حقوق کارمندان | افزایش حقوق کارمندان
افزایش 45 درصدی حقوق کارمندان در 1404 | مبلغ نهایی حقوق کارمندان اعلام شد
در ادامه آخرین اخبار افزایش حقوق کارمندان را بخوانید.
خبرنگار شایلین بهبودی:
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از مشخص شدن میزان افزایش حقوق کارمندان تا دو هفته آینده، خبر داد.
سید حمید پورمحمدی اظهار داشت: امیدواریم تا یکیدو هفته آینده بهترین گزینه برای افزایش حقوق شاغلان برای سال آینده از سوی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تعیین و اعلام شود.
وی اعلام کرد: تا یکی دو هفته آینده بهترین گزینه برای افزایش حقوق شاغلان برای سال آینده از سوی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تعیین و اعلام میشود.
پورمحمدی معیارهای افزایش حقوق را در وهله اول توان بودجهای کشور و سپس توجه ویژه به استحقاق کارمندان دولت و بازنشستگان برشمرد و افزود: با توجه به این موارد، چندین گزینه تهیه شده که هم ورودی و هم توان بودجهای کشور در آن دیده شده است و در دولت در حال بحث است و در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به دنبال انتخاب بهترین آنها هستیم.
اخیرا بخشنامه تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد که در یکی از هفت پیوست آن پیشبینی شد که حقوق کارمندان بین ۲۰ تا ۴۵ درصد افزایش پیدا کند.
این در حالی است که در سال ۱۴۰۳ حقوق کارمندان با ۳۵ درصد افزایش نسبت به سال گذشته هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده، اما در سال ۱۴۰۲ تنها ۲۱ درصد به حقوق کارمندان اضافه شد و حقوق پایه افراد به پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده بود.
طی ۷ سال گذشته، بیشترین افزایش حقوق مربوط به سال ۱۴۰۱ با ۵۷.۴ درصد و کمترین افزایش حقوق مربوط به سال ۱۳۹۶ با ۱۴.۵ درصد بوده است. میزان افزایش حقوق واقعی عملا میران افزایش حقوق اسمی منهای تورم سالیانه است؛ بنابراین افزایش حقوقها بهتنهایی نباید درنظر گرفته شوند. برای نمونه سال ۹۶ تورم ایران هنوز در حدود ۱۰ درصد بود.
اولین گام در تدوین لایحه بودجه هر سال ابلاغ بخشنامه تدوین آن است، اتفاقی که چند پیش افتاد و دیوان سالاری کشور در مسیر تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ قرار گرفت. در مرحله بعدی دستگاههای اجرایی اقدام به تنظیم این لایحه میکنند. در نهایت لایحه با تصویب هیات وزیران راهی بهارستان میشود (بخشی که در رسانهها پررنگتر است) و آنجا، پساز کشوقوس فراوان به قانون تبدیل میشود.
مبلغ جدید حقوق کارمندان
چمنی بیان کرد: امنیت شغلی در دهه ۷۰ با دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت اداری از کارگران گرفته شد در همان زمان هم شرکتهای پیمانکاری روی کار آمدند و مشکلاتِ کارگران چندین برابر شد. از آن زمان بیش از سه دهه میگذرد و این وضعیت همچنان به قدرت خود باقیست؛ چراکه طرفداران سرمایهداری تداوم این وضعیت را میخواهند.
وی بیان کرد: وقتی امنیت شغلی نباشد، کارفرما به راحتی میتواند روی کارگر خود اعمال زور داشته باشد، چون به راحتی میتواند بعد از پایان قرارداد، کارگر را اخراج کند. در این صورت کارگران و تشکلهای کارگری نمیتوانند اجرای قانون کار را از کارفرما مطالبه کنند. یعنی بزرگتررین اهرم فشار را به دست کارفرمایان دادهاند
چمنی بیان کرد: نام این طرح ساماندهی کارکنان دولت بود و معلوم نیست در صورتِ تصویب، چند درصد از کارکنان را شامل شود. حذف پیمانکاران خواستهی نیروی کار است و قرار نیست با حذف پیمانکاران در بخش کوچکی از جامعهی کار، ادعای رسیدگی و حل این مشکل را داشته باشند.
وی بیان کرد: چگونه ممکن است موضوعِ به این مهمی در قالب طرح در مجلس قبلی کلید بخورد، سه سال روی آن کار شود و در نهایت هم به نتیجه نرسد و به مجلس و دولت جدید محول شود؟ معلوم نیست چقدر بخواهند آن را طول بدهند و در نهایت هم برای چه گروهی به تصویب برسانند و چند درصد مشمولِ آن شوند.
این فعال کارگری گفت: امنیت شغلی و حذف قراردادهای موقت از کارهای ماهیتا دائم از خواستههای کارگران است. با حذف دادنامه ۱۷۹ و حذف پیمانکاران از کارهای با ماهیت دائم، میشود این مطالبهی کارگران را به ثمر رساند. اگر بخواهند این کار را انجام دهند، مسیر مشخص است.
رئیس جمهور همچنین توجه ویژه به کاهش آمار تلفات سوانح جادهای را مورد تأکید قرار داد و بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه در این زمینه از جمله رفع نقاط حادثهخیز جادهای، ارتقای سطح آموزشهای رانندگی و تشویق رانندگان منضبط تأکید کرد.
سلطانیکیا گفت: از زمانی که استقلال سازمان تأمین اجتماعی را گرفتند و به وزارت کار ملحق کردند، رویه ترمیم حقوق پلکانی معکوس رایج شد. به طوری که بازنشستگان به دو گروه حداقلبگیر و سایر سطوح تقسیم شدند و درصد افزایش حقوق برای این دو گروه متفاوت شد و بازنشستگان سایر سطوح درصد افزایشِ کمتری داشتند.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی ادامه داد: ضمن اینکه مستمریها مطابق با نرخ تورم و هزینههای زندگی افزایش پیدا نکرد. در حالیکه طبق ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، سازمان باید مستمری را با توجه به افزایش هزینههای زندگی، افزایش دهد. این وضعیت در مورد بازنشستگان سایر سطوح بدتر بود، حقوق آنها بسیار کمتر از نرخ تورم تعیین میشد.
سلطانیکیا با انتقاد از شیوه تعیین درصد حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس گفت: روال معمول باید این باشد که کسی که بیمهپردازیِ بیشتری دارد، حقوق بیشتری هم دریافت کند. اما روش پلکانیِ معکوس حقوق بازنشستگان سایر سطوح را سال به سال کمتر کرده است و این روش بسیار ناعادلانه است.
وی افزود: مجموعه آنچه گفتم سبب شد که مستمریِ بازنشستگان نیاز به متناسبسازی داشته باشد. اما لایحه متناسبسازیِ بازنشستگان تأمین اجتماعی، از آنجا که با لایحه همسانسازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری شبیهسازی شده، دارای اشکالاتی است.
سلطانیکیا توضیح داد: مطابق ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در زمان بازنشستگی معدلگیری میشود. یعنی حقوق ۲۴ ماه بیمهپردازی آخر خدمت تقسیم بر ۲۴ میشود که به این، حقوق معدلگیری شده میگویند. تا این مرحله با صندوق کشوری اشتراک داریم. طبق مصوبه متناسبسازی، مستمریِ بیمهپردازان این صندوق به ۹۰ درصد حقوق شاغل همترازش ارتقا پیدا میکند.
دیدگاه تان را بنویسید