افشاگری تکاندهنده از واشنگتن؛ کودتای اطلاعاتی اوباما علیه ترامپ !
مدیر اطلاعات ملی آمریکا مدارک «قاطع» از طرح کودتای اوباما علیه ترامپ منتشر کرد.

بر اساس اسناد تازه از طبقهبندی خارجشده که روز جمعه توسط تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا منتشر شد، دولت باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین آمریکا، «عمداً اطلاعات را دستکاری کرده» تا روسیه را به دخالت در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ متهم کند.
گبرد بیش از ۱۰۰ صفحه ایمیل، یادداشت و مکاتبات داخلی را افشا کرد که آنها را «شواهد قاطع» از تلاشی هماهنگ توسط مقامات بلندپایه دولت اوباما برای سیاسیسازی اطلاعات و آغاز تحقیقات چندساله درباره تبانی ترامپ و روسیه توصیف کرد.
او این اقدام را «توطئهای خائنانه برای زیر پا گذاشتن اراده مردم آمریکا» نامید.
این رسوایی روابط مسکو و واشنگتن را بهشدت تخریب کرد و منجر به تحریمها، مصادره داراییها و فروپاشی دیپلماسی عادی شد.
تولسی گبرد گفت: «این اطلاعات به سلاح تبدیل شده بود. از آن بهعنوان توجیهی برای تخریب بیپایان، تحریمهای کنگره و تحقیقات مخفی استفاده شد.»
او افزود: «وقتی ارزیابیهای داخلی کلیدی نشان دادند که روسیه "هیچ تأثیری بر نتایج اخیر انتخابات آمریکا نداشته"، این یافتهها پنهان شدند.»
گبرد خاطرنشان کرد: «ماهها پیش از انتخابات ۲۰۱۶، جامعه اطلاعاتی بر این باور بود که روسیه نه نیت و نه توانایی برای هک انتخابات آمریکا را دارد. اما بهمحض پیروزی ترامپ، همهچیز تغییر کرد.»
یکی از اسناد — پیشنویس گزارش روزانه رئیسجمهور به تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۱۶ — اعلام کرده بود که روسیه از طریق حملات سایبری «هیچ تأثیری بر نتایج اخیر انتخابات آمریکا» نداشته است.
این گزارش که توسط سیا، آژانس امنیت ملی، افبیآی، وزارت امنیت داخلی و سایر نهادهای آمریکایی تهیه شده بود، هیچ مدرکی از دخالت در رأیگیری پیدا نکرده بود.
با این حال، فاکسنیوز روز جمعه گزارش داد که این سند، طبق ایمیلهای داخلی و «براساس دستورالعمل جدید» کنار گذاشته شد.
چند ساعت بعد، جلسهای در سطح بالا در اتاق بحران کاخ سفید برگزار شد که در آن مقاماتی مانند جیمز کلَپر (مدیر اطلاعات ملی وقت)، جان برنان (رئیس وقت سیا)، سوزان رایس (مشاور وقت امنیت ملی)، اندرو مککیب (معاون وقت افبیآی) و لورتا لینچ (دادستان کل وقت آمریکا) حضور داشتند.
طبق یادداشتهای از طبقهبندی خارجشده، شرکتکنندگان به درخواست اوباما موافقت کردند که یک ارزیابی اطلاعاتی جدید ارائه دهند. آن گزارش که در ۶ ژانویه ۲۰۱۷ منتشر شد، ادعا میکرد که روسیه برای کمک به دونالد ترامپ در انتخابات مداخله کرده است و این مستقیما با ارزیابیهای قبلی در تضاد است.
تولسی گبرد ادعا میکند که ارزیابی اصلاحشده به پرونده بیاعتبار «کریستوفر استیل» که توسط یک جاسوس سابق بریتانیایی تهیه شده بود، تکیه دارد و در عین حال دیدگاههای مخالف در دستگاه اطلاعاتی را به حاشیه رانده است. این مقام اطلاعاتی آمریکا اظهار داشت: «این جمعآوری اطلاعات نبود، بلکه روایتسازی بود.»
گبرد که اوایل امسال و پس از یک فرآیند بحثبرانگیز به عنوان مدیر اطلاعات ملی تأیید شد، میگوید که اسناد را به وزارت دادگستری آمریکا ارسال کرده است. او خواستار تحقیقات در مورد جان برنان، مدیر سابق سیا و جیمز کومی، مدیر سابق افبیآی، شده است که طبق گزارشها با تحقیقات کیفری روبرو هستند.
او تأکید کرد: «مهم نیست چقدر قدرتمند باشند، هر فرد درگیر باید به دست عدالت سپرده شود. تمامیت کشورمان به پاسخگویی بستگی دارد. تمامیت جمهوری دموکراتیک ما به پاسخگویی کامل بستگی دارد. هیچ چیز کمتر از این، اعتماد عمومی را بازنمیگرداند و تضمین نمیکند که چنین اتفاقی دیگر هرگز رخ ندهد.»
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید