کد خبر: 726384
تاریخ انتشار :

دوحه: در پرونده میانجیگری غزه تحول جدیدی رخ نداده است

سخنگوی وزارت خارجه قطر اعلام کرد در پرونده مربوط به میانجیگری و مذاکرات درباره توقف جنگ علیه غزه چیز جدیدی وجود ندارد.

دوحه: در پرونده میانجیگری غزه تحول جدیدی رخ نداده است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، «ماجد الانصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر در جریان کنفرانس مطبوعاتی روز سه‌شنبه خود اعلام کرد در پرونده میانجیگری میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) درخصوص معامله تبادل اسرا و برقراری آتش‌بس چیز جدیدی وجود ندارد.

براساس گزارش العربی الجدید، ماجد الانصاری در ادامه افزود تلاش‌ها برای پر کردن شکاف‌ها ادامه دارد و میانجی‌ها هر کاری که بتوانند برای دستیابی به توافق انجام می‌دهند.

وی همچنین تصریح کرد: تماس‌ها و ارتباطات در چارچوب توقف جنگ در غزه ادامه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه قطر خاطرنشان کرد: ما خواهان توقف جنگ و بازگشت تمامی آوارگان به منازلشان هستیم و اولویت ما در قطر  این است که این درگیری را متوقف کنیم. ما تاکید می‌کنیم که این جنگ به‌طور دائم متوقف خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه قطر افزود مهم است که اشغالگران صهیونیست در قبال جنایاتی که در نوار غزه مرتکب می‌شوند پاسخگو باشند.

وی همچنین اظهار کرد مدت زیادی از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به دوحه نگذشته است و ممکن است «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» وزیر خارجه قطر در حاشیه نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مجددا با بلینکن دیدار داشته باشد.

از سوی دیگر، «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که بلینکن قرار است امروز سه‌شنبه به قاهره سفر کند.

پیش‌بینی‌ می‌شود که بلینکن در جریان این سفر با مقامات مصری درخصوص تلاش‌های کنونی جهت دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه با هدف آزادی تمامی اسرا و کاهش درد و رنج ملت فلسطین و نیز کمک به برقراری امنیت منطقه‌ای دیدار و رایزنی داشته باشد.

متیو میلر روز دوشنبه اعلام کرد که واشنگتن به رایزنی با شرکا در منطقه به‌ویژه مصر و قطر برای ارائه پیشنهادی درخصوص برقراری آتش‌بس ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد جدول زمانی برای مطرح کردن این پیشنهاد وجود ندارد و واشنگتن به دنبال این است که این پیشنهاد بتواند رژیم صهیونیستی و جنبش حماس را به سمت توافق نهایی سوق دهد.

سفارت آمریکا در قاهره نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد سفر بلینکن به مصر تا ۱۹ سپتامبر (۲۹ شهریور ماه) ادامه می‌یابد.

این سفر بلینکن، دهمین سفر وی به منطقه از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در هفتم اکتبر به شمار می‌آید.

پس از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر، مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی ادعا کردند که یکی از مسیرهای انتقال سلاح به غزه، تونل‌های زیرزمینی محور فیلادلفیا در جنوب غربی غزه است. بر همین اساس تل‌آویو با اعزام هیئتی امنیتی به قاهره خواستار استقرار نیروهای خود در این منطقه و نصب دوربین‌ها و حسگرهای نظارتی شد. با وجود تاکید کابینه راستگرای نتانیاهو بر تحقق این خواسته اما دولت مصر تمایلی به اجرای این خواسته ندارد.

«ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) پیشتر شخصاً با نمایندگان رژیم صهیونیستی، قطر و مصر گفت‌وگوهایی انجام داد تا جزئیات توافق پیشنهادی را تغییر داده و نیازهای طرفین را برآورده کند. همچنین گفته می‌شود وزیر امور خارجه آمریکا نیز در تهیه توافق پیشنهادی برای آتش‌بس مشارکت زیادی دارد.

مقاومت فلسطین به رهبری جنبش حماس، هفتم اکتبر (۱۵ مهر) عملیات منحصر بفردی را با حمله به شهرک‌های صهیونیست‌نشین منطقه «غلاف غزه» انجام داد و ده‌ها صهیونیست را به اسارت گرفت.

شماری از این اسرا از طریق توافق و شماری دیگر در اقدامی انسان‌دوستانه از سوی جنبش حماس آزاد شدند. تعدادی از آنها نیز به دلیل حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی جانشان را از دست دادند. خانواده‌های اسرای صهیونیست در نوار غزه و حامیان آنها کابینه رژیم صهیونیستی را مقصر ماندن فرزندان خود در اسارت می‌دانند.

جنبش حماس و رژیم صهیونیستی طی چند ماه اخیر مذاکرات غیر مستقیمی را با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر در دوحه و قاهره برگزار کردند اما این تلاش‌ها به دلیل مانع تراشی‌های نتانیاهو و نبود اراده سیاسی کافی در کاخ سفید برای تحت فشار قراردادن رژیم صهیونیستی به سرانجام نرسید.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها