همتی می تواند قهرمان کنترل قیمت شود؟
سومین رئیسکل دو دورهای تاریخ بانک مرکزی منصوب شد
عبدالناصر همتی با حکم رئیسجمهور برای دومین بار به عنوان رئیسکل بانک مرکزی منصوب شد و به ساختمان میرداماد بازگشت تا سومین رئیسکل دو دورهای تاریخ این بانک لقب بگیرد.
او که سابقه وزارت اقتصاد و ریاست بیمه مرکزی را نیز در کارنامه دارد، با دیدگاهی مبنی بر لزوم تکنرخی شدن ارز و استقرار نظام «شناور مدیریتشده» سکاندار سیاست پولی شده است.
همتی در دوره پیشین خود ابزارهایی نظیر عملیات بازار باز و کنترل ترازنامه بانکها را اجرایی کرد و اکنون نیز با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، تجربه مدیریت اقتصاد در شرایط تحریم و فروش نفت پایین را دارد.
این تغییر مدیریتی به معنای پایان کار محمدرضا فرزین پس از سه سال است؛ دورهای که در آن دلار رشد ۲۳۵ درصدی و تورم نقطهبهنقطه افزایش تا ۵۲.۶ درصد را تجربه کرد.
کارشناسان معتقدند موفقیت همتی در دوره جدید مستلزم اعطای اختیارات کامل، توقف فرمانهای مالی تورمزا و هماهنگی با تیم اقتصادی دولت برای حذف شکاف ارزی است.
دیدگاه تان را بنویسید