کد خبر: 711863
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/ گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» حسن رسولی

شرط اصلاح‌طلبان برای مشارکت

یک عضو جبهه اصلاحات ایران گفت: اگر جریان اصلاحات در پایان مرحله اعلام صلاحیت‌ها فاقد نامزدهای مؤثری باشد طبیعتا نمی‌تواند در چنین انتخاباتی حضور یابد.

شرط اصلاح‌طلبان برای مشارکت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه‌نیوز - در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گروه‌های سیاسی در تلاش‌اند تا راهبرد انتخاباتی خود را مشخص کنند. در این بین اصلاح‌طلبان هم بی‌کار ننشسته‌اند و می‌گویند اگر فضای رقابت وجود داشته باشد، در انتخابات حضور خواهیم یافت.

حسن رسولی، عضو جبهه اصلاحات ایران، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «مواضع جبهه اصلاحات توسط سخنگوی این جبهه یعنی آقای امام بازتاب داده می‌شود و من و امثال من که عضو جبهه اصلاحات هستیم، اظهار نظر شخصی و فردی خود را ارائه می‌کنیم. با تأکید بر این نکته باید بگویم که تا جایی که من مطلع هستم هیچ یک از گروه‌های اصلاح‌طلب وارد فصل انتخاب نامزدهای انتخابات پیش رو نشده‌اند. آنچه در رسانه‌های کشور اعم از حقیقی و مجازی بازتاب داده می‌شود، حاصل برداشت‌ها و گمانه‌زنی‌های نشردهندگان این این پیش‌بینی‌هاست و باید دید پس از این گمانه‌زنی‌ها مجموعه جریان اصلاحات به چه راهبردی می‌رسد و از چه نامزدی حمایت خواهد کرد».

او ادامه داد: «من دسترسی خاصی ندارم که بر اینکه مدل رفتاری شورای نگهبان در این دوره چگونه خواهد بود و نمی‌شود پیش‌بینی کرد اما تجربه ادوار گذشته در اختیارمان هست و با توجه به این تجربیات می‌شود گفت که شورای نگهبان در برخی مقاطع در بررسی و رسیدگی به صلاحیت‌ها با گشاده‌دستی و با برخورد خوش‌بینانه عمل کرده است و با نظارتی موسع، صحناین امکان را فراهم کرده بود که نماینده یا نمایندگان نحله‌های فکری و احزاب سیاسی آن دوره‌های زمانی در انتخابات حضور یابند و در آن صورت زمینه مشارکت مردم فراهم می‌شد؛ مانند انتخابات دوم خرداد 76 اما متقابلا شورای نگهبان در مقاطعی چه در انتخابات مجلس و چه ریاست‌جمهوری در بررسی صلاحیت‌ها از رویکردی سخت‌گیرانه پیروی کرده است و اساسا یا نامزدهای صلاحیت‌شده متعلق به همه جناح‌ها نبوده‌اند یا اگر بوده‌اند نسبتِ جناح‌ها با هم نابرابر بوده است و از یک جناح یک نفر یا دو نفر تأیید شده است و از جناح دیگر وفور نامزدها وجود داشته است و چنین شرایطی باعث می‌شد که چند نفر نقش نامزد پوششی را ایفا کنند. مدل‌هایی هم داشته‌ایم که انتخاباتی در کشور برگزار شده است که اساسا هیچ نامزدی از یکی از جناح‌های سیاسی تأییدصلاحیت نشده است. در واقع شورای نگهبان هم سیاست مشارکت‌جویانه و هم بینابین و هم سخت‌گیرانه را در پیش داشته است و بر این اساس نمی‌شود گفت که اکنون چه سیاستی را در پیش می‌گیرد. طبیعتا حالت اول یعنی مدل نگاه موسع نسبت به صلاحیت نامزدها می‌تواند منافع ملی را بیشتر تأمین کند».

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین بیان کرد: «شهادت آقای رئیسی شوک بزرگی به کشور وارد کرد. اکنون با پر کردن این خلأ می‌شود به تحکیم منافع ملی کمک کرد و این مهم میسر نمی‌شود مگر با اجازه دادن حضور همه گروه‌های سیاسی در عرصه انتخابات. به عنوان یک فرد اصلاح‌طلب و دلسوز انقلاب و ایران و مصالح ملی و کارشناس در حوزه سیاست داخلی امیدوارم اعضای شورای نگهبان از گزینه مشارکت‌گرایانه استفاده کنند و زمینه برگزاری یک انتخابات پرشور و سالم را فراهم کنند».

رسولی در پایان گفت: «به نظر من اگر جریان اصلاحات در پایان مرحله اعلام صلاحیت‌ها فاقد نامزدهای مؤثری باشد و به بیان دیگر اگر همه نامزدهای مؤثر اصلاح‌طلبان ردصلاحیت شوند طبیعتا امکان مشارکت انتخاباتی از آنها گرفته می‌شود و اصلاح‌طلبان نمی‌تواند در چنین انتخاباتی حضور یابد».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها