اختصاصی نیویورکتایمز: ارسال سامانه پاتریوت از اسرائیل به اوکراین
رسانه آمریکایی گزارش داد سامانه پدافندی پاتریوت ساخت آمریکا از تلآویو به کییف ارسال خواهد شد و در عین حال گفتوگوهایی در رابطه با ارسال این سیستمها از آلمان و یونان به اوکراین نیز در جریان است.

به گزارش نامهنیوز، درحالیکه تلاشهای دیپلماتیک روسیه جهت برقراری صلح در اوکراین مشاهده میشود، این کشور جنگزده ظاهرا نسبت به توافق صلح مردد است و همچنان خواستار دریافت تسلیحات از غرب و مبارزه علیه روسیه است؛ آن هم در شرایطی که نیروهای کشورش طبق گزارش رسانههای غربی و حتی اوکراینی، در شرایط سختی به سر میبرند و متحمل خسارات سنگینی شدهاند.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به نقل از چهار مقام کنونی و پیشین آمریکایی مینویسد: «سامانه پدافندی پاتریوت که پیشتر در اسرائیل مستقر شده بود، پس از بازسازی به اوکراین ارسال خواهد شد و همچنین کشورهای غربی در حال رایزنی هستند که این نوع از سامانه پدافندی را از آلمان و یونان به اوکراین نیز ارسال کنند.»
این مقامات مذکور ناشناس از توضیحات بیشتر خودداری کردند و به این مسئله اشارهای نکردند که دیدگاه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در قبال ارسال سامانههای پاتریوت به اوکراین چیست و یا اینکه آیا این تصمیم میتواند در دولت «جو بایدن» رئیسجمهور سابق آمریکا اتخاذ شده باشد یا خیر.
«جیمز هیویت» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ضمن آنکه جزئیاتی را درباره استقرار این سامانهها ارائه نکرد، گفت: «رئیسجمهور ترامپ صراحتا اعلام کرده است. او میخواهد جنگ اوکراین و کشتار متوقف شود.»
این درحالی است که وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: «ایالات متحده به ارسال تجهیزات به اوکراین از بستههایی که پیشتر تصویب و اعلامشده ادامه میدهد.»
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین پیشتر گفته بود که کشورش برای کمکهایی از جمله سامانههای موشکی پاتریوت که برای توقف حملات هوایی روسیه حیاتی است، اقدام خواهد کرد. زلنسکی گفت: «در مورد بسته اضافی، ما میخواهیم و آمادهایم و میخواهیم آن را بخریم.»
به گفته ۲ نفر از مقامات آمریکایی، نهمین پاتریوت که از سرزمینهای اشغالی میآید و برای اوکراین بازسازی میشود، یک «مدل قدیمی» است و انتظار میرود تا تابستان امسال به اوکراین تحویل داده شود.
دادههای گردآوری شده توسط ردیابهای تسلیحاتی در موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک در لندن حاکی از آن است که حدود ۱۸۶ سامانه پاتریوت در سراسر جهان فعال هستند. ایالات متحده حدود یک سوم از آنها را در اختیار دارد و «بسیاری از آنها را برای محافظت از متحدان خود در اروپا، آسیا و خاورمیانه به خارج فرستاده است»
طبق اطلاعات این موسسه بینالمللی، آلمان و یونان روی هم حدود ۱۵ سامانه پاتریوت دارند.
دیدگاه تان را بنویسید