کد خبر: 729383
تاریخ انتشار :

یکسالگی عملیات طوفان الاقصی؛ آیا خاورمیانه در آستانه آشوب است؟

یک سال پس از آغاز جنگ در غزه، شبکه تلوزیونی ای بی سی نیوز استرالیا در گزارشی نوشت: در شرایط موجود، احتمال آتش‌بس در آینده نزدیک بسیار کم است و ممکن است درگیری به مناطق دیگر و کل غرب آسیا گسترش یابد.

یکسالگی عملیات طوفان الاقصی؛ آیا خاورمیانه در آستانه آشوب است؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، به نقل از ایرنا، در سالگرد آغاز جنگ در غزه و به خاک و خون کشیده شدن بیش از ۴۱ هزار فلسطینی و کشتار مردم لبنان در روزهای اخیر، تارنمای خبری تلویزیون ای بی سی نیوز استرالیا در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخت.

این رسانه نوشت: با ورود جنگ غزه به دومین سال خود و با خطر گسترش درگیری به نقاط دیگر خاورمیانه، یک سؤال همچنان باقی است: آیا این بحران پایان خواهد یافت و اگر بله، چگونه؟

در این گزارش آمده است: روز بعد از عملیات طوفان الاقصی، (رژیم) اسرائیل به‌طور رسمی علیه حماس اعلان جنگ کرد. در طول یک سال گذشته، بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه، بیش از ۴1 هزار نفر در این منطقه در اثر بمباران‌های بی‌وقفه ارتش اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند. از آن زمان، منطقه با درگیری‌های پیچیده‌تری روبه‌رو شده است.

ای بی سی نیوز با بیان اینکه (رژیم) اسرائیل موضع خود را برابر حزب‌الله لبنان تقویت و پس از ماه‌ها درگیری در مرز، با حملات هوایی گسترده، سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان را به شهادت رسانده است، نوشت: صهیونیست‌ها به دنبال این موضوع، تهاجم زمینی به جنوب لبنان را آغاز کردند.

ایران نیز در واکنش به شهادت سیدحسن نصرالله و همچنین اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، دور دوم پاسخ موشکی خود را علیه تل‌آویو انجام داد.
میئراب زونساین تحلیلگر ارشد گروه بحران بین‌المللی در گفت و گو با ای بی سی نیوز گفت: دیگر نمی‌توان فقط درباره جنگ در غزه صحبت کرد؛ جنگ در کرانه باختری، حزب‌الله و ایران نیز به این معادله اضافه شده‌اند.

به گمان ای بی سی نیوز، وی معتقد است که احتمال آتش‌بس در آینده نزدیک بسیار کم است و ممکن است شرایط در چند جبهه بدتر شود.

این رسانه افزود: در غزه، عملیات زمینی (رژیم) اسرائیل به‌طور عمده متوقف شده است و به احتمال زیاد اسرائیل به‌طور کامل این منطقه را اشغال نخواهد کرد اما کنترل امنیتی را در نقاط استراتژیک در دست خواهد داشت.

معین ربانی تحلیلگر مسائل خاورمیانه، در گفت و گو با ای بی سی نیوز پیش‌بینی می‌کند اسرائیل به عملیات نظامی خود پایان می‌دهد اما حضور نظامی محدود خود را در غزه حفظ خواهد کرد.

این رسانه اضافه کرد: حملات (رژیم) اسرائیل زیرساخت‌های حیاتی غزه از جمله بیمارستان‌ها، نیروگاه‌های برق و تاسیسات آب را تخریب کرده‌ و شرایط زندگی بیش از دو میلیون نفر ساکن غزه را به شدت بحرانی شده است. اگرچه این رژیم ادعا می‌کند تنها اهداف نظامی را هدف قرار می‌دهد اما زیرساخت‌های حیاتی و زندگی روزمره مردم غزه به شدت آسیب دیده است.

معین ربانی معتقد است این جنگ می‌تواند غزه را به منطقه‌ای غیرقابل سکونت تبدیل کند و فلسطینی‌ها مجبور به مهاجرت گسترده شوند، وضعیتی مشابه آنچه در جنگ داخلی سوریه اتفاق افتاد.
ای بی سی نیوز ادامه داد: این جنگ نه تنها فلسطینی‌ها در غزه و کرانه باختری را در شرایط سخت‌تری قرار داده، بلکه اثرات آن به دیگر نقاط خاورمیانه و حتی روابط بین‌المللی نیز کشیده شده است. به گفته ربانی، تاثیرات این درگیری ممکن است برای دهه‌ها خاورمیانه را دچار بی‌ثباتی و ناامنی کند.

امجد عراقی، سردبیر مجله +۹۷۲، می‌گوید: برای فلسطینی‌ها بازگشت به وضعیت قبل از هفتم اکتبر (۱۶ مهر) غیرقابل قبول است. زیرا وضعیت قبل از این تاریخ نیز برای آنان معادل یک اشغال نظامی بی‌رحمانه بود.

به نظر می‌رسد که این جنگ، خاورمیانه را به نقطه عطفی رسانده که عواقب آن تا دهه‌ها گریبان‌گیر منطقه خواهد بود.

رژیم صهیونیستی از یکسال گذشته تاکنون در ادامه جنایات خود علیه مردم فلسطین به طور وحشیانه اقدام به بمباران و حمله زمینی به منطقه محاصره شده نوار غزه کرد و از همان آغاز هدف اصلی خود از جنگ علیه نوار غزه را بازگرداندن اسیران صهیونیستِ در نزد مقاومت فلسطین و نابودی جنبش حماس اعلام کرد اما تاکنون به هیچ یک از اهداف خود دست نیافته است.

تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری برای اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از اقدامات نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات نسل کشی علیه ساکنان غزه ادامه می دهد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها