کد خبر: 643812
تاریخ انتشار :

فردی که 3 هزار مسکن دارد ؟ ماجرا چیست

یک نفر ۳ هزار مسکن مهر دارد! این جمله را امروز علیرضا جعفری، سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید در یک نشست خبری گفته و از سوءاستفاده‌هایی در این زمینه خبر داده است؛ اما سلطان مسکن مهر کیست؟!

فردی که 3 هزار مسکن دارد ؟ ماجرا چیست
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

سالهاست مسکن مهر باعث خانه دار شدن بسیاری از مردم شده، مسکن مهر با ساخت سریع این اعتماد را در شهروندان ایجاد کرد تا در مسکن مهر سرمایه گذاری کنند.وتا هم اکنون مسکن مهر کار خودرا به خوبی انجام داده.

 

درست در شرایطی که دولت رییسی کلنگ پروژه بزرگ دیگری برای ساخت مسکن دولتی را زده، علیرضا جعفری، سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید در یک نشست خبری امروز گفته است که یک نفر مالک ۳ هزار واحد مسکن مهر است.

 

او در این نشست توضیح داده است که سواستفاده هایی در بازار مسکن دولتی وجود دارد و تیم های نامحسوسی برای رصد فروش امتیاز مسکن حمایتی در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال یک نفر ۳ هزار واحد مسکن مهر را در اختیار گرفته است

 

نظری تاکید می کند که دلالان مسکن مهر را به دو شیوه وکالتی و یا سند تک برگ می خرند که نوع خرید و فروش وکالتی می تواند دردسرهای بزرگی برای مالکان مسکن مهر ایجاد کند.

او توضیح می دهد: در مدل خرید و فروش با سند تک برگ افرادی که مسکن مهر خود را می فروشند به دفترخانه ثبت اسناد می روند و با انتقال واحد خود، دفترچه اقساط را هم منتقل می کنند. این دسته افراد کسانی هستند که زمین مسکن مهر را هم خریداری کرده اند و موفق به دریافت سند تک برگ شده اند و معمولا مشکل خاصی برای نقل و انتقال مسکن مهر ندارند.

مدیر روابط عمومی شرکت عمران شهرهای جدید ادامه می دهد: دسته دوم کسانی هستند که سند تک برگ ندارند و مسکن مهر خود را به صورت وکالتی می فروشند و از آنجا که وام به نام مالک اولیه دریافت شده، ممکن است خریدار اقساط وام خود را نپرداخته و از لحاظ حقوقی مالک اولیه را دچار گرفتاری های متعدد کند.

 

دلالی گسترده مسکن مهر در شرایطی اتفاق می افتد که با صعود قابل توجه قیمت مسکن، قدرت خرید بسیاری از مشتریان این بازار سقوط کرده و بسیاری ناچار شده اند قید خرید مسکن در کلانشهرها و شهرهای مرکزی را زده و به حومه شهر و به خرید مسکن مهر روی بیاورند. بنا به گفته فعالان بازار مسکن، افزایش تقاضا در شهرهای حومه ای موجب شده است که رشد قیمت مسکن در این مناطق بیشتر از شهرهای مرکزی باشد.

تحویل ۱۰ هزار واحد مسکن مهر غیر قابل سکونت

این مصوبه درحال‌حاضر زمینه نارضایتی مردم را به وجود آورده است، زیرا بسیاری از متقاضیانی که در قالب قرارداد، مسکن مهر خود را تحویل گرفتند، شرایط سکونت در این واحد مسکونی را ندارند. به عبارت دیگر این واحدهای مسکونی در ساختار قرارداد فروش اقساطی شده و مردم در حال بازپرداخت اقساط آن به بانک هستند اما مشکلات گسترده‌ای نظیر نبود انشعابات آب، برق و گاز، وجود نخاله‌های ساختمانی، نصب نشدن تجهیزات حیاتی نظیر آسانسور برای ساختمان‌های بلند مرتبه و سایر مشکلات دیگر زمینه سکونت برای مردم را مهیا کرده است.

در همین راستا یکی از متقاضیان مسکن مهر صفا دشت در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه مسکن مهر خود را در شرایطی تحویل گرفته که حتی گچ‌کاری واحد به اتمام نرسیده بود، گفت: « شرکت عمران شهر جدید فشار زیادی برای تحویل گرفتن مسکن مهر با انواع ابزار از جمله جرایم مختلف به متقاضیان وارد می‌کند و مسکن مهرهای غیر قابل سکونت را تکمیل شده تلقی کرده و به متقاضی تحویل می‌دهد.»
با توجه به این مسئله بر اساس اطلاعات مستند، بیشتر از ۱۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح مسکن مهر که عمده آنها در شهرهای جدید صفادشت، هشتگرد، پرند و پردیس قرار گرفته‌اند به متقاضیان تحویل داده شده و فروش اقساطی شده‌اند در حالی که برای سکونت مردم مناسب نیستند.

در چنین شرایطی بند پیشنهادی معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در قالب لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، تنها شرط تکمیل شده به همراه وجود خدمات زیربنایی را برای تحویل مسکن در نظر گرفته در حالی که مشخص نیست‌ چه ضمانتی وجود دارد، واحدهای نیمه تمام در قالب تکمیل شده به متقاضیان واگذار نشود.

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها