تحلیل نامه نیوز؛
همبستگی و پرهیز از دعواهای سیاسی لازمه مقطع حساس کنونی
️آیا شهادت آیت الله رئیسی مانند واقعه هفتم تیر ۶۰ به همبستگی جامعه می انجامد؟
نامه نیوز - رویداد غیرمنتظره اخیر یعنی سانحه برای بالگرد رئیس جمهور و شهادت وی و همراهانش حتما تاثیرات بسیاری در فضای سیاسی کشور خواهد گذاشت. به خصوص که طبق قانون نیازمند برگزاری انتخابات زودهنگام و تغییر دولت نیز هستیم. نکته قابل توجه اما بگومگوهای اخیر گروههای سیاسی در جریان انتخابات مجلس است. برخی تحلیلگران و رسانهها اما معتقدند که شهادت رئیس جمهور و همراهانش دلیلی برای برون رفت از این فضای مجادله و سبب افزایش همبستگی اجتماعی خواهد شد.
روزنامه اطلاعات در این باره نوشته: «شاید قیاسی دور از ذهن نباشد، که حادثهی تالمبرانگیز و جانگداز فعلی را با فاجعهی هفتم تیر در سال شصت همبَر بنشانیم. در آن فاجعه نیز جامعهی نوپای سیاسیِ آن روزها با شوکی عظیم همراه با غمی سترگ روبهرو شد؛ اما روحیهی همبستگی بینطیر آن روزها معجزهای کرد که از آن به عنوان «کمر راستکردنِ» برقآسای جامعه میتوان نام برد. در پشتسرنهادن سوگِ بزرگِ این روزها، آیا میتوان به برکت همبستگی ملی و گرهخوردن دوبارهی عواطفِ دولت-ملت، به خیزشی کارساز در راستقامتی و عزم یکپارچهی ملی برای رفع و رفوی برخی پارگیها امید بست؟»
تحلیل روزنامه اطلاعات اما از نگاه بسیاری سیاسیون و اهل رسانه زیادی خوشبینانه است. تردیدی در نیاز به افزایش همبستگی اجتماعی و عبور از دعواهای سیاسی نیست اما تحقق این مهم نیازمند فراهم شدن شرایط مناسب است. شاید مقطع حساس کنونی و نبود رئیس جمهور و تقریبا دو ماهی که صرف تغییر دولت خواهد شد، از طرف گروههای سیاسی مورد توجه قرار بگیرد و شاهد فروکش برخی تنشها باشیم اما نمیتوان از این نکته غافل شد که دقیقا در همین بازه زمانی رقابتهای انتخاباتی شکل خواهد گرفت و این نیز عامل برای تشدید بگومگوها است. بگومگوهایی که در ماههای اخیر رنگ افشاگری و تخریب نیز گرفته است.
از سوی دیگر انتخابات مجلس شورای اسلامی تازه انجام شده و از قضا طیف تندروتر قدرت بیشتری به دست گرفتهاند. به باور تحلیلگران در انتخابات پیش رو نیز همین طیف شانش بیشتری برای عزمیت به پاستور دارند زیرا در نه اصلاحطلبان شانس کافی را برای حضور با ژنرالها خود در انتخابات و جلب نظر سرمایه اجتماعی ریزش کرده خودشان دارند و نه طیف میانهرو جریان اصولگرا در مجلس قبلی چنان عمل کرده که امروز امیدی به رای آوری داشته باشد. لذا گروههای رادیکالتری که پیشتر آزموده نشدهاند و مدعی عملکرد بهتر هستند در این مقطع که چالش میزان مشارکت نیز همچنان باقی است، شانس بالاتری خواهند داشت.
قدرتگرفتن تندروها اما بعید است که موجب افزایش انسجام اجتماعی شود. حال آنکه بدون شک این انسجام یکی از ضروریات امروز کشور است و لازم است که همه مسئولان و اهل سیاست به هر نحوی که میتوانند برای ایجاد آن اقدام کنند. برگزاری انتخابات پرشور با حضور همه نیروها و گروههای سیاسی بدون شک میتواند نقش بهسزایی در افزایش مشارکت و همبستگی ملی مورد نیاز کشور داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید