنا می‌تواند هم انتقادات و سوالات نخبگان و مردم از نظام را جمع‌آوری کند و به اطلاع خبرگان برساند و هم درباره شرح وظایف و اختیارات اعضای مجلس خبرگان رهبری را به جامعه، اطلاع‌رسانی کند. علما و بزرگان دینی ترجیح می‌دهند اگر فرد شایسته‌تری از خودشان وجود دارد در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کند و به همین دلیل است که پا به میدان رقابت نمی‌گذارند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغییر حوزه انتخابیه برخی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری، گفت: تغییر حوزه انتخابیه برخی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری این است که تعداد داوطلبان در برخی حوزه‌ها «زیاد» اما در برخی حوزه‌ها «کمتر» است به همین دلیل مسئله تغییر حوزه انتخابیه برخی داوطلبان از جمله بنده مطرح شده است. علت تغییر حوزه انتخابیه از کرمانشاه به تهران این بود که با مشورت با مردم کرمانشاه به آنان از وضعیت جسمی و لزوم حضور شخصی که بتواند به بخش‌های مختلف استان بزرگ کرمانشاه سر بزند، سخن گفتم و آنان قبول کردند در صورت داوطلب شدن چنین شخصی، با انتقال حوزه انتخابیه بنده به تهران موافقند و به حمدالله شخصی در استان داوطلب شد که ۱۶ سال سابقه در این بخش‌ها دارد.

محمدی عراقی ادامه داد: بنده در طول ۸ سال نمایندگی مردم استان کرمانشاه در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری حداقل ماهی یک یا چند بار در خصوص مسائل اقتصادی، معیشتی، اجرایی و اشتغال و امثالهم با مردم شهرستان‌های مختلف استان نشست مشترک برگزار کردم و به نقاط دور و نزدیک استان سر زدم اما توان و ضعف بدنی دیگر امکان چنین کاری را از بنده سلب کرده است به همین دلیل با مشورت با مردم تصمیم گرفتم در دوره ششم انتخابات مجلس خبرگان از تهران کاندید شوم.

خبرگان با وجود همه اقدامات‌شان نتوانستند صددرصد به مطالبات رهبری و مردم عمل کنند

این عضو پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این پرسش که مجلس خبرگان رهبری برای مطالبه عدالت، تقسیم عادلانه ثروت و مبارزه با فقر چه اقداماتی داشته و برنامه شما در دوره آتی در این مجلس چیست، گفت: مردم و رهبری مطالبات به حقی از خبرگان دارند اما خبرگان با وجود همه اقدامات‌شان نتوانستند صددرصد به مطالبات رهبری و مردم عمل کنند. خبرگان ظرفیتش بیشتر از اقدامات انجام شده است. با مشاهده برخی صحنه‌ها از اغتشاشات پاییز سال ۱۴۰۱ برای اولین بار طلب مرگ کردم چون شعارها راس نظام را هدف گرفت. در یکی از نطقهایم در مجلس خبرگان به وظیفه نمایندگان این مجلس در صیانت از جایگاه مقام معظم رهبری تاکید کردم و بخشی از هجمه‌های سال گذشته را متوجه عملکرد خودمان در مجلس خبرگان دانستم. وقتی رهبری می‌گویند از من هم مطالبه کنید به طریق اولا مجلس، دولت و سایر مسوولان نظام نیز باید مورد مطالبه مردم قرار داشته باشند.

وی ادامه داد: جایگاه مجلس خبرگان جایگاهی است که به قول مقام معظم رهبری می‌تواند درباره موضوعات مهم «قطعنامه» بدهد. اما هر چه تلاش کردم این اتفاق در مجلس پنجم نیفتاد چون برخی اعضا استدلال کردند: «اگر قطعنامه هم صادر کنیم، عمل نمی‌شود و این مسئله برای خبرگان خوب نیست.» در حالی که قطعنامه‌های شورای امنیت و مصوبات مجمع عمومی سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی نیز در بسیاری موارد اجرا نمی‌شود اما موضع‌گیری این سازمان‌ها برای مردم بسیار اهمیت دارد. خبرگان دائما با مردم سر و کار دارند و به دلیل حضور در مسجد و سایر جاها محل مراجعه مستمر مردم هستند و بدون هیچ مانع و محافظی می‌توانند مشکلات مردم بشنوند و به مقامات و مدیران کشور انتقال دهند. نمونه آن آیت‌الله مشکینی رییس مجلس خبرگان رهبری بود که با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رییس‌جمهور وقت کشورمان درباره سیاست تعدیل به شدت مباحثه کردند.

محمدی عراقی با بیان این‌که «در مجلس خبرگان برای رفع مشکلات مردم اهتمام وجود دارد اما باید بیشتر از اینها شود»، گفت: وظیفه دوم خبرگان تیین وظایف دولت و مجلس برای جامعه است. ریشه گرانی‌ها را برای مردم در نشست اخیرم با مردم تبیین کردم. افزایش نقدینگی اولین عامل است. یک علت گرانی‌ها افزایش بی‌رویه حقوقهاست. این مسئله خود به خود قیمت اجناس و کالاها را افزایش می‌دهد. به آنان گفتم خیال می‌کنید دولت ۲۰ درصد روی حقوق‌های سال آینده گذاشت، منبع تامینش از کجاست؟ از جیب خودتان.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مسائل اقتصادی پیچیده و زنجیروار است. اگر روند افزایش دستمزدها به همین ترتیب پیش برود کلیه درآمدهای کشور باید صرف پرداخت دستمزد به شاغلان و بازنشستگان کند و پولی برای ساختن زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی باقی نمی‌ماند. افزایش دستمزدها سبب بی‌کار شدن کارگران واحدهای اقتصادی و کارنجات می‌شود. این مسائل باید برای مردم تبیین شود. مصرف انرژی و سوخت در ایران چند برابر دنیاست و اصراف‌های زیادی می‌شود. قاچاق سوخت هم اتفاق می‌افتد چرا که قیمت آن در کشورهای همسایه بیشتر از ایران است.

وی تاکید کرد: ایران، فقیر نیست و مردم ایران سزاوار فقر نیستند. پرداخت یارانه به ۵۰ - ۶۰ میلیون ایرانی اصلا افتخار نیست. باید کاری کرد که مردم درآمد عزتمندانه داشته باشند. طرحی در این خصوص داشتم که در شورای انقلاب فرهنگی مطرح کردم.

با وجود داشتن بانوان دانشمند، چرا در مجلس خبرگان نیستند؟

این عضو پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در پایان با بیان این‌که «مجلس خبرگان مجلس خاص مردان یا روحانیان نیست»، گفت: نه مرد بودن و نه روحانی بودن جز شروط انتخاب اعضای خبرگان نیست. باید به این موضوع بیشتر پرداخته شود. چه خوب بود برای عضویت دانشگاهیان و بانوان در مجلس خبرگان، لیست داده می‌شد. جای سوال از شورای نگهبان است که با وجود داشتن بانوان دانشمند، چرا در مجلس خبرگان نیستند. امیدوارم شاهد حضور بانوان فرهیخته غیرروحانی در خبرگان باشیم. وارد کردن قشر دانشگاهیان در انتخابات وظیفه رسانه‌هاست. فضای دانشگاه‌ها در این باره خیلی سرد است. جریان‌های سیاسی و دولتها عملا کاری کردند که فضای دانشگاه‌ها سرد شد. همه مسوولان در همه سطوح باید با حضور در دانشگاه‌ها خودشان را در معرض سوال دانشجویان قرار دهند.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها