دیپلمات فراری کره شمالی: اگر ترامپ پیروز شود، مذاکرات هستهای از سر گرفته میشود
یک دیپلمات ارشد کره شمالی که اخیرا به کره جنوبی فرار کرده است، به رویترز گفت، کره شمالی میخواهد در صورت انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، مذاکرات هستهای با ایالات متحده را از سر بگیرد و در تلاش است تا یک استراتژی جدید مذاکره طراحی کند.
به گزارش نامهنیوز، «ری ایل گیو» ماه گذشته میلادی از کوبا فرار کرد و این اقدامش خبرساز شد. او عالیرتبهترین دیپلمات کره شمالی است که از سال ۲۰۱۶ به کره جنوبی پناهنده شده است.
به نقل از خبرگزاری رویترز، ری در اولین مصاحبه خود با رسانههای بینالمللی گفت که کره شمالی، روسیه، ایالات متحده و ژاپن را به عنوان اولویتهای اصلی سیاست خارجی خود برای امسال و پس از آن تعیین کرده است.
وی همچنین گفت، در حالی که پیونگ یانگ روابط با روسیه را تقویت میکند، مایل است در صورتی که ترامپ در انتخابات نوامبر پیروز شود، مذاکرات هستهای را از سر بگیرد.
این دیپلمات فراری از کره شمالی همچنین ادامه داد، دیپلماتهای پیونگ یانگ در حال ترسیم استراتژی برای چنین سناریویی با هدف لغو تحریمها علیه برنامههای تسلیحاتی کره شمالی، حذف نامگذاری این کشور به عنوان حامی تروریسم و دریافت کمکهای اقتصادی هستند.
نشست بین کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و ترامپ در ویتنام در سال ۲۰۱۹ به دلیل تحریمها شکست خورد و این دیپلمات فراری تا حدودی تصمیم رهبر کره شمالی برای سپردن دیپلماسی هستهای به فرماندهان نظامی «بی تجربه و بی دانش» را مقصر دانست و مدعی شد: «کیم جونگ اون در مورد روابط بینالملل و دیپلماسی یا نحوه قضاوت استراتژیک اطلاعات زیادی ندارد. این بار وزارت خارجه قطعا قدرت و مسئولیت را به دست میگیرد و برای ترامپ چندان آسان نخواهد بود که دوباره بدون دادن امتیازاتی به کره شمالی اقدامی کند.»
پیونگ یانگ با ایجاد روابط نزدیکتر با روسیه، در زمینه فناوری موشکی و اقتصاد خود کمک دریافت کرده است.
ری با بیان اینکه یک مزیت بزرگتر میتواند توقف تحریمهای اضافی و کاهش تحریمهای موجود باشد، افزود این امر قدرت چانهزنی پیونگ یانگ علیه واشنگتن را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: «کیم جونگ اون همچنین به دنبال برگزاری نشستی با ژاپن با هدف دریافت کمکهای اقتصادی در ازای حل مساله گروگانهای ژاپنی است.»
توکیو معتقد است که ۱۷ نفر از شهروندانش توسط کره شمالی ربوده شدهاند البته پنج نفر از آنها در سال ۲۰۰۲ به ژاپن بازگشتند. پیونگ یانگ با اعتراف به ربودن ۱۳ شهروند ژاپنی، موضوع را حل شده میداند.
این دیپلمات فراری از کره شمالی همچنین گفت، کیم جونگ اون مایل است موقعیتی را که در زمان پدرش کیم جونگ ایل ایجاد شده بود، تغییر دهد تا از حمایت اقتصادی برخوردار شود.
دیدگاه تان را بنویسید