کد خبر: 523438
تاریخ انتشار :

در گفتگوهای نامه‌نیوز بررسی شد؛

دست فرمان بانك مرکزی در بازار ارز؛ آيا دلار تا نوروز ثابت مي ماند؟

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

چند ماهی‌است که بازار ارز تحت کنترل بیشتر بانک مرکزی قرار گرفته و دیگر خبری از قیمت های لحظه ای و همچنین دلالان ارز در بازار نیست. به باور بسیاری از کارشناسان بازار ارز، هدف بانک مرکزی آن است که با کم کردن دامنه نوسانات نرخ ارز، انگیزه نوسان‌گیران و سفته‌بازان برای حضور در بازار را تا حد امکان کاهش دهد، امری که در نهایت منجر به خروج این دسته از بازار و برقراری ثبات و آرامش بیشتر در این بازار شده و پیش بینی می شود این روند حداقل تا پایان سال ادامه داشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی روز یکشنبه در جمع اعضای فراکسیون ولایی مجلس با اشاره به تسلط بانک مرکزی بربازار ارز گفت: همانطور که قبلا نیز گفته‌ام این روند تعادلی بازار ارز نباید براساس هیجانات کوتاه مدت پیش برده شود و پیش بینی می‌کنیم که عرضه ارز توسط صادرکنندگان غیرنفتی شتاب بیشتری به خود گیرد. نرخ دلار هم اکنون در کانال 10 هزار تومان قرار دارد و این در شرایطی است که در شهریور ماه به کانال 20 هزار تومان نیز رسیده بود».

بر این اساس بانک مرکزی در این مدت از هر گونه افزایش یا کاهش هیجانی جلوگیری کرد و اگرچه دلالان سعی داشتند تا ثبات بازار را از بین ببرند اما مسئولان بانك مركزي این اقدامات را خنثی كردند و درنهایت بازار ارز به آرامش رسيد.

این روند و این دست فرمان در ماه های پیش رو نیز همچنان در دستور کار بانک مرکزی است و به اين دليل است كه بسیاری ازتحلیلگران و فعالین اقتصادی پیش بینی می کنند که ثبات بازار ارز حداقل تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

احمد انارکی محمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند نزولی قیمت ارز در بازار اقدامات بانک مرکزی را در این خصوص موثر دانسته و مي گويد: بازارتحت مدیریت بانک مرکزی است.

وی با اشاره به اینکه دولت در بازار ارز ورود کرده و نتیجه خوبی داشته است گفت: البته مردم نیز هوشیار شدهاند و دیگر در دام سوداگران بازار ارز نمی افتند و به همين دليل است كه قیمت ارز روند کاهشی یافته است.

محمدرضا انصاری، نایب رئیس اتاق بازرگانی نیز درباره آنچه که از ارزیابی بازار ارز در طول هفته‌های گذشته می‌توان به دست آورد گفت: دولت توانسته نرخ ارز را کنترل کند و صرف این مسئله برای اقتصاد کشور می‌تواند به عنوان عاملی تاثیرگذار مطرح شود.

وی تصریح کرد: می‌توان انتظار داشت که روال کار به همین ترتیب ادامه پیدا کند و در دل این ثبات نسبی، فعالان اقتصادی بتوانند برای آینده کاری خود برنامه‌ریزی کنند.

انصاری با اشاره به ثبات بازار ارز گفت: با توجه به ثبات نسبی که شکل دربازار ارز گرفته است این تصور که بازار ارز در ماه‌های منتهی به پایان سال با شوک قیمتی خاصی رو به رو می‌شود، سخت است و پیش‌بینی می‌شود ثبات نسبی اخیر فعلا حفظ شود.

دولت در طول ماه‌های گذشته به خوبی توانسته تقاضا برای ارز را کنترل کند و این موضوع، اثرات خود را در ایجاد ثبات نسبی در بازار نشان داده است، اگر همین روال حفظ شود و ظرفیت صادراتی نیز به طور کامل مورد استفاده قرار گیرد، می‌توان انتظار داشت که لااقل برای بخشی از فشارهای اقتصادی ایجاد شده در ماه‌های اخیر راه حل‌هایی پیدا شود.

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: از ابتدای سال که تلاطم ارزی شروع شد اعلام کردیم این تلاطم‌ها و عدد و رقم‌هایی که اعلام می شود ارتباطی با واقعیت های اقتصادی ندارد یعنی باید نرخ ارز با مولفه های اقتصاد همخوانی داشته باشد.

وی ادامه داد: روزهایی در تابستان سال جاری پشت سر گذاشتیم که در بازار غیر رسمی نرخ ارز از 15 هزار تومان تجاوز کرد، بعضی ها پیش بینی می کردند كه نرخ دلار به عددی بالاتر از این می رسد، باید گفت که تلاطم های گذشته به دو دلیل رخ می داد كه يكي عدم نظارت و مداخله بانک مرکزی بود و ديگري فضای روانی‌اي بود كه به تلاطم ها دامن می زد، در آن شرايط عوامل خارجی از طریق فضای مجازی و بخشی از مسائل داخلی و تحلیل های اشتباه عامل برهم زدن فضای روانی در کشور بود.

این نماینده مجلس با تاکید براینکه افزایش نرخ ارز در تابستان با واقعیت ها و مولفه های اقتصاد منطبق نبود، بیان داشت: نرخ دلار باید کاهش پیدا کند که با تغییرات در بانک مرکزی، تغییر در سیاست های ارزی و مصوبات شورای هماهنگی اقتصادی فضای جدیدی در حوزه مدیریت ارز شکل گرفت تا بانک مرکزی بتواند به موضوع ورود كرده و با ابزار بازار پول و ارز فضا را کنترل کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجموع این اتفاق ها و اختیاراتی که شورا به بانک مرکزی داد به ثبات نسبی در بازار و شروع روند کاهشی نرخ ارز کمک کند، اعتقاد داریم میزان نرخ دلار در سال جاری باید حداکثر 50 درصد بالاتر از نرخ ارز ترجیحی باشد که رسما اعلام می شود، این نظریه براساس مدل مابه التفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی است.

با کاهش نوسانات نرخ دلار و کاهش هیجانات در این بازار، تقاضایی برای سرمایه گذاری در این بازار وجود ندارد. به نظر می رشد افزایش اختیارات بانک مرکزی که کلید آن در جلسه شورای عالی سه قوه زده شد، اثرات خود را به جا گذاشته و پیش بینی می شود این روند باثبات ادامه داشته باشد. افزایش عرضه ارز در بازار، مدیریت تقاضا و عرضه در کنار اقدامات نیروی انتظامی و قوه قضائیه برای برخورد با متخلفان ارزی در بازار موثر واقع شده و نوسان گیران را به خواب اجباری زمستانی برده است.

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    Markets

    دیگر رسانه ها