نوروز لاکچری خانم وزیر؛ سفر خانوادگی با پول وزارت راه؟
استیضاح فرزانه صادق مالواجرد در مجلس پیش از افشای اسناد مرتبط با سفر خانواده او به کیش آغاز شده است. این استیضاح از سوی جناح مخالف دولت در مجلس که نزدیک به سعید جلیلی و جریان پایداری است پس از انفجار بندر شهیدرجایی بندرعباس طرح شد.

حاشیههای ماجرای سفر نوروزی خانواده وزیر راه و شهرسازی به کیش ادامه دارد. سفری که براساس اسناد منتشرشده ۹۵۲ میلیون تومان هزینه داشته، اما وزارت راه میگوید که این هزینهها به صورت شخصی پرداخت شده و مستندات آن نیز موجود است. حالا مهدی رمضانی سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در نشست خبری روز یکشنبه خود همین موضع را تکرار کرده و گفته که «سفر وزیر راه با هزینه شخصی بوده و هیچ مورد خارج از سیستمی انجام نشده است». البته رمضانی به این نکته اشاره کرده که پرنسل هر سازمانی از خدمات رفاهی استفاده میکنند که بودجه مشخصی دارد و طبق تعریف از حقوق کارمندان در صورت استفاده کسر میشود.
با این همه گفته میشود که فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه هزینه سفر را خودش پرداخت کرده است. پیش از رمضانی، رییس مرکز ارتباطات وزارت راه هم گفته بود که وزیر راه هزینه سفر نوروزی خانوادهاش را پرداخت کرده است. این یعنی او از امکانات رفاهی که بسیاری از ارگانها و سازمانهای دولتی در اختیارات کارکنان خود قرار میدهند نیز استفاده نکرده است. البته محمد منان رئیسی نماینده قم مدعی شده که هزینه سفر پس از افشای اسناد آن پرداخت شده است.
سفر شخصی ۹۵۲ میلیون تومانی؟
در چنین شرایطی، پرسش اینجاست که خانواده وزیر راه سفری ۹۵۲ میلیون تومانی در نوروز انجام دادهاند؟ اگر این صحت داشته باشد، به روشنی با مشی سادهزیستی رییسجمهور و شعارهای او ناسازگار است. شهرام دبیری معاون پیشین پارلمانی رییسجمهور نیز دقیقا به دلیل سفر به قطب جنوب در تعطیلات نوروز با حکم رییسجمهور برکنار شد. پزشکیان در حکم برکناری دبیری نوشت: «سفر پر هزینه تفریحی مسئولان رسمی، حتی با هزینههای شخصی، قابل دفاع و توجیهپذیر نبوده و با معیار سادهزیستی مسئولان سازگار نیست.»، اما این ماجرا سویه دیگری نیز دارد. اگر وزیر راه از امکانات وزارتخانه نیز برای مقاصد شخصی استفاده کرده باشد، حتی با فرض کسر از حقوق، باز هم قابل توجیه نیست. چراکه عدد ۹۵۲ میلیون تومان هزینهای نیست که کارمندان عادی بتوانند از پس بازپرداخت آن به سادگی برآیند.
فساد در وزارت راه؟
پس از ماجرای سفر وزیر، مخالفان او در مجلس مدعی فساد ۲ هزار میلیاردی در سازمان هواپیمایی کشوری شدند. این ادعا را امیرحسین ثابتی با انتشار پستی در شبکه ایکس مطرح کرد. با این همه سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در نشست خبری گفته که این موضوع به هیچ وجه آنطور که ادعا شده نیست. رمضانی گفته که «اگر در گذشته نیز مواردی وجود داشته باشد، هماکنون توسط سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات در حال بررسی است و از نظر ما هیچ مشکل خاصی وجود ندارد. همه اقدامات سازمان در مسیر قانونی و شفاف پیگیری میشود.» او با این سخنان تلویحا وجود فساد احتمالی را متوجه دوره قبلی و وزارت مهرداد بذرپاش دانسته است.
پروژه استیضاح سیاسی وزیر راه
استیضاح فرزانه صادق مالواجرد در مجلس پیش از افشای اسناد مرتبط با سفر خانواده او به کیش آغاز شده است. این استیضاح از سوی جناح مخالف دولت در مجلس که نزدیک به سعید جلیلی و جریان پایداری است پس از انفجار بندر شهیدرجایی بندرعباس طرح شد. به گفته محمد منان رئیسی نماینده قم در مجلس این استیضاح اکنون به ۵۰ امضاء رسیده است. سند منتشرشده نیز از سوی امیرحسین ثابتی عضو مجلس از تهران و مشاور سعید جلیلی منتشرشده تا پروژه استیضاح وزیر راه را تقویت کند.
اما آنچه مورد پرسش افکار عمومی قرار گرفته، مواضع دوگانه این جریان است که مدعی فسادستیزی است. به طور مثال جریان پایداری و سخنگویان آن در مجلس درباره فساد چای دبش که برای دو وزیر دولت سیزدهم در جریان رسیدگی به آن حکم صادر شد هیچ نظری نداشتند. آنها حتی پیش از صدور احکام اقدام به فشار به رییس قوه قضاییه از طرق مختلف کردند که بسیاری آن را مرتبط با تلاش برای عدم صدور حکم برای وزرای نزدیک به جریان پایداری دولت سیزدهم دانستند. در همین راستا، بسیاری استیضاح ناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد دولت چهاردهم را هم سیاسی و جناحی دانستند. همتی حدود چهار ماه پس از آغاز به کار با توجیه افزایش قیمت ارز انجام شد. اما پس از آنکه با زمزمه آغاز مذاکرات ایران و آمریکا قیمت ارز کاهشی بیش از بیست هزار تومانی را تجریه کرد، نمایندگان استیضاحکننده ترجیح دادند درباره اقدام خود سکوت کنند.
ضرورت شفافسازی درباره سفر
حالا به نظر میرسد که دومین استیضاح سیاسی در راه است. از سوی نمایندگانی که تلاش دارند چهرهای ضدفساد از خود بسازند، اما مروری بر کارنامه سیاسی آنها نشان میدهد که همواره در پی منافع جناحی و گروهی خود بودهاند. به طور مثال امیرحسین ثابتی، هنوز درباره سفر به قطر به همراه جمعی از چهرههای رسانهای موسوم به ارزشی پاسخ و توضیحی ارائه نداده است. با این همه، بهرهبرداری این جریان از رانتهای مختلف، دلیلی بر توجیه سفر ۹۵۲ میلیون تومانی وزیر راه و خانوادهاش به کیش نیست. فرزانه صادق مالواجرد باید درباره این سفر شفافسازی کند و محل تامین هزینههای آن را نیز روشن سازد.
منبع: فرازدیلی
دیدگاه تان را بنویسید