کد خبر: 760969
تاریخ انتشار :

ترکیب نهایی شورای نگهبان بسته شد/ یک جابه‌جایی مهم در بخش حقوقدان‌ها

صبح امروز با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی سه عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند و به این ترتیب ترکیب ۱۲ نفره اعضای شورای نگهبان تکمیل شد.

ترکیب نهایی شورای نگهبان بسته شد/ یک جابه‌جایی مهم در بخش حقوقدان‌ها
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

در جلسه صبح روز چهارشنبه ۲۵ تیر ماه ۱۴۰۴ صحن مجلس شورای اسلامی انتخاب سه عضو حقوقدان شورای نگهبان از میان ۶ کاندیدای عضویت معرفی شده از سوی رئیس قوه قضاییه در دستور کار نمایندگان مجلس قرار گرفت و پس از اینکه هر شش کاندیدای عضویت برنامه‌های خود را تشریح کردند، در رای گیری که به صورت دستی و با توزیع کارت میان نمایندگان مجلس انجام شد، هادی طحان نظیف با ۲۵۷ رای، غلامرضا مولا بیگی با ۲۲۶ رای و بهزاد پورسید با ۱۷۸ رای از مجموع ۲۶۹ رای ماخوذه به عنوان سه عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند.

همچنین با توجه به اینکه روز گذشته رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به نامه دبیر شورای نگهبان مبنی بر پایان عضویت سه عضو فقهای این شورا یعنی آیات سید احمد خاتمی علیرضا اعرافی و سید احمد حسینی خراسانی، مجدداً این سه نفر را به عضویت فقهای شورای نگهبان منصوب کردند، ترکیب ۱۲ نفره اعضای این شو را شامل ۶ عضو فقیه و شش عضو حقوقدان تکمیل شد.

بر اساس حکم مقام معظم رهبری و تمدید عضویت سه فقیهی که مدت عضویت‌شان به پایان رسیده بود، در ترکیب فعلی فقهای شورای نگهبان هیچ تغییری ایجاد نشده است. آیات احمد جنتی، سید محمدرضا مدرسی یزدی، مهدی شب زنده‌دار، علیرضا اعرافی، سید احمد خاتمی و سید احمد حسینی خراسانی اعضای قهای شورای نگهبان را تشکیل می‌دهند.

همچنین به دنبال پایان عضویت سه عضو حقوقدان شورای نگهبان یعنی هادی طحان نظیف، غلامرضا مولا بیگی و محمد حسن صادقی مقدم در آستانه فرارسیدن سالگرد تاسیس این شورا و معرفی سید بهزاد پورسید، ذبیح الله خداییان، هادی طحان نظیف، محمدرضا صارمی، غلامرضا مولا بیگی و محمدرضا صابر از سوی رئیس قوه قضاییه به مجلس شورای اسلامی و رای امروز نمایندگان مجلس به هادی طحان نظیف، غلامرضا مولا بیگی و سید بهزاد پورسید، تنها یک تغییر در ترکیب اعضای حقوقدان این شورا اعمال شد و آن هم جایگزینی پورسید به جای صادقی مقدم بود.

در ادامه به معرفی اعضای شورای نگهبان می‌پردازیم:

آیت‌الله احمد جنتی

آیت‌الله احمد جنتی متولد سال ۱۳۰۵ در اصفهان و دارای درجه اجتهاد است. او با سابقه‌ترین عضو فقهای شورای نگهبان است و پس از منصوب شدن از سوی امام خمینی (ره) در اسفند ۱۳۵۸ در تمام ادوار شورای نگهبان حضور داشته است و در حال حاضر نیز به عنوان دبیر این نهاد فعالیت می‌کند.

عضویت در مجلس خبرگان رهبری و ریاست بر آن، شورای بازنگری قانون اساسی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی تبلیغات خارج از کشور و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضویت و ریاست شورای مرکزی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، ریاست ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، فعالیت به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در امور بالکان، نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، امام جمعه موقت تهران، قم، اهواز و کرمانشاه، و قضاوت در دادگاه‌های انقلاب اسلامی اهواز از جمله مواردی است که در کارنامه سوابق آیت الله جنتی وجود دارد.

آیت‌الله‌ سید محمدرضا مدرسی یزدی

آیت‌الله‌ سید محمدرضا مدرسی یزدی متولد سال ۱۳۳۴ در یزد و دارای درجه اجتهاد است. او از سال ۱۳۸۳ به عضویت فقهای شورای نگهبان درآمد و دومین عضو با سابقه این نهاد محسوب می‌شود و هم اکنون نیز نماینده مردم استان خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری است.

در کارنامه سوابق آیت‌الله مدرسی یزدی عناوینی از جمله عضویت در کمیته‌ی انقلاب اسلامی استان لرستان، ناظر بر انتخابات دوره‌ی اوّل خبرگان رهبری در استان یزد، حضور در جبهه‌های دفاع مقدّس، عضویت در هیأت امنای بنیاد نخبگان و عضویت در جامعه‌ی مدرّسین حوزه‌ی علمیه‌ی قم به چشم می‌خورد.

آیت‌الله مهدی شب زنده‌دار

آیت‌الله مهدی شب زنده‌دار متولد سال ۱۳۳۲ در داراب و دارای درجه اجتهاد است. او که از سال ۱۳۹۲ به عضویت فقهای شورای نگهبان منصوب شد، مدیریت مؤسسه و مدرسه بقیة‌الله (عج) را نیز بر عهده دارد.

عضو شورای عالی حوزه علمیه قم و نمایندگی شورای عالی در هیأت امنای مرکز جهانی علوم اسلامی و سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو مجمع مشورتی‌ فقهی شورای نگهبان و مدیر طرح نوین آموزش دروس خارج حوزه علمیه قم از جمله عناوینی است که در کارنامه سوابق آیت الله شب زنده دار به چشم می‌خورد.

آیت‌الله علیرضا اعرافی

آیت‌الله علیرضا اعرافی متولد سال ۱۳۳۸ در میبد و دارای درجه اجتهاد است. او از سال ۱۳۹۸ به عضویت فقهای شورای نگهبان درآمد و در حال حاضر نیز به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و نایب رئیس این مجلس و همچنین مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور فعالیت می‌کند.

ریاست مرکز جهانی علوم اسلامی و عضویت در هیأت امنای آن، عضویت در شورای فرهنگی - اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، عضویت در شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم، ریاست هیأت امنای دانشکده علوم قرآنی میبد، عضویت در شورای پژوهش‌های علمی کشور، عضویت در هیأت امنای مرکز جهانی و سازمان مدارس خارج از کشور، رئیس جامعۀ المصطفی العالمیۀ، امامت جمعه شهر میبد و امامت موقت جمعه شهر قم از عناوین موجود در کارنامه سوابق آیت الله اعرافی است.

آیت‌الله سید احمد خاتمی

آیت‌الله سید احمد خاتمی متولد سال ۱۳۳۹ در سمنان و دارای درجه اجتهاد است. او از سال ۱۳۹۹ به عضویت فقهای شورای نگهبان درآمد و در حال حاضر نیز نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران است.

عضویت در هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضویت در شورای عالی حوزه‌های علمیه، عضویت در شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت (ع)، عضویت در ستاد مرکزی امر به معروف و نهی از منکر با انتخاب شورای عالی حوزه‌های علمیه، عضویت در هیأت امناء بنیاد بین المللی غدیر و عضویت در هیأت مدیره مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از جمله عناوینی است که در کارنامه سوابق آیت الله خاتمی به چشم می‌خورد.

آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی

آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی متولد سال ۱۳۳۸ در شیروان و دارای درجه اجتهاد است. او از سال ۱۴۰۰ به عضویت فقهای شورای نگهبان درآمد و در حال حاضر نیز نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری است.

در کارنامه سوابق آیت الله حسینی خراسانی عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به چشم می‌خورد.

عباسعلی کدخدایی

عباسعلی کدخدایی متولد سال ۱۳۴۰ در اصفهان است و دارای مدرک دکترای حقوق بین‌الملل از دانشگاه لیدز انگلستان است. او برای نخستین بار با رای نمایندگان مجلس در سال ۱۳۸۰ به عضویت شورای نگهبان درآمد و تا کنون در ۴ دوره از فعالیت این نهاد به عنوان حضو حقوقدان حضور داشته است و در حال حاضر نیز ریاست پژوهشکده شورای نگهبان را بر عهده دارد.

در کارنامه سوابق کدخدایی عناوینی نظیر عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، سخنگوی شورای نگهبان، مشاور عالی دبیر شورای نگهبان، رئیس حوزه ریاست مجلس خبرگان رهبری، قاضی دادگستری، عضو هیات امنای دانشگاه تهران، عضو هیات عالی حل اختلاف قوا و رئیس موسسه مطالعات حقوق عمومی به چشم می‌خورد.

سیامک ره پیک

سیامک ره پیک متولد سال ۱۳۴۲ در تهران است و دانش آموخته مقطع دکتری در رشته حقوق خصوصی است. او برای نخستین بار با رای نمایندگان مجلس در سال ۱۳۸۹ به عضویت شورای نگهبان درآمد و تاکنون در ۳ دوره از فعالیت این نهاد به عنوان عضو حقوقدان حضور داشته است. وی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری نیز محسوب می‌شود.

فعالیت به عنوان قائم مقام دبیر شورای نگهبان، معاون اجرایی و امور انتخابات شورای‌نگهبان، رئیس پژوهشکده شورای نگهبان، رئیس دانشگاه علوم قضایی و رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی از جمله مواردی است که در کارنامه سوابق ره‌پیک وجود دارد.

 خیرالله پروین

خیرالله پروین متولد سال ۱۳۴۲ در گیلانغرب و دارای مدرک دکترای حقوق عمومی از دانشگاه الجامعه البنانیه بیروت است. او که عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است، از سال ۱۴۰۱ و با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به‌عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شد.

در کارنامه سوابق او عناوینی از جمله مدیر گروه حقوق عمومی مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها، عضو کمیته نخصصی رشته(رشته حقوق عمومی) در شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، مشاور حقوقی معاون وزیر جهاد کشاورزی و نماینده شورای عالی دفاع در منطقه جنگی گیلانغرب وجود دارد.

 هادی طحان نظیف

هادی طحان نظیف متولد سال ۱۳۶۱ در دزفول و دارای مدرک دکترای حقوق عمومی است. او از سال ۱۳۹۸ با معرفی سید ابراهیم رئیسی رئیس وقت قوه قضائیه و رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان در آمد و از امروز نیز با رای نمایندگان مجلس عضویت او در شورای نگهبان برای یک دوره ۶ ساله دیگر تمدید شد.

او که عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) و دارای مرتبه علمی دانشیاری است، فعالیت به عنوان معاونت آموزشی دانشکده حقوق، دبیر شورا و دبیر هیئت‌رئیسه دانشگاه امام صادق (ع)، مشاور معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان، عضو مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان، دبیر کمیته فرهنگی - اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و عضویت در هیئت اندیشه‌ورز سازمان بسیج حقوقدانان را در کارنامه سوابق خود دارد.

غلام‌رضا مولابیگی

غلام‌رضا مولابیگی متولد سال ۱۳۵۴ و متولد رزن و دارای مدرک دکترای حقوق است. او از سال ۱۴۰۰ در پی استعفای محمد دهقان در سال عضو حقوقدان شورای نگهبان، به پیشنهاد غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه و با رأی مجلس به عنوان عضور جدید حقوقدان شورای نگهبان برگزیده شد و امروز نیز با رای نمایندگان مجلس عضویت او در شورای نگهبان برای یک دوره ۶ ساله تمدید شد.

در کارنامه مولابیگی فعالیت به عنوان دادیار تحقیق، دادیار ناظر زندان و دادیار اظهارنظر، بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب، دادرس علی‌البدل دیوان عدالت اداری، مستشار تجدیدنظر دیوان عدالت اداری، مدیرکل نظارت و ارزشیابی دیوان عدالت اداری، مدیرکل حوزه ریاست رئیس دیوان عدالت اداری، معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور نظارت و ارزشیابی و معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور حقوقی، آموزش و پیشگیری به چشم می‌خورد.

سید بهزاد پورسید

بهزاد پورسید متولد ۲۶ اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۵ و دانش آموخته رشته حقوق خصوصی در مقطع دکتری است. عضویت او در شورای نگهبان به عنوان حقوقدان از امروز با رای نمایندگان مجلس برای یک دوره ۶ ساله آغاز شد.

او در کارنامه خود سابقه فعالیت به عنوان عنوان معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه، استادیاری دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق (ص) و همچنین استادیاری و قائم مقامی پژوهشگاه قوه قضاییه و مسئولیت معاونت قوانین مجلس در دوره یازدهم را دارد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما