الاخبار مدعی شد:
قمار نتانیاهو لو رفت | جنگ ۱۲ روزه برای کشاندن آمریکا به درگیری؟
یک کارشناس اروپایی، جنگ ۱۲ روزه علیه ایران را قمار کوتاه و فرسایشی نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای کشاندن آمریکا به درگیری توصیف کرد.

تحلیلهای نظامی درباره جنگ ۱۲ روزهای که از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا بر ایران تحمیل شد، همچنان ادامه دارند؛ اما روایتی که مدعی موفقیت تاکتیکی کامل رژیم صهیونیستی با تکیه بر برتری هوایی است، همچنان محل بحث و تردید است.
روزنامه «هاآرتص» در مقالهای که پنجم ژوئیه گذشته منتشر کرد، به اطلاعاتی استناد کرد که قبل از آن نشریه «دیلی تلگراف» انگلیس بر اساس دادههای ماهوارهای تجزیه و تحلیل شده توسط پروهشگران دانشگاه اورگن آمریکا منتشر کرده بود. بر اساس این اطلاعات، در این جنگ ۱۲ روزه، پنج پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی در مرکز، شمال و جنوب هدف حملات مستقیم موشکهای ایران قرار گرفتند.
همچنین یکی از مسوولان نظامی رژیم صهیونیستی هشتم ژوئیه در گفتوگو با خبرگزاری «رویترز» با اشاره به وضعیت شکننده سامانه پدافندی این رژیم، تاکید کرد: در حملات هوایی ایران چندین پایگاه نظامی اسرائیل مورد اصابت قرار گرفت.
به نوشته روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان، در حال حاضر به دلیل تشدید سانسور نظامی رژیم صهیونیستی و ممانعت ایران از دسترسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تاسیسات هستهای آن، صدور ارزیابی نهایی غیرممکن است.
«ژیلوم آنسِل» افسر سابق و کارشناس نظامی فرانسه و نویسنده کتاب «درسهای کوچکی از جنگ: چگونه بدون ترس از جنگ، از صلح دفاع کنیم» هدف اصلی رژیم صهیونیستی و آمریکا از این جنگ را تضعیف ایران برای هموار کردن مسیر برای تغییر حاکمیت در این کشور دانست و نوشت: ایران میتواند برنامه هستهای صلحآمیز خود را حفظ کند اما ازسرگیری غنیسازی اورانیوم در سطحی که تنها برای ساخت بمب هستهای کاربرد دارد، قطعا آن را در معرض حملات جدیدی قرار خواهد داد، چراکه آمریکاییها نشان دادند که در مداخله مستقیم تردید نمیکند.
اما «اولیویه دوگاردن» کارشناس جنگ الکترونیک و از پژوهشگران مرکز «CF۲R» گفت: عملیات اسرائیل و آمریکا موفقیت تاکتیکی داشت اما تاثیرات راهبردی بلندمدتی ندارد، درواقع از نظر تاکتیکی عملیات پیچیدهای بود که به خوبی هماهنگی برای آن صورت گرفته بود، آنها برتری هوایی خود را محقق کرده اما خساراتی که به ۲ برنامه هستهای و بالستیک ایران وارد شد، غیرقابل جبران نیست چراکه اسرائیل به دلیل کمبود مهمات، تجهیزات و قطعات جنگندهها، توان ورود به جنگی بلند مدت را ندارد.
این کارشناس در ادامه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران را قمار کوتاه و فرسایشی نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای کشاندن آمریکا به درگیری توصیف کرد و گفت که مداخله آمریکا در این جنگ نمادین، زودگذر و بینتیجه بود.
این پژوهشگر همچنین از ادعاها درباره نابودی برنامه هستهای ایران انتقاد کرد و گفت: ارزیابیهای آمریکا و اسرائیل تنها بر ارزیابیها از عمق واقعی زیرساختهای هستهای و نوع سنگ مورد استفاده جهت تخمین میزان اثربخشی بمبهای استفاده شده استوار است اما بدون بررسی تصاویر میدانی بعد از حمله نمیتوان نظر قطعی داد، تصاویر ماهوارهای حاکی از این هستند که سایتهای مورد هدف قبل از حملات تخلیه شدند.
او افزود: تردیدها درباره خسارت دیدن زیرساختهای هستهای ایران همچنان وجود دارند بر همین اساس ایران شکست نخورده و به همین دلیل از تن دادن به خواستههای هستهای آمریکا امتناع میکند، ایران برای چنین حملهای آماده بود و به همین دلیل تاسیسات خود را در عمق زمین ایجاد کرد و این عملیات ایران را به عمیقتر کردن زیرساختهای خود سوق داد. جنگ ۱۲ روزه تنها یک نمایش سیاسی بزرگ بود که موازنه قوا را تغییر نداد.
«تیبو فوییه» افسر فارغالتحصیل دانشکده نظامی «سن سیر» و از محققان موسسه تحقیقات استراتژیک نیز به نوبه خود گفت: این حملات موجب خسارتهایی شد اما این ضامن نتایج بلندمدتی نیست، این امر به توانایی مالی ایران برای بازسازی و توسعه برنامه بالستیک خود و توجیه فعالیتهایش بستگی دارد، حمله نظامی به برنامه ایران میتواند شرایط مطلوبی را برای مذاکره فراهم کند اما راهحل باید سیاسی باشد.
دیدگاه تان را بنویسید