کد خبر: 680302
تاریخ انتشار :

سلیمان فر نج یه: اگر انتخاب شوم رئیس‌جمهور همه لبنانی‌ها خواهم بود

یکی از نامزدهای برجسته ریاست جمهوری لبنان با اشاره به اینکه رسیدن به نتیجه در جلسه روز چهارشنبهِ پارلمان دشوار است تاکید کرد که من اگر رئیس جمهور شوم، متعلق به همه لبنانی‌ها هستم و آماده گفتگو با همه طرف‌ها می‌باشم.

سلیمان فر نج یه: اگر انتخاب شوم رئیس‌جمهور همه لبنانی‌ها خواهم بود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده لبنان که طی چند ماه گذشته به عنوان یکی از نامزدهای برجسته ریاست‌جمهوری این کشور معرفی شده و تحت حمایت حزب‌الله و متحدانش قرار دارد در چهل و پنجمین سالگرد جنایت «اهدن» به سخنرانی درباره وضعیت سیاسی لبنان پرداخت.

به گزارش تسنیم، در ژوئن سال1978- «طونی فرنجیه» فرزند «سلیمان فرنجیه» رئیس جمهور اسبق لبنان به همراه همسر و دخترش در یورش یک گروه شبه نظامی از مارونی‌ها به منزلش در منطقه اهدن شمال این کشور کشته شد.

سلیمان فرنجیه در این سخنرانی اعلام کرد که پروژه ملی مسیحی امروز در لبنان همچنان وجود دارد و قوی‌تر از همیشه بوده و همه ما فرزندان یک خانواده سیاسی هستیم که قدمتی 100 ساله دارد.

وی درباره پرونده ریاست‌جمهوری لبنان گفت: در سال‌های 2005 و 2008 نام من به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری مطرح شد و هر نماینده‌ای می‌تواند انتخاب کند که از نظر او چه کسی جهت تحقق چشم‌انداز وی برای آینده لبنان مناسب است.

سلیمان فرنجیه تاکید کرد: من از اینکه متعلق به یک پروژه سیاسی هستم خجالت نمی‌کشم. هم‌پیمانان و دوستان من می‌دانند که اگر رئیس جمهور شوم رویی باز و گشاده در برابر همه خواهم داشت. در این میان تیم مقابل برای مانع‌تراشی و تعطیل کردن روند انتخاب رئیس جمهور به توافق رسیده اما ما آماده گفتگوی دوجانبه و جامع بدون هیچ قید و شرطی هستیم و هدفمان حل مشکل لبنان و عدم طرد هیچ طرفی است.

وی تصریح کرد: تاکنون از هیچ نامزد دیگری جز من درباره پروژه راهبردی دفاعی یا بحران آوارگان سوری یا اقتصاد و ... سوالی نشده است. ما مسیر یک رابطه روشن و واضح را با همه در داخل و خارج کشور آغاز کردیم.

سلیمان فرنجیه تاکید کرد که من خودم را به کسی تحمیل نمی‌کنم و اگر احزاب بر سر یک نامزد ملی غیر از من که بتواند کشور را نجات دهد، به توافق برسند، من مشکی ندارم. من یک لبنانی مارونی و عرب و متعهد به انجام اصلاحات و توافق طائف هستم و هیچگونه مانع و تعطیلی در زندگی سیاسی در قاموس من وجود ندارد.

بیشتر بخوانید

شیخ نعیم قاسم: «سلیمان فرنجیه» انتخاب درستی برای نجات لبنان است

سناریوهای جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور/ «جهاد ازعور» رقیب فرنجیه، نامزد اصلی یا پوششی؟

مقام حزب‌الله: «سلیمان فرنجیه» قدرت حل پرونده‌های حساس لبنان را دارد

رئیس جریان المرده همچنین تاکید کرد که همگی روز چهارشنبه برای انتخاب رئیس جمهور به جلسه پارلمان می‌رویم اما رسیدن به نتیجه در این نشست دشوار است. من اگر رئیس جمهور شوم، رئیس جمهور همه لبنانی‌ها خواهم بوده و آماده گفتگو با همه هستم.

در شرایطی که حزب‌الله و جنبش امل از ماه‌ها قبل حمایت خود را از «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده اعلام کرده بودند، جریان آزاد ملی به ریاست جبران باسیل که طی یک سال گذشته در روابط خود با حزب‌الله تنش‌هایی ایجاد کرده، علی‌رغم دشمنی ریشه‌دار و جهت‌گیری‌های کاملا متضادی که با حزب نیروهای لبنانی به ریاست سمیر جعجع دارد، با هدف کنار زدن فرنجیه از دور رقابت‌ها، با این حزب جهت معرفی «جهاد ازعور» وزیر دارایی پیشین لبنان که سابقه سیاسی قابل توجهی ندارد، به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری توافق کرده است.

منابع جریان 8 مارس پیشتر اعلام کرده بودند که هدف تیم مقابل از معرفی جهاد ازعور صرفا جلوگیری از پیروزی سلیمان فرنجیه بوده و خود آنها می‌دانند که ازعور یک گزینه جدی نیست و شانسی نیز برای رسیدن به کاخ ریاست‌جمهوری لبنان ندارد. اما آنچه که صحت و سقم این گفته‌ها را تایید می‌کند، گزارش شبکه الجدید است که به نقل از منابع آگاه اعلام کرد جبران باسیل به نمایندگان فراکسیون جریان آزاد ملی اطلاع داده که اگر بتوانند حزب‌الله را برای عقب‌نشینی از حمایت فرنجیه متقاعد کنند، او نیز از حمایت ازعور دست خواهد کشید.

این درحالی است که به گزارش منابع موثق، برخی از نمایندگان فراکسیون لبنان قوی وابسته به جریان آزاد ملی اعلام کرده‌اند که به جهاد ازعور رای نمی‌دهند. همچنین 3 نماینده ارمنی حزب طاشناق و نیز «محمد یحیی» نماینده فراکسیون تازه‌تاسیس «دیدار مشورتی» به سلیمان فرنجیه رای خواهند داد.

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان 14 ژوئن جاری را به عنوان تاریخ برگزاری جلسه جدید پارلمان بعد از یک وقفه طولانی جهت رای‌گیری برای انتخاب رئیس جمهور تعیین کرده که با توجه به فضای سیاسی کنونی لبنان به نظر می‌رسد همان سناریو جلسات قبلی تکرار شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما