اظهارنظر حساس یک مقام ارشد سازمان انرژی اتمی ایران درباره مذاکره ایران و آمریکا
معاون سازمان انرژی اتمی ایران ضمن اشاره به اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر اینکه با توجه به منابع سرشار نفت، ایران نیازی به انرژی اتمی ندارد؛ گفت: حق ایران است که از فناوری صلحآمیز هستهای برخوردار باشد.

به گزارش نامهنیوز، شرکتکنندگان جشنواره بینالمللی رسانهای «صبح» با حضور در سازمان انرژی اتمی ضمن بازدید از نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هستهای کشور با «بهروز کمالوندی» معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار کردند.
رئیس چشم پزشکی نگاه در دادگاه محکوم شد
معاون سازمان انرژی اتمی ایران در این نشست ضمن پاسخگویی به سوالات فعالان رسانههای خارجی، با اشاره به مصاحبه اخیر «دونالد ترامپ» رییسجمهور آمریکا اظهار کرد: جدیدترین مساله مورد توجه، درباره اظهارات رییسجمهور و وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبههای اخیر است.
وی عنوان کرد: برای پاسخ به برخی از زوایای این اظهارات باید گفت که بیش از ۱۷ هزار نفر در صنعت هستهای ایران و در شهرهای تهران، بوشهر، اراک، کرج، قم، نطنز، یزد و ... در بخشهای مختلف این صنعت با علاقه مشغول فعالیت هستند. این افراد نه تنها در بخش انرژی و غنیسازی بلکه در حوزههایی نظیر سلامت، کشاورزی، صنعت، لیزر و سایر فناوریهای نوین مشغول به کار هستند.
کمالوندی تصریح کرد: خوشبختانه ایران توانسته در عرصههای گوناگون فناوری هستهای به پیشرفتهای خوبی دست یابد. برای نمونه صبح امروز رییس سازمان انرژی اتمی ایران از مرکز پرتو فرایند نوین قزوین بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت اقدامات این مرکز قرار گرفت.
مقام ارشد سازمان انرژی اتمی ایران گفت: نخستینبار موسسه آمریکایی استانفورد در سال ۱۳۵۳ طی مطالعاتی ضرورت توسعه نیروگاههای هستهای برای ایران در طول یک دوره ۲۰ ساله به میزان ۲۳ هزار مگاوات را مطرح کرد و بهدنبال آن قراردادهای مختلف با کشورهایی مانند آلمان، بلژیک و فرانسه برای تحقق این هدف منعقد شد. این کشورها پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار خود را نیمه تمام رها کردند.
معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به مدلهای تعیین سهم انرژی هستهای در سبد انرژی کشور از جمله سه مدل LEAP, MESSAGE, WASP گفت: حداقل سهم برق هستهای براساس هریک از این مدلها بین ۸ تا ۱۴ درصد است.
وی مزیت نسبی اقتصادی از جمله نیروی متخصص، امنیت و تامین پایدار از طریق متنوعسازی و از همه مهمتر تصمیم بر اساس اصول حاکمیتی بدون تاثیرپذیری از فشارهای خارجی را در این رابطه مهم قلمداد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید