تحلیل «نامهنیوز»؛
دولت رئیسی و عهدهای وفا نکردهاش
در این مجال بررسی میکنیم که آیا دولت سیزدهم توانست مهمترین شعارهایش را عملی کند؟
نامهنیوز - سال پایانی دولت را سپری میکنیم و حالا میشود قضاوتی کلی از عملکرد دولت و البته میزان علی شدن یا نشدن شعارهای دولت ارائه داد. خاصه آنکه آقای رئیسی این روزها بر تفاوت رای و عهد اشاره کرده و به این ترتیب حاشیهساز شده است لذا بد نیست از این فرصت استفاده کرده و عهدهایی که او در دوران تبلیغات انتخاباتی با مردم بسته بود را یادآوری کنیم. همچنین ببینیم که وی تا چه اندازه به این عهدها وفادار بوده است.
حتما مهمترین شعار دولت فسادستیزی بود. رئیسی میگفت مبارزه با فساد را باید از دولت شروع کرد تا اصلا اجازه نداد که فسادی رخ دهد که قوه قضائیه بخواهد آن را کشف و پیگیری کند. گرچه تلاشهایی در این زمینه وجود داشته است اما به نظر میرسد دولت نتوانست انتظارات را به طور کامل برآورده کند زیرا دو مورد یعنی چای دبش و فساد ۱۱۰۰میلیارد تومانی وزارت جهاد کشاورزی در دوره ساداتینژاد عملکرد دولت در حوزه فسادستیزی را قدری مخدوش کرده است.
یکی دیگر از مهمترین وعدههای سید ابراهیم رئیسی تکرقمیکردن تورم بود که تورم ۴۰درصدی نشان میدهد دولت در این زمینه هم نتوانست آنطور که باید و شاید عمل کند.
رئیسی گفت اینترنت را برای اقشار کمدرآمد رایگان میکنیم اما اینترنت در کشور با محدودیتهای بسیاری روبهرو شد. او گفت چهار میلیون شغل ایجاد میکنیم اما بیکاری هنوز وجود دارد و برخلاف آنچه گفته میشد که زندگی مردم به نرخ دلار وابسته نخواهد بود، اکنون معیشت مردم به طور مستقیم به بالا و پایین رفتن نرخ ارز وابسته است.
دولت سیزدهم مدعی بود که برای مدیران گشت ارشاد خواهد داشت به معنای نظارت شدید بر عملکرد مدیران اما نه تنها چنین نشد بلکه گشت ارشاد خیابانی هم جمع نشد.
شعارهای وزرای رئیسی هم محقق نشد. مثلا به یاد داریم رستم قاسمی وزیر وقت مسکن و شهرسازی گفته بود که سالی یک میلیون مسکن یعنی در مجموع چهارسال، چهار میلیون مسکن میسازیم و حالا که نزدیک به سال از عمر دولت میگذرد، خبری از سه میلیون مسکن نیست. در ابتدای دولت رئیسی میگفتند در این دولت جشن پایان مستأجری را در کشور برگزار میکنیم اما وضعیت کنونی کشور نشان میدهد که بسیاری از مردم مشکلات عدیده در حوزه مسکن دارند؛ نه تنها در خرید بلکه در اجاره.
حجت عبدالملکی، اولین وزیر کار دولت رئیسی هم گفته بود که با هر یک میلیون تومان یک شغل ایجاد میکنیم که این حرف هم در حد شعار باقی ماند.
ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی که به دلیل مسائلی مالی به سه سال حبس محکوم شده است میگفت نوسان قیمت گوشت را کنترل میکنیم و حالا گوشت حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان به ازای هر یک کیلوگرم است.
خاندوزی، وزیر اقتصاد هم میگفت مشکلات بورس به کلی حل میشود و حالا میبینیم که بورس بیشترین فراز و نشیب را تجربه میکند.
در حوزه سیاست خارجی هم دولت سیزدهم نتوانست مذاکرات را به سرانجام برساند و هنوز هم تحریمها بر جای خود باقی است.
به نظر میرسد دولت سیزدهم گرچه سعی کرد وضعیت مردم رو به بهبودی برود و کارهایی هم برای تحقق این مهم انجام داد اما به هر حال شعارهای زیادی از دولت وجود دارد که بر زمین مانده است. در واقع باید گفت که دولت رئیسی در زمینه وفای به عهده نمره قابل قبولی از مردم نمیگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید