کد خبر: 708460
تاریخ انتشار :

فرمانده نیروی دریایی سپاه: امنیت تنگه هرمز را برقرار کردیم

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه کشورهای خارجی هیچ جایگاهی در منطقه ندارند، تاکید کرد: حتی نام خلیج فارس را هم نمی‌توانیم با کسی تقسیم کنیم زیرا ایران طولانی‌ترین ساحل را در خلیج فارس دارد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه: امنیت تنگه هرمز را برقرار کردیم
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

سردار تنگسیری روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس، با اشاره به اینکه اینجا خلیج فارس، پرشین گلف است، اظهار کرد: کسی نمی‌تواند این اسم را عوض کند روز ملی خلیج فارس ۱۴ سال پیش نام گذاری شد و از آن روز تاکنون دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس است.

وی با بیان اینکه جوانان باید بدانند دهم اردیبهشت افتخاری برای همه ایرانیان است، افزود: سال ۱۶۲۲ میلادی وطن را آزاد کردند و افتخارش برای این مردم هست. مقابله با پرتغالی‌ها نشان داد ایران و ایرانی در مقابل استکبار به هرگونه چه امپریالیسم یا استکبار ایستادگی خواهد کرد.

دریادار تنگسیری با اشاره به هشت سال دفاع مقدس، خاطر نشان کرد: مردم هرمزگان هم با استکبار جهانی مبارزه کردند و شهید دادند و هم در برابر نوکر استکبار که به تمامیت ارضی کشور ما حمله کرد بود. ایستادگی کردند. افتخار خلیج فارس متعلق به همه ایرانیان است، اینجا محل و مرقد بزرگان ما است، ما اینجا هستیم و اینجا میمیریم.

وی با بیان اینکه خلیج فارس متعلق به همه ایرانی‌ها است، تاکید کرد: کشورهای خارجی‌ در منطقه هیچ جایگاهی ندارد، آنها بدانند که حتی نام خلیج فارس را هم نمی‌توانیم با کسی تقسیم کنیم زیرا ایران طولانی ترین ساحل را در خلیج فارس دارد ، یک هزار ۷۵۵ کیلومتر بدون احساب سواحل جزایر و چنانچه بخواهیم سواحل جزایر را نیز حساب کنیم چیزی حدود پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل با خلیج فارس داریم، همچنین عمیق‌ترین مسیر دریانوردی را در آب‌های ایران است آبراهی بین المللی از بین جزایر ما عبور می‌کند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اهمیت خلیج فارس در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: اهمیت خلیج فارس فقط به ۶۲ درصد صادرات نفت و یا ۴۰ درصد صادرات گاز نیست زیرا زمانی که به تاریخ بر می‌گردیم می ببینم که پرتغالی ‌ها با چه مشقت با شناورهای بادبانی سالها پیش به اینجا آمدند و تا بیرونشان نکردیم از این منطقه خارج نشدند.

وی تاکید کرد: خلیج فارس در امر راهبرد کشور بسیار مهم است و کشورهای معاند هر کاری انجام دهند و هر چقدر بخواهند از اهمیت این منطقه کم کنند، نخواهند توانست.

دریادار تنگسیری با اشاره به شهدای جزیره هرمز گفت: جزیره هرمز ۳۸ شهید را تقدیم انقلاب کرد، در زمان دفاع مقدس این جزیره تنها سه هزار نفر ساکن داشت و ۳۵ شهید داد، از یک خانواده ۹ شهید افتخاری برای هرمزگان است این نشان می‌دهد که مردم چقدر پای کار هستند.

وی با بیان اینکه ما از کمیت مرزهایمان دفاع می‌کنیم، افزود: محکم پای مرزهای کشورمان ایستاده ایم نه مانند آن زمانی که نفت ملی شد، آن زمان سه نفتکش از ایتالیایی ها اجاره کردند اما نفت ها را در اقیانوس هند گرفتند و به شاه خبر دادند، آقا این سه نفتکش را گرفتند، شاه گفت، بگوید یکی را بگیرند و دوتای دیگر را بدهند. اما الان استکبار جهانی که ادعایش می شود نفتکش ما بگیرد ما نیز نفتکش های آنها را خواهیم گرفت، و تا کنون نیز چنین کردیم، این به معنی اقتدار ایران و ایرانی است.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح: نام خلیج فارس جعل‌شدنی نیست/جلوی شیطنت واحدهای سیاسی نوپدید را می‌گیریم

امیر سرتیپ دوم مجید فخری،  رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح نیز روز دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت ماه - در همایش بزرگداشت روز ملی خلیج فارس که در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: امروز برای گرامیداشت روز ملی خلیج فارس گرد هم جمع شده ایم که البته از نظر اسناد تاریخی، حقوقی و موضوعات مختلف ملی این روز نیاز به بیان ندارد زیرا در طول تاریخ ایران این نام ثبت شده و نیاز به جست و جوی مجدد برای نام تاریخی خلیج فارس نیست.

وی افزود: یک سری واحدهای سیاسی نوپدید در دهه‌های اخیر مسائلی را در مورد خلیج فارس مطرح کرده اند لذا از سال ۱۳۸۴ همراه با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی این روز در تاریخ جمهوری اسلامی ثبت شد.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با بیان اینکه هر ساله دستگاه‌های مختلفی این روز را گرامی می‌دارند، عنوان کرد: وزارت دفاع در راستای دیپلماسی دفاعی این موضوع را در زمره اهداف خود قرار داده و وزیر دفاع نیز این موضوع را به سازمان جغرافیایی نیروی‌های مسلح واگذار کرده است و این سازمان هرساله برنامه‌های متنوعی در خصوص بزرگداشت روز ملی خلیج‌فارس برگزار می کند.

سرتیپ فخری با تاکید بر اینکه روز ملی خلیج فارس باید بزرگ تر و در سطح ملی برگزار شود، خاطرنشان کرد: با هماهنگی سازمان های مختلف تصمیم گرفتیم این روز را در راستای ملی برگزار کنیم تا به گوش همه جهانیان برسد و لذا امروز که این برنامه برگزار شده است ۲۵ نهاد و دستگاه حضور دارند.

وی با بیان که موضوعات حوزه خلیج فارس را به چند وجه تقسیم کرده‌ایم، افزود: در راستای دیپلماسی دفاعی، نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه و فرماندهی دریابانی فراجا همکاری داشته اند.

وی ادامه داد: در حوزه دیپلماسی حقوقی، وزارت امور خارجه کشور حضور جدی داشته‌، در حوزه دیپلماسی علمی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان هواشناسی و مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و اتاق ایران نیز همکاری داشته اند.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح بیان کرد: در حوزه دیپلماسی فرهنگی پژوهشکده حج و زیارت، شهرداری تهران و فرهنگسرای اندیشه پای کار آمدند و این وفاق رقم خورد.

سرتیپ فخری تصریح کرد: این مساله کمک کرده است تا بتوانیم نشست های تخصصی مختلف در سازمان و دانشگاه‌ها برگزار کنیم تا از این طریق نام خلیج فارس برای جهانیان آشکار شود.

وی افزود: در سازمان ملل گروه جغرافیا وجود دارد که نام های جغرافیایی را برای کشورهای جهان تبیین می کند که در بیست و سومین جلسه‌ای که برگزار شد به طور دقیق به نام خلیج فارس اشاره و تثبیت شده است که در دنیا جای شکی را باقی نمی‌گذارد و این نام برازنده‌ترین نام برای این پیکره آبی است.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح تاکید کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ سال در اسناد تجاری، تاریخی، کتیبه‌ها و نوشته‌ها این نام تکرار شده است، بنابراین برگزاری این نشست‌ها برای جلوگیری از شیطنت های برخی واحدهای سیاسی نوپدید و کشورهای ساحلی جنوب است.

سرتیپ فخری گفت: این وفاق و همدلی در بین تمامی ایرانیان وجود دارد و با این انسجام، اقتدار و هماهنگی هرگز کسی نخواهد توانست از امروز تا آینده تاریخ، نام خلیج فارس را جعل و نام دیگری بر این پیکره قرار دهد.

معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع: خلیج‌فارس بزرگترین گذرگاه انتقال انرژی جهان است

امیر دریادار خواجه امیری، معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز روز دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت ماه - در آیین بزرگداشت روز ملی خلیج‌فارس که در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا اظهار داشت: دریا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار و در قرآن کریم بارها نام بحر آمده است که این گویای اهمیت دریا است.

وی افزود: خلیج‌فارس بزرگترین گذرگاه انتقال انرژی جهان است که بیش از ۳۰ درصد انرژی جهان از تنگه هرمز عبور می کند. از این رو توجه به دریا و بهره برداری از ظرفیت های غنی آن می تواند موجب پیشرفت های بسیار قابل توجه شود.

دریادار خواجه امیری تصریح کرد: دریا منبع قدرت و ثروت است و کشورهایی که به دریا راه دارند، منابع غنی قدرت و ثروت را در اختیار دارند.

معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع تاکید کرد: امنیت خلیج فارس را به دلایل گوناگون مانند در بر گیری بیش از ۸۰ درصد تجارت کشورمان و صادرات نفت همواره باید مورد توجه داشته باشیم.

دریادار خواجه امیری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر اهمیت خلیج فارس برای ملت ایران و ملت‌های منطقه، تاکید داشته و دارند ایشان در یکی از دیدارهای مسئولان کشور فرمودند: «راجع به منطقه‌ خلیج فارس حرف می‌زنند. امنیّت منطقه‌ خلیج فارس منفعت مشترک کشورهای خلیج فارس است؛ ما کشورهای حول‌وحوش خلیج فارس منفعت مشترکی داریم، ما همسایه‌ایم، امنیت اینجا به نفع همه‌ ما است؛ اگر خلیج فارس امن باشد، همه‌ ما از این امنیت استفاده می‌کنیم و اگر ناامن باشد برای همه ناامن است؛ خلیج فارسِ ناامن، برای همه ناامن خواهد بود؛ [امّا] آن کسانی که باید این امنیّت را حفظ کنند، کسانی هستند که خلیج فارس مال آنها است، متعلّق به آنها است، خانه‌ی آنها است؛ آمریکا چه‌کاره است که بیاید اینجا درباره‌ی مسائل خلیج فارس اظهار نظر بکند، یارگیری بکند. آنها دنبال امنیّت نیستند، دنبال منافع خودشان هستند و [اگر] لازم بدانند یک نقطه را ناامن کنند می‌کنند و از ناامن‌کننده حمایت می‌کنند.»

وی افزود: ویژگی دیگر خلیج فارس که به این منطقه اهمیت می بخشد، سهولت حمل و نقل در آن است و بنابر اعلام مسئولان کشورمان بیش از ۸۰ درصد صادرات و واردات ایران از طریق خلیج فارس انجام می‌شود.

معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع گفت: وجود حوزه‌های نفتی و گازی ایران در این منطقه از دیگر دلایل اهمیت آن محسوب می‌شود. همچنین بُعد نظامی و امنیتی خلیج فارس نیز از جایگاه ویژه ای در مناسبات خارجی ایران برخوردار است.

در این نشست پیام امیرسرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مورد روز ملی خلیج فارس قرائت شد.

پیام وزیر دفاع به همایش روز ملی خلیج فارس: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است

 در پیام امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی که در همایش روز ملی خلیج فارس که روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در فرهنگسرای اندیشه قرائت شد آمده است: دهم اردیبهشت ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه از خودگذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس‌گیری جزیره هرمز از نیروهای متجاوز پرتغالی است.

در ادامه این پیام آمده است: در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است. تمدنی که بر شالوده فرهنگ هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین اسناد حقوقی در جهان باشد.

وزیر دفاع در این پیام تاکید کرده است: این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است؛ بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی ، باستان شناسی و مردم شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری ۶۰۰۰ ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

در ادامه این پیام آمده است: خلیج فارس این پهنه آبی تمدن ساز ، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها ، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی و زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تاکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

سرتیپ آشتیانی در این پیام آورده است: در واقع قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ یاد کرده‌اند.

در ادامه این پیام آمده است: ترانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متاثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متاثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و جهان عرضه کنند.

وزیر دفاع در این پیام تاکید کرده است: آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان خاران و دست نشاندگان آنها بر این منطقه متمرکز شده بود شاهد مجاهدت ها و پایمردی‌های رزمندگان نیروهای مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

سرتیپ آشتیانی در پایان پیام خود آورده است: ایران بزرگترین و مهمترین کشوری به شمار می‌رود که همواره نقش مهمی را در تعاملات مناسبات منطقه و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است. بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود که در این میان راهبرد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما