کد خبر: 754173
تاریخ انتشار :

زلزله در کاخ سفید/ جنگ قدرت سه گروه بر سر ایران و روسیه/ مایکل والتز چگونه سقوط کرد؟

اگرچه دولت جدید ترامپ متحد و وفادار به رئیس جمهور به نظر می ‌رسد، اما جنگ بر سر سریر قدرت بین سه گروه مختلف عیان است و به وضوح خود را نشان می دهد.

زلزله در کاخ سفید/ جنگ قدرت سه گروه بر سر ایران و روسیه/ مایکل والتز چگونه سقوط کرد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

دیوید ایگناتیوس، نویسنده و تحلیلگر مشهور، در مقاله ‌ای در «واشنگتن پست» به ماجرای زلزله پنجشنبه در کاخ سفید اشاره و در مورد چرایی تغییر جایگاه مایکل والتز، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا، نوشت. او تاکید کرد که انتصاب مایکل والتز به عنوان سفیر ایالات متحده در سازمان ملل توسط دونالد ترامپ باعث شده ضربه کاری حاصل از اخراج او از سمت مشاور امنیت ملی کاهش یابد اما همزمان، نشان می دهد که اختلافات در کاخ سفید زیاد است.

ایگناتیوس سمت جدید والتز را یک «فرود نرم» توصیف کرد، فرودی که به او امکان دسترسی بهتر به دوستان فراوانش در خارج از کشور را می‌ دهد، اما در عین حال، او را از جنگ قدرت در کاخ سفید، جایی که نفوذ کمی در آن داشت، دور می ‌کند.

ایگناتیوس در گزارش خود از والتز سخن گفت و تاکید کرد که او تمام شرایط لازم برای کسب پست مشاور امنیت ملی در یک دولت جمهوری خواه تند را داشت. او یک کلاه سبز مورد احترام، حامی سرسخت اسرائیل و سرسخت در قبال روسیه، چین و ایران بود و جمهوری خواهان چنین فردی را دوست دارند. نویسنده تاکید دارد که شاید همین ویژگی ها سبب برکناری او شده اند.

تسویه حساب داخلی

در تایید سخن ایگناتیوس، رویترز یک گزارش مهم نوشته است. این خبرگزاری به نقل از منابع آگاه فاش کرد که والتز و معاونش، الکس وونگ، پس از آنکه به گفته ایگناتیوس، هدف انتقاد کاخ سفید قرار گرفتند، مجبور به ترک سمت ‌های خود شدند. این انتقادها زمانی مطرح شد که والتز در ماه مارس گذشته درگیر رسوایی مربوط به مکالمه‌ ای بین دستیاران ارشد امنیت ملی ترامپ شد که در آن درباره طرح ‌های حمله به یمن بحث شده بود.

با این حال، نویسنده مقاله معتقد است که والتز، که او را فردی منظم توصیف می ‌کنند، از ابتدا با ترامپ که «دولت خود را با دوستان میلیاردر خود پر کرده است» اختلاف نظر داشته است. افراد آگاه در واشنگتن می ‌گویند که یکی از انگیزه‌ های ترامپ برای برکناری والتز، اختلاف شدید او با سایر افراد دولت از زمان روی کار آمدنش بوده است.

ایگناتیوس معتقد است که این اختلاف، تندروهایی مانند والتز را که با نام «نومحافظه‌کار» شناخته می ‌شوند، در مقابل متحدان معاون رئیس جمهور جی. دی. ونس قرار داد که با عنوان «نو انزواطلبان» توصیف می ‌شوند.

ایگناتیوس که یک تحلیلگر تندرو است و به والتز و هم فکرهایش تعلق خاطر دارد، در مقاله خود تاکید دارد که مجبور کردن والتز به ترک سمتش در «زمان حساسی» اتفاق افتاده، زیرا استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ به خاورمیانه - که نویسنده ادعا می ‌کند فاقد تجربه است - در تلاش است تا با روسیه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین همکاری کند و با ایران برای مهار برنامه هسته ‌ای خود به توافق برسد.

سه گروه رقیب

نویسنده در ادامه می‌ گوید که اگرچه دولت جدید ترامپ متحد و وفادار به رئیس جمهور به نظر می ‌رسد، اما جنگ بر سر سریر قدرت بین سه گروه مختلف عیان است و به وضوح خود را نشان می دهد.

او توضیح می ‌دهد که یکی از این سه گروه حامیان واقعی جنبش «آمریکا را دوباره بزرگ کنیم» هستند که به آنچه آنها اتحادیه‌های خارجی درهم‌تنیده می گویند، مشکوک هستند و معتقدند این اتحادیه ها ایالات متحده را به سمت جنگ سوق می ‌دهند و بارهای اقتصادی سنگینی روی دوش واشنگتن می گذارند. این گروه توسط معاون رئیس جمهور، جی دی ونس و دونالد ترامپ جونیور (پسر ترامپ) و لورا لومر، سلبریتی حامی راست افراطی، هدایت می ‌شود.

گروه دوم شامل جمهوری‌خواهانی است که رویکرد بین‌المللی به سیاست را پذیرفته ‌اند، مانند مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و جان راتکلیف، مدیر سیا. والتز یکی از اعضای برجسته این گروه بود، اما ایگناتیوس می‌ گوید این گروه نفوذ محدودی بر ترامپ دارند، چرا که جنگ طلبند و ترامپ علاقه زیادی به جنگ مستقیم ندارند.

گروه سوم - که شاید مهمترین گروه باشد - شامل میلیاردرهایی است که ترامپ با آنها احساس نزدیکی و اعتماد بیشتری می ‌کند. ویتکاف در صدر این فهرست قرار دارد. از دیگر افراد این گروه می ‌توان به استیو رایت، وزیر خزانه‌داری و هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی و تا همین اواخر، ایلان ماسک اشاره کرد.

نشانه‌های اختلاف نظر بروز کردند

طبق مقاله واشنگتن پست، این سه گروه در مقاطعی با هم کار کرده و مشکلی نداشتند اما تنش ‌ها در دو حادثه که اخیرا روی داده، اختلافات ایدئولوژیک زیربنایی دولت را برجسته کرد.

اولین حادثه مربوط به گزارشی است که روز چهارشنبه توسط «نیویورک پست» منتشر شد. در این گزارش به نقل از یکی از دستیاران سابق ترامپ که نامش فاش نشده، آمده که ویتکاف "مرد خوبی، اما احمق" است. این گزارش همچنین شامل انتقاداتی است که از جانب دو نفر از کارمندان بنیاد دفاع از دموکراسی ‌ها، یک اندیشکده شناخته ‌شدۀ طرفدار اسرائیل، علیه ویتکاف مطرح شده است. این دو نفر نقش ویتکاف را در مذاکرات با ایران زیر سوال بردند.

به گفته ایگناتیوس، نمونه دیگری که هرج و مرج و اختلافات داخلی دولت را نشان داد، اخراج سه دستیار ارشد وزیر دفاع، پیت هگست، در ماه گذشته بود. این مساله نیز به خوبی نشان داد که در داخل بدنه امنیتی دولت جمهوری خواهان اختلافات زیادی وجود دارد و یک وحدت رویه دیپلماتیک وجود ندارد.

منبع: خبر فوری

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما