گفتوگوی اضطراری آمریکا و آلمان برای آتشبس در غزه و توقف تنش با ایران
مارکو روبیو و یوهان وادفول وزیران خارجه آمریکا و آلمان در تماسی تلفنی درباره ایران و آتشبس در نوار غزه گفتوگو کردند.

وزارت خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که روبیو و وادفول «درباره تحولات خاورمیانه و راههای تقویت ثبات در منطقه و اطمینان از عدم توسعه یا دستیابی ایران به سلاحهای هستهای گفتوگو کردند.»
این بیانیه افزود: وزیر خارجه آمریکا بر توافق اسرائیل با آتشبس ۶۰ روزه (در غزه) و لزوم آزادی اسرای باقیمانده و پذیرش توافق آتشبس از سوی حماس تاکید کرد.
رژیم صهیونیستی روز ۲۳ خردادماه با نقض آشکار حقوق بینالملل و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران، مناطقی در تهران و برخی دیگر از شهرها از جمله تأسیسات هستهای کشور را هدف حمله نظامی قرار داد. در این اقدام تروریستی، شماری از دانشمندان، نظامیان و شهروندان غیرنظامی به شهادت رسیدند.
به دنبال این جنایت رژیم صهیونیستی، رهبر معظم انقلاب در پیامی خطاب به ملت بزرگ ایران، فرمودند: رژیم باید منتظر مجازاتی سخت باشد. دست قدرتمند نیروی مسلح جمهوری اسلامی او را رها نخواهد کرد باذنالله.
در ادامه این تجاوز، ایالات متحده آمریکا نیز بامداد یکشنبه (اول تیرماه) با حمله مستقیم به سایتهای هستهای فردو، نطنز و اصفهان، عملاً به جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران پیوست.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز دوم تیرماه در بیانیه ای اعلام کرد: در پی تجاوز نظامی آشکار رژیم جنایتکار ایالات متحده آمریکا به تاسیسات هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران و نقض صریح حقوق بینالملل، با تدبیر شورای عالی امنیت ملی و راهبری قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" با رمز مقدس یا اباعبدالله الحسین (ع) در عملیات بشارت فتح پایگاه العدید قطر را هدف تهاجم ویرانگر و قدرتمند موشکی قرار داده است. این پایگاه، مقر سرفرماندهی نیروی هوایی و بزرگترین دارایی راهبردی ارتش تروریستی آمریکا در منطقه غرب آسیا است.
سرانجام، سوم تیرماه رئیسجمهوری آمریکا توافق آتشبس میان ایران و رژیم اسرائیل را اعلام کرد و جمهوری اسلامی ایران هم با بیان اینکه آغازگر جنگ نبوده است تصریح کرد که اگر رژیم اسرائیل تهاجم غیرقانونی خود را متوقف کند، ایران نیز قصدی برای ادامه پاسخ ندارد.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران، روی آوَرَد.
وزارت بهداشت فلسطین چهارشنبه اعلام کرد، شمار شهدای این منطقه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۵۷ هزار و ۶۸۰ نفر و شمار مجروحان هم به ۱۳۷ هزار و ۴۰۹ نفر رسید.
در همین حال، جنبش مقاومت اسلامی حماس چهارشنبه شب با صدور بیانیهای اعلام کرد که در راستای اهتمام به موفقیت تلاشهای جاری برای دستیابی به توافقی جامع، با آزادی ۱۰ اسیر فلسطینی موافقت کرده است.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید