کد خبر: 713994
تاریخ انتشار :

«نامه نیوز» گزارش می‌دهد

چندقطبی انتخابات

رویارویی کلامی جلیلی و قالیباف حاکی از آن است که احتمال کناره‌گیری نامزدهای ریاست جمهوری را نباید خیلی جدی گرفت.

چندقطبی انتخابات
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز - انتخابات ریاست جمهوری در این دوره روی دور تند برگزار می‌شود و شاهدیم که همزمان با تبلیلغات انتخاباتی نامزدها، حرف و حدیث‌ها، گمانه‌زنی‌ها بالا گرفته؛ حتی فضاسازی‌هایی نیز برای کناره‌گیری برخی نامزدها انجام می‌شود.

نگاهی به آنچه در فضای مجازی و رسانه‌ای در جریان است، نشان می‌دهد که داغ‌ترین بحث این روزها احتمال کناره‌گیری برخی نامزدها است. درباره احتمال پوششی بودن زاکانی و قاضی‌زاده هاشمی از روز ثبت نام تا حالا حرف‌هایی زده و البته از سوی 2 نامزد مورد اشاره تکذیب شده است. بعد از مناظرات انتخاباتی و با نزدیک شدن به موعد انتخابات نیز معلوم خواهد شد که بالاخره پوششی هستند یا تا پایان کار در صحنه می‌مانند.

آنچه اکنون مورد توجه است گمانه کناره‌گیری سعید جلیلی است! این گمانه را برخی رسانه‌ها طرح کرده و برخی هم به آن کمک یا از آن انتقاد می‌کنند. آنچه امروز کیهان درباره اهمیت کناره‌گیری نامزدها به نفع گزینه اصلح نوشته مصداق این مدعا است.

از سوی دیگر روزنامه سازندگی از فشار قالیبافی‌ها به جلیلی برای کناره‌گیری گفته و نوشته: «قالیبافی‌ها از "جلیلی" خواسته‌اند؛ در انتخابات به‌نفع "قالیباف" کناره‌گیری کند» در ادامه این گزارش نیز آمده است که «جلیلی‌ها به "قالیباف" گفته‌اند؛ شما رئیس یک قوه هستید، پس شما به‌نفع "جلیلی" کناره‌گیری کنید».

غیر از آنچه در رسانه‌ها آمده، کنایه‌های این دو نامزد انتخاباتی در روزهای اخیر موجب دامن زدن به این حواشی است. شاهد آنکه جلیلی با کنایه به قالیباف گفته بود: «مقام ریاست‌جمهوری، مقام اجرا به‌معنای پیمانکار نیست. جایگاه تشخیص و تصمیم است» و قالیبافی‌ها در پاسخ گفتند که «کاش برخی کاندیدها حداقل پیمانکاری ساخت یک ساختمان را در رزومه‌شان داشتند».

این رویارویی‌های کلامی نشان از آن دارد که احتمال کناره‌گیری دو نامزد مذکور به نفع هم چندان جدی نیست. هر یک از آنها بارها نامزد ریاست جمهوری شده و آنقدر سودای پاستور دارند که به این راحتی‌ها عقب نکشند. ضمن اینکه با توجه به ریزش سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان و حضور پزشکیان به عنوان تنها نامزد این جریان از سوی جبهه رقیب نیز چندان احساس قطر نمی‌کنند. 

حضور مصطفی پورمحمدی به عنوان دیگر نامزد ریاست جمهوری که به باور بسیاری از تحلیلگران می‌تواند گزینه منطقی و میانه‌رو در این دوره باشد و احتمالا سبد رای لاریجانی  را نیز هم از آن خود خواهد کرد؛ مزیدی بر علت است که نه کناره‌گیری جلیلی به نفع قالیباف تضمین پیروزی او است و نه جلیلی شرایط را طوری می‌بیند که متقاعد به انجام چنین اقدامی شود. 

از این رو می‌توان پیش‌بینی کرد که این انتخابات با حداقل 4 نامزد نهایی برگزار شود و برخلاف ادوار گذشته به جای دو قطبی، چهارقطبی باشد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها