کد خبر: 686461
تاریخ انتشار :

دلیل فریز شدن لپ تاپ

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

دلیل فریز شدن لپ تاپ

آیا لپ تاپ شما هم حین کار فریز می‌شود و هنگ می‌کند یا با ارور صفحه آبی در آن روبرو می‌شوید؟ این یکی از مشکلات رایجی است که برای هر کامپیوتر یا لپ تاپی می‌تواند رخ دهد. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا با 8 دلیل فریز شدن لپ تاپ آشنا شوید. همچنین ترفندهایی برای رفع فریز شدن لپ تاپ را به شما آموزش می‌دهیم که به کمک آنها خودتان بتوانید دستگاه را عیب یابی کنید. بسیاری از دلایل فریز شدن لپ تاپ نرم افزاری است به همین علت می‌توانید به سرعت آنها را از بین ببرید.

در صورتی‌که از کامپیوترهای رومیزی استفاده می‌کنید می‌توانید مطلب علت فریز شدن کامپیوتر را مطالعه کنید تا با تمامی دلایل و راه حل‌های آن نیز آشنا شوید.

8 علت فریز شدن لپ تاپ

دلایل مختلفی ممکن است موجب فریز شدن لپ تاپ یا کامپیوتر شوند که اغلب آنها مربوط به بخش نرم افزاری دستگاه می‌شوند. اما در ادامه این دلایل را به طور دقیق‌تر به شما آموزش می‌دهیم.

پر بودن هارد دستگاه

اولین علت فریز شدن لپ تاپ، کم بودن حافظه هارد است. اگر در فضای نصب شده نرم افزارها فضای کافی برای ذخیره سازی فایل یا اطلاعات در حال اجرا وجود نداشته باشد، ممکن است حین کار دستگاه فریز یا هنگ بکند.

مختل شدن سیستم خنک کنندگی لپ تاپ

یکی دیگر از 10 علت فریز شدن لپ تاپ، درست کار نکردن سیستم خنک کنندگی دستگاه است. یعنی فن CPU که وظیفه خنک کردن قطعات داخلی مهم مانند پردازنده، مادربورد و ... را بر عهده دارد نمی‌تواند به شکل درست از این وظیفه برآید. در این صورت دمای قطعات داخلی هر لحظه بیشتر شده و حین کار هنگ می‌کند.

اجرا و کار کردن همزمان با چند برنامه

اجرای همزمان و کار کردن با چند برنامه مختلف فشار زیاد را به CPU دستگاه وارد می‌کند. اگر حجم پردازش‌ها از توان پردازنده بیشتر باشد سیستم هنگ کرده یا فریز می‌شود. ممکن است این مسئله برای مدت کوتاهی باشد و پس از چند دقیقه برطرف شود. اما در برخی اوقات باید حتما دستگاه را ریستارت کنید تا مشکل برطرف شود. در اینصورت ممکن است اطلاعات شما در حافظه دستگاه ذخیره نشود. پس برای جلوگیری از بروز این اتفاق اگر پردازنده سیستم شما قوی نیست چند برنامه (علی الخصوص برنامه‌های گرافیکی) را به صورت همزمان باز نکنید. همچنین برنامه‌های بلاستفاده را از حافظه دستگاه پاک کنید.

ویروسی شدن لپ تاپ

یکی دیگر از دلایل فریز شدن لپ تاپ، ویروسی شدن دستگاه است. ویروس‌ها ممکن است از طریق یک دیوایس آلوده (گوشی، هارد، فلش و ...) یا دانلود فایل از سایت‌های نامعتبر به سیستم شما وارد شوند. ویروس‌ها می‌توانند روی قسمت‌های مختلف سیستم عامل اثر مخرب گذاشته و کارکرد آنها را مختل کنند یا موجب هنگ کردن و فریز شدن لپ تاپ شوند.

برای مقابله با ویروس‌ها باید از یک آنتی ویروس قدرتمند و بروز روی سیستم خود استفاده و فایل‌های مخرب را اسکن و از حافظه پاک کنید.

8 علت فریز شدن لپ تاپ

آپدیت نبودن سیستم عامل ویندوز

آپدیت نبودن سیستم عامل و درایورها می‌تواند یکی از عوامل نفوذ ویروس‌ها یا درست کار نکردن و فریز شدن لپ تاپ باشند. شرکت مایکروسافت همواره در جهت افزایش بهره وری و رفع مشکلات نرم افزاری، نسخه‌های جدیدی از ویندوز را ارائه می‌کند که به کمک آنها می‌توانید عملکرد دستگاه‌تان را بهبود ببخشید. برای اینکار باید از طریق تنظیمات وارد تب Update&Security شده و روی گزینه Windows Update و Check for Update کلیک کنید.

مشکل در رجیستری لپ تاپ

به کمک رجیستری تمام تنظیمات نرم افزاری و سخت افزاری لپ تاپ‌ها انجام می‌شود. اگر رجیستری سیستم شما ایرادی پیدا کند، مشکلات مختلفی برای سیستم شما به وجود می‌آید که از جمله آنها می‌توان به از کار افتادن ویندوز، کم شدن سرعت دستگاه، ظاهر شدن ارورهای مختلف، باز نشدن مرورگر و فریز شدن لپ تاپ اشاره کرد. برای برطرف کردن این اشکالات باید به تب رجیستری در ویندوز مراجعه یا ویندوز خود را عوض کنید.

خرابی هارد

با توجه به اینکه همه نرم افزارها و سیستم عامل روی هارد نصب می‌شود، در صورت خرابی آن خطاهای مختلف به نمایش درمی‌آید یا سیستم به درستی کار نمی‌کند. در این زمان باید هارد توسط یک تعمیرکار حرفه‌ای بررسی شده و اقدامات لازم برای تعمیر یا بازیابی اطلاعات آن انجام شود.

آسیب دیدگی رم ، کارت گرافیک، فن CPU یا پورت‌های ورودی لپ تاپ

علاوه بر مشکلات نرم افزاری در برخی مواقع دلیل فریز شدن لپ تاپ، خرابی RAM، کارت گرافیک پورت‌ها یا فن CPU است. هر کدام از این بخش‌ها که ایراد داشته باشد می‌تواند منجر به درست کار نکردن دستگاه و هنگ کردن یا فریز شدن سیستم منجر شود. به طور مثال با خرابی فن CPU و باز بودن همزمان چند برنامه سنگین، لپ تاپ به سرعت داغ شده و هنگ می‌کند. با توجه به اینکه این قطعات بسیار حساس هستند پیشنهاد می‌کنیم از یک کارشناس ماهر در این زمینه کمک بگیرید و خودتان لپ تاپ را دستکاری نکنید؛ زیرا ممکن است به قطعات آن آسیب برسانید.

آسیب دیدگی رم ، کارت گرافیک، فن CPU یا پورت‌های ورودی لپ تاپ

تا اینجا با دلایل فریز شدن لپ تاپ آشنا شدیم در ادامه به ترفندهایی برای رفع مشکل لپ تاپ فریز شده را بیان می‌کنیم:

  • درایورهای شبکه لپ تاپ خود را بروزرسانی کنید. در بسیاری از مواقع بروز نبودن درایور و سیستم عامل، علت فریز شدن لپ تاپ است.
  • اگر از کاربران ویندوز 10 هستید برای رفع مشکل لپ تاپ فریز شده در قسمت Command Prompt  ویندوز دستور DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth را وارد و ویندوز را ریست کنید.
  • با فشردن دکمه‌های ترکیبی Ctrl + Alt + Delete  وارد Task Manager شده و برنامه‌های باز اضافه یا بازی‌های سنگین را متوقف کنید.
  • اگر سیستم عامل‌تان قدیمی است یا مدت زیادی از آخرین آپدیت می‌گذرد آن را به آخرین ورژن بروز کنید.
  • عبارت Reliability Monitor را در استارت ویندوز جستجو کنید و با کلیک روی گزینه View Reliability History می‌توانید در قسمت Restore Point تمامی خطاها و اشکالات موجود در سیستم خود را مشاهده کنید.
  • اگر مدت زیادی از آخرین سرویس دستگاه می‌گذرد، برای عیب یابی و سرویس از یک تعمیرکار کمک بگیرید. در بسیاری از مواقع با یک جنرال سرویس و تمیز کردن قطعات داخلی بسیاری از مشکلات مانند فریز شدن لپ تاپ به سرعت برطرف می‌شود.
  • چنانچه علاوه بر فریز شدن با مشکل کندی دستگاه هم روبرو هستید می‌توانید ویندوز جدید روی لپ تاپ نصب کنید اما اگر با نصب ویندوز هم مشکل همچنان برقرار بود باید به فکر ارتقا سخت افزار باشید.

در این مطلب سعی کردیم تمام دلایل فریز شدن لپ تاپ و ترفندهای رفع مشکل را به شما آموزش دهیم تا به کمک آنها بتوانید خودتان دستگاه را عیب یابی کنید. چنانچه با راهنمایی‌های انجام شده مشکل برطرف نشد، باید از یک تعمیرکار کمک بگیرید

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها