ناتو: اوکراین پیش از این هم اجازه حمله به خاک روسیه را داشته است
دبیرکل ناتو ضمن ابراز شکایت از کشورهای عضو این ائتلاف به دلیل «اتلاف وقت در تولید تسلیحات» گفت اوکراین پیش از این هم اجازه حمله به خاک روسیه را داشته است.
به گزارش نامهنیوز، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو طی مصاحبهای با اسکای نیوز اعتراف کرد: «این حقیقت دارد که روسیه قادر بوده سریعتر از آنچه انتظار میرود، صنعت دفاعی خود را تقویت کند و از طرف دیگر، اعضای ناتو زمان زیادی را بیشتر از آنچه باید، صرف تولید تسلیحات کردهاند.»
او همچنین در اوایل سال جاری میلادی ضمن اشاره به برتری روسیه اذعان کرده بود: «روسها هماکنون در بسیاری از جهات پیشروی میکنند. پیشروی روسیه جدی است و ما هرگز نباید این کشور را دست کم بگیریم.»
براساس برآوردهای ناتو از تولیدات دفاعی روسیه که با شبکه سیانان در اوایل ماه مارس به اشتراک گذاشته شده و همچنین منابعی آگاه درخصوص ارسال تسلیحات غربی به اوکراین، روسیه حدود ۲۵۰ هزار مهمات توپخانه در ماه یا چیزی حدود سه میلیون در سال تولید میکند. علاوه بر این، یک مقام ارشد اطلاعاتی اروپایی به این رسانه آمریکایی گفت ایالات متحده و اروپا در مجموع ظرفیت تولید سالانه ۱.۲ میلیون مهمات برای ارسال به کییف دارد.
دبیرکل ناتو همچنین در ادامه این مصاحبه با اشاره به رفع برخی محدودیتهای تسلیحات غربی به اوکراین جهت حمله به خاک روسیه به خبرنگار اسکای نیوز گفت: «اعضای مختلف، محدودیتهای متفاوتی را وضع کردهاند و البته برخی هم محدودیتهایی را اعمال نکردهاند. من از اینکه برخی اعضای ناتو برخی از این محدودیتها علیه استفاده از تسلیحات را کاهش میدهند، استقبال میکنم زیرا این اقدام به اوکراینیها کمک خواهد کرد تا از خودشان دفاع کنند و اهداف نظامی مشروع در روسیه را هدف قرار دهند.»
استولتنبرگ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انتظار دارد آمریکا اجازه حمله فراتر به مرز روسیه در خارکیف را صادر کند، ادعا کرد: «اوکراین پیش از این هم اجازه حمله به خاک روسیه را داشته است زیرا تسلیحات خودش را دارد و همانطور که گفتم برخی از متحدان ناتو محدودیتهایی را علیه استفاده از تسلیحاتشان اعمال نکردهاند.»
هفته گذشته واشنگتن رسما تصمیمی را مبنی بر استفاده از تسلیحات آمریکایی علیه آنچه ایالات متحده «محدوده قلمرو اوکراین» میداند، اعلام کرد و احتمال میرود این محدوده فعلا شامل قسمت کوچکی از منظقه بلگورود روسیه باشد. به دنبال این تصمیم، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین فورا از این اقدام استقبال کرد اما مدعی شد که «کافی نیست».
«جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید هم گفت: «سیاست واشنگتن مبنی بر ممنوعیت استفاده از موشکهای اتکمز و تسلیحات دوربرد تغییر نکرده است اما ما با توجه به شرایط میدان نبرد و نیاز اوکراینیها پیش خواهیم رفت»
دیدگاه تان را بنویسید