ریا بک و ف: آمریکا اطلاعات مربوط به تسلیحات تهاجمی راهبردی را دستکاری میکند
معاون وزیر خارجه روسیه با اشاره به اظهارات آشکارا ضد روسی و ضد چینی در نشست سران گروه ۷، دولت آمریکا، انگلیس و فرانسه را متهم کرد که اطلاعات مربوط به سلاحهای تهاجمی راهبردی و توان بالقوه هستهای خود را دستکاری میکنند تا طرف روسی را گمراه کنند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته یادآور شد که ایالات متحده اطلاعات مربوط به سلاح های تهاجمی استراتژیک را دستکاری کرده است.
ریابکوف در تفسیری که در سایت وزارت خارجه روسیه منتشر شده، در این رابطه تاکید کرد: «در رابطه با تلاش کشورهای غربی برای کسب امتیاز سیاسی در خصوص میزان توان بالقوه هستهای، باید گفت که همه اینها اقدامی فریبکارانه است. اولاً، ارقام اعلام شده اغلب ساختگی یا مشروط هستند. دادههای اخیراً منتشر شده در مورد تسلیحات تهاجمی استراتژیک ایالات متحده توسط وزارت امور خارجه به دلیل مغایرت آن با قوانین شمارش این نوع سلاحها، که واشنگتن سرسختانه تلاش میکند با دستکاریهای ناجوانمردانه آنها را دور بزند، همچنان گمراهکننده است.»
به گفته وی، آنسوی "پرانتز" یک توان بالقوه قابل توجه باقی می ماند - بیش از 100 واحد سلاح تهاجمی استراتژیک، که باید مشمول شمارش این نوع سلاحها باشد، ولی نیست.
این دیپلمات افزود: علاوه بر این، دادههای مربوط به میزان زرادخانههای هستهای انگلیس و فرانسه نیز تأیید نشده و "صرفاً ارقامی اعلامی هستند". در حالی که بعنوان مثال، لندن طی سالهای اخیر، سقف کمی کلاهکهای هستهای خود را بیش از یک سوم افزایش داده است.
ریابکوف تاکید کرد، در حال حاضر به نظر می رسد تنها هدف از لفاظی های غرب در مورد حجم زرادخانه های هستهای خود اعمال فشار روانی و نظامی-سیاسی بر روسیه و چین است. وی افزود: واقعیت نشان میدهد که یک تمایل بیمارگونه برای تحقیر مسکو و پکن جریان دارد.
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین ابراز عقیده کرد که پشت فراخوان رهبران گروه 7 برای از سرگیری اجرای پیمان استارت، کوچکترین آمادگی برای در نظر گرفتن پتانسیل کلی کشورهای ناتو در این زمینه وجود ندارد.
چند روز قبل، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، نیز به نوبه خود یادآور شد که وضعیت پیرامون موضوع کنترل تسلیحات بسیار نگران کننده است که البته مسئولیت این امر تنها بر عهده طرف آمریکایی است. وی به این واقعیت توجه کرد که هیچ تماس جدی بین روسیه و ایالات متحده در زمینه کنترل تسلیحات وجود ندارد. به گفته پسکوف، آخرین بقایای چارچوب حقوقی بینالمللی در این زمینه در حال از بین رفتن است.
هفته گذشته در تاریخ 18 ماه مه، سناتورهای جمهوری خواه لایحه ای را در مورد خروج ایالات متحده از توافقنامه مربوط به کاهش تسلیحات استراتژیک (پیمان استارت) و تقویت نیروهای هستهای راهبردی آمریکا به کنگره ارائه کردند.
سرگئی ریابکوف ظهر روز گذشته در واکنش به این اقدام در جمع خبرنگاران اعلام کرد که تصمیمات احتمالی آمریکا برای خارج شدن از توافقنامه ادامه کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی (پیمان استارت)، یکی از عناصر مبارزات بین حزبی جاری در ایالات متحده است. به گفته وی، به طور کلی، تصمیماتی که در حال حاضر در رابطه با پیمان استارت در واشنگتن گرفته میشود، یک امر داخلی و مربوط به خود ایالات متحده است.
این دیپلمات افزود: «خروج احتمالی واشنگتن از این توافقنامه بر موضع گیری فعلی ما در رعایت محدودیتهای در چارچوب این پیمان، با وجود تعلیق اعلام شده، تأثیری نخواهد گذاشت. ما اقدامات لازمی که میتوان و باید برای تضمین امنیت خود انجام دهیم، را بکار گرفته ایم، بنابراین باید دید که سیاستمداران در واشنگتن، با توجه به رویارویی بین حزبی، چه تصمیمی در این باره خواهند گرفت.»
بیشتر بخوانید
آمادگی آمریکا برای گفتگو با روسیه در خصوص وضعیت پیمان استارت
ریابکوف: مواضع روسیه در قبال پیمان استارت تغییر ناپذیر است
هشدار وزارت خارجه روسیه به خطر اقدامات غرب در حوزه هستهای
معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین این ادعا که کشورهای غربی، برخلاف مسکو، رویکردی مسئولانه در عرصه هستهای دارند، را نادرست و غیر منطبق بر واقعیت ارزیابی کرد. به گفته وی، واقعیت برعکس است و روسیه در مسائل هستهای شفافیت نشان داده و بسیار مسئولانه عمل میکند.
سرگئی ریابکوف در بیانیه مفصلی در رابطه با اظهارات شنیده شده در جریان نشست سران کشورهای گروه G7 یادآور شد: «چنین اظهاراتی نادرست بوده و با واقعیت مطابقت ندارد. این لفاظی ها صرفاً منعکس کننده تمایلات ضدروسی و ضدچینی هستند که به موضوع اصلی مباحثات در نشست سران به اصطلاح "گروه هفت" تبدیل شدند.»
ریابکوف همچنین یادآور شد: «فعالیتهای غیرقابل کنترل و بسیار خطرناک نظامی-بیولوژیکی ایالات متحده و متحدانش در خارج از قلمرو ملی خود، به خصوص در فضای پس از فروپاشی شوروی، باید مورد توجه دقیق کل جامعه جهانی قرار بگیرد، در حالی که با سهل انگاری نادیده گرفته می شود.»
این دیپلمات گفت: «ما چنین فعالیتی از سوی کشورهای غربی، از جمله در جمهوری های باقی مانده پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و در نزدیکی مرزهای ملی خود را، به عنوان یک تهدید واقعی برای امنیت ملی روسیه و سایر کشورها، به ویژه متحدان ما در جامعه مشترک المنافع ارزیابی می کنیم.»
دیدگاه تان را بنویسید