کد خبر: 754995
تاریخ انتشار :

آمریکا از عربستان چه می‌خواهد؟/ نقش این روزهای بن سلمان

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سفر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به سه کشور عربی عربستان، قطر و امارات گفت: حتماً یکی از موارد مذاکراتی ترامپ در جریان سفر به عربستان پیشبرد پروژه «طرح ابراهیم» است، ولی بعید است در این سفر شاهد اعلام پیوستن عربستان به این طرح باشیم.

آمریکا از عربستان چه می‌خواهد؟/ نقش این روزهای بن سلمان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که به نظر وی چرا ترامپ تصمیم گرفته در اولین سفر خارجی خود در قالب روابط دوجانبه به سه کشور ثروتمند حوزه خلیج فارس یعنی عربستان، امارات و قطر سفر کند، اظهار کرد: دونالد ترامپ برخلاف رؤسای جمهور پیشین آمریکا که معمولاً اولین سفر خارجی خود در چارچوب روابط دوجانبه را به کشورهایی همچون مکزیک، کانادا، یا اروپا انجام می‌دهند، تصمیم گرفته به سه کشور حوزه خلیج فارس (عربستان ، قطر و امارات) سفر کند.

 او با بیان اینکه «ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری‌اش نیز در اولین سفرخارجی خود در چارچوب روابط دوجانبه به عربستان سفر کرد»، ادامه داد: برای ترامپ مسائلی مانند کسب و کار، تجارت و منافع اقتصادی در اولویت قرار دارد و چنانکه در دور اول ریاست‌جمهوری خود در جریان سفر به عربستان قراردادی تسلیحاتی بالغ بر ۱۱۰ میلیارد دلار با مقامات ریاض امضا کرد.

افزایش تعاملات تجاری با کشورهای پولدار عربی به وضعیت اقتصادی آمریکا کمک قابل توجهی می‌کند

این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در روزهای اول دور دوم ریاست‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که عربستان حاضر است ۶۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کند و ترامپ در ادامه این رقم را ناکافی دانست و گفت باید به یک تریلیون دلار افزایش پیدا کند و محمد بن سلمان نیز با آن موافقت کرد و قطعاً در این سفر قراردادهای کلان تجاری، اقتصادی و نظامی بین آمریکا و عربستان منعقد خواهد شد.

این روزنامه‌نگار خاطر نشان کرد: در حال حاضر افزایش تعاملات تجاری با کشورهای پولدار عربی حوزه خلیج فارس به وضعیت اقتصادی آمریکا کمک قابل توجهی می‌کند.

ابوالفتح همچنین با بیان اینکه «موضوع نفت نیز برای آمریکایی‌ها مهم است و آنها به دنبال این هستند که قیمت نفت کاهش پیدا کند» خاطرنشان کرد: در شرایطی که اکنون رابطه آمریکا با کشورهایی چون کانادا، مکزیک و حتی برخی از کشورهای اروپایی دچار مشکل است، واشنگتن تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت که از ظرفیت‌های اقتصادی کشورهای حوزه خلیج فارس استفاده کند.

عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و عربستان، بخشی از مذاکرات ترامپ در جریان سفر به ریاض خواهد بود.

این کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است ترامپ در جریان این سفر موضوع عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و عربستان را اعلام کند، خاطرنشان کرد: یکی از پروژه‌های کلان ترامپ در حوزه سیاسی و امنیتی گسترش پیمان ابراهیم است و حتماً در جریان این سفر این موضوع را پیگیری می‌کند ولی بعید است که اتفاقی در این زمینه بیفتد؛ چرا که در حال حاضر بیشتر مشکل در این حوزه، اسرائیل است تا عربستان.

او در همین ارتباط افزود: در حال حاضر شاهد ادامه حملات اسرائیل به غزه هستیم و از طرف دیگر اسرائیل حاضر نیست موضوع دو کشوری را بپذیرد و این موضوعات، کار را برای تحقق این موضوع سخت می‌کند و شاید یکی از دلایلی که ترامپ به اسرائیل سفر نمی‌کند این است که می‌خواهد نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا به نوعی راه حل دو کشوری را بپذیرد و روند برای پیشبرد پروژه ابراهیم باز شود.

ابوالفتح تاکید کرد: شاید در این سفر اتفاقی برای عادی‌سازی رخ ندهد ولی قطعاً بخشی از مذاکرات ترامپ در جریان سفر به عربستان این موضوع خواهد بود.

این کارشناس مسائل آمریکا همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است ترامپ در جریان این سفر بر اساس برخی اظهار نظرهای رسانه‌ای تشکیل دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسد، گفت: این تصمیم بسیار رادیکالی است و مخالفان زیادی در آمریکا دارد و کار سختی است و بعید است که در حال حاضر ترامپ بخواهد به این سمت حرکت کند.

ابوالفتح همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است بر اساس آنچه که برخی از رسانه‌ها منتشر کرده‌اند ترامپ بخواهد اعلام کند که که از این به بعد واشنگتن به جای نام خلیج فارس از یک واژه جعلی استفاده خواهد کرد با بیان اینکه «امیدوارم ترامپ به این سمت حرکت نکند و چنین کاری را انجام ندهد» گفت: از دیگر سو متاسفانه ما با رئیس‌جمهوری مواجه هستیم که ممکن است هر لحظه دست به اقدامات این چنینی بزند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما