فایننشال تایمز: یک سال گذشت و اسرائیل دستاوردی نداشته است
با گذشت یک سال از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه به بهانه «نابودی حماس»، این رژیم نه تنها به جای امنتری تبدیل نشده، بلکه روز به روز بر دامنه ناامنی در منطقه هم افزوده است.
به گزارش نامهنیوز، در یادداشتی در یک رسانه انگلیسی در یادداشتی با اشاره به نزدیک شدن سالروز عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که از سوی جنبش حماس علیه رژیم صهیونیستی انجام شد، آمده است، طوفان الاقصی بدترین کابوس این رژیم بود که به واقعیت پیوست و جنگ غزه در پی آن که با هدف اعلامی «نابودی حماس» علیه فلسطینیان غزه انجام شد، پس از یک سال نهتنها اراضی اشغالی را امنتر نکرده، بلکه ساکنان آن هنوز از آسیبهای روحی این عملیات در رنج هستند و منطقه نیز به تبع این جنگ به آتش کشیده شده است.
در این یادداشت که در روزنامه فایننشال تایمز منتشر شده، آمده است: در ابتدا با اسرائیل همدردی گستردهای به عمل آمد. متحدان با اعلام جنگ بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و حملات علیه حماس در غزه، از حق اسرائیل برای پاسخگو کردن مسئولان این عملیات حمایت میکردند. اما تذکراتی هم داده شده بود که احتیاط به خرج دهد. «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا هشدار داد که دچار اشتباهات واشنگتن پس از حملات ۱۱ ستامبر نشوند که به افغانستان و عراق حمله کرد. «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نسبت به بالا رفتن شمار تلفات در غزه هشدار داد که اسرائیل در صورتی که کار بیشتری برای حفاظت از غیرنظامیان انجام ندهد، با خطر «جایگزین کردن یک پیروزی تاکتیکی با یک شکست راهبردی» مواجه خواهد بود.
اما به نظر میرسد گوش شنوایی برای این توصیههای دوستانه در برههای خطیر برای اسرائیل و منطقه وجود نداشت. بارها از خطوط قرمز همیشگی عبور شد و یک سال مرگ و ویرانی فاجعهبار تنها با انباشت چندلایه حوادثی اندوهبار همراه شده است.
فایننشال تایمز نوشت: دوشنبه، ۷ اکتبر، اسرائیلیها به سالروز شوم ۷ اکتبر میرسند، در حالی که دولتشان نهتنها در غزه، بلکه در جبهههای چندگاه در جنگ است. حماس تضعیف شده اما حذف نشده است. به گفته مقامات حوزه بهداشت و سلامت فلسطین، حملات اسرائیل باعث به بار آمدن رنجی غیرقابل تصور، کشتار بیش از ۴۱ هزار نفر، بیشتر زنان و کودکان شده است. بیشتر مردم غزه از خانههای خود آواره شدهاند و این در حالی است که بمبهای اسرائیلی بخشهای وسیعی از این منطقه در محاصره را به ویرانه تبدیل کرده است. از سوی دیگر بیماریهای واگیردار و گرسنگی در کمین جمعیت این منطقه است.
دهها تن از اسرای اسرائیلی هنوز در وضعیتی وخیم به سر میبرند و خانوادههای آنها از سرنوشتشان اطلاعی ندارند. تلاشهای مکرر برای رسیدن به توافقی برای آتشبس و تبادل اسرا با شکست مواجه شده و تلآویو با وجود وعده «پیروزی مطلق» نتانیاهو، هنوز برنامهای شدنی برای دوران پساجنگ ندارد.
در ادامه این مطلب آمده است: در این میان، کرانه باختری اشغالی یکی از مرگبارترین سالهای خود را طی چند دهه اخیر با یورشهای ارتش اسرائیل پشت سر گذاشته است. اسرائیل به طور قابل توجهی حملات خود علیه حزبالله را افزایش داده و عملیاتی زمینی را در جنوب لبنان آغاز کرده و از سوی دیگر، با موج حملات هوایی موجب به بار آمدن ویرانی در این کشور شده است. بیش از هزار لبنانی کشته و یک میلیون نفر نیز آواره شدهاند.
حزبالله از همان روزهای اول جنگ غزه در همبستگی با حماس، حملات موشکی خود را آغاز کرد. حملات حزبالله لبنان ۶۰ هزار نفر از ساکنان مناطق شمالی را مجبور به ترک خانههایشان کرده و باعث جان گرفتن نگرانی اسرائیل درباره مواجهه آن با تهدیدی وجودی از سوی ایران و گروههای مقاومت منطقه شده است. امروز، گسترش درگیریها میان اسرائیل و حزبالله، از جمله ترور «سید حسن نصرالله» دبیرکل آن و حمله تلافیجویانه اخیر ایران علیه اهداف نظامی باعث شد منطقه به آستانه جنگی تمامعیار برسد.
در بخش پایانی این یادداشت آمده است: نتانیاهو بیپروا به نظر میرسد اما اسرائیل بیش از پیش منزوی شده و دولت آن با اتهاماتی از جمله نسلکشی در غزه مواجه است. با گذشت دوازده ماه از این درگیری، اسرائیل به جای امنتری تبدیل نشده، مردم آن از آسیب روحی طوفانالاقصی رنج میبرند و منطقه نیز در رنج و گرفتار آتش این جنگ شده است. متحدان اسرائیل از مدتها پیش میدانستند که برای برقراری امنیتی پایدار در آن، به جای جنگی ابدی، به راهکاری صلحآمیز با فلسطینیان نیاز است.
دیدگاه تان را بنویسید