تاکید لیتوانی بر لزوم تقویت همکاریهای نظامی با آلمان
رئیس جمهور لیتوانی در گفتگویی بر لزوم تقویت همکاریهای نظامی با آلمان و در پیش گرفتن سیاستی مستقل تر از چین در اروپا تاکید کرد.
به گزارش گروه بین االملل خبرگزاری تسنیم "گیتاناس ناوسدا"، رئیس جمهور لیتوانی در گفتگویی با روزنامه "دی ولت" آلمان به مسئله تقویت حضور نظامی آلمان در لیتوانی پرداخته و گفت: ما در لیتوانی نیز باید تکالیف خود را برای این کار انجام دهیم. باید زیرساختهای لازم مانند آماده سازی سایتهای آموزشی را ایجاد کنیم تا بتوانیم یک تیپ آلمانی کاملا مجهز را دریافت کنیم. البته این به تمایل طرف آلمانی هم بستگی دارد.
وی درباره همکاریهای نظامی با آلمان گفت: ما قبلاً تسلیحات آلمانی را خریداری کردهایم و قصد داریم در آینده به صنعت آلمان متکی باشیم. این منطقی است، زیرا بوندسوهر در لیتوانی مستقر است، حضور خود را گسترش میدهد و ما با هم تمرین می کنیم.
به گفته وی، آلمان به شدت در لیتوانی سرمایه گذاری میکند. وضعیت خوب است و ما باید به همکاری نزدیک با هم ادامه دهیم، نه تنها من و صدراعظم، بلکه وزارتخانهها نیز باید با شدت بیشتری تبادل نظر کنند. کارگروههای اضافی باید برای رسیدگی به مسائل سیاست امنیتی تشکیل شود. این هم بخشی از بیانیهها و توافقات ما است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: ما سالها مجبور بودیم نفت خام را برای پالایشگاه خود که از سال 2006 توسط گروه اورلن لهستانی اداره میشود، از طریق خط لوله دروژبا روسیه وارد کنیم. ما میترسیدیم که روسیه در نهایت از این خط لوله به عنوان یک ابزار علیه ما استفاده کند - و این همان چیزی بود که اتفاق افتاد.
اما ما در سال 1999 یک پایانه نفتی افتتاح کردیم تا نفت خام را نیز از طریق دریا وارد کنیم. عنصر مهم دیگر افتتاح پایانه LNG ما در سال 2014 بود. این امر ما را قادر ساخت تا وابستگی خود را به گازپروم کاهش دهیم. گازپروم به عنوان تنها تامین کننده، قبلا قیمتها را دیکته می کرد که اینها معمولاً بیست درصد بالاتر از قیمت معمول بازار بودند.
ما اتصالات برق به سوئد و لهستان و یک اتصال گاز به لهستان برقرار کرده ایم. همه این اقدامات به جدا شدن ما از روسیه کمک کرد. در آوریل 2022، لیتوانی اولین کشور اروپایی بود که به طور کامل از واردات انرژی از روسیه خودداری کرد. با این حال، رسیدن به این نقطه از ما زمان گرفته است.
وی افزود: من احترام زیادی برای آلمان قائل هستم که اکنون وابستگی خود را به روسیه کاهش میدهد و به عنوان مثال در حال ساخت پایانه های LNG بسیار سریع است.
وی گفت: من فکر میکنم این جنگ واقعاً زنگ بیداری است. برخیها بالاخره متوجه میشوند که چهره واقعی روسیه چیست. ما این را خیلی وقت پیش دیدیم.
رئیس جمهور لیتوانی در بخش دیگری از سخنانش خواستار تحریم شرکت روس اتم روسیه شده و در عین حال تاکید کرد که با این حال، به دلیل برخورد مسدودکننده برخی از شرکا، تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو به مناسبات اتحادیه اروپا با چین پرداخته و گفت: ما بالاخره باید بر سر یک سیاست مشترک چین به توافق برسیم. ما به رویکردی از 27 کشور عضو نیاز داریم تا بتوانیم با یکصدا صحبت کنیم. تاکنون 27 رویکرد مختلف را دنبال کردهایم. ما باید در این مورد بحث اروپایی داشته باشیم. ما باید به پکن بفهمانیم که اگر نقش سازندهای در جنگ روسیه در اوکراین ایفا نکند، روابط اتحادیه اروپا و چین آسیب خواهد دید. اگر چین به طور سازنده وارد تعامل شود، روابط عادی قابل تصور است. در هر صورت ما باید خودمان را از چین مستقلتر کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید