چین: اعمال محدودیتهای جدید صادراتی تنها یک آغاز است
یک مشاور بانفوذ سیاست تجاری چین اظهار کرد اعمال محدودیتهای جدید بر صادرات فلزات ساخت ریزتراشه، تنها یک آغاز است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در پی اعلام محدودیت های جدید چین بر صادرات فلزات ساخت ریز تراشه، یک مشاور بانفوذ سیاست تجاری این کشور اظهار کرد اعمال این محدودیت ها، تنها یک آغاز است.
براساس این گزارش، پس از اعلام این خبر، ارزش سهام برخی شرکت های تولید فلز برای دومین روز متوالی افزایش یافت و سرمایه گذاران قیمت بالاتری را برای گالیوم و جرمانیوم، پیش بینی کرده و کارشناسان نیز این اقدام را باعث افزایش درآمد بیشتر دولت می دانند.
وزارت بازرگانی چین روز گذشته اعلام کرد پکن به منظور رقابت با واشنگتن در صنعت محصولات نیمه رسانا، صادرات برخی فلزات مورد استفاده در تولید ریز تراشه را از اول ماه اوت محدود می کند.
بر این اساس، هدف از اعمال این محدودیت، حمایت از منافع و امنیت ملی کشور است و صادرکنندگان باید برای صادرات برخی محصولات مربوط به گالیوم و جرمانیوم مجوز بگیرند.
وزارت بازرگانی تاکید کرد لازم است صادرکنندگان مجوزهای صادرتی مخصوص را بگیرند. هر فرد و نهادی که این محصولات را بدون مجوز صادر کرده و آنهایی که بیش از مقدار اجازه داده شده، اقدام به صادرات کنند، جریمه خواهند شد.
اعلام این محدودیت ها در روز استقلال آمریکا و یک روز پیش از سفر جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا به چین صورت گرفت و از این رو تحلیل گران آن را به منزله پیامی برای دولت بایدن می دانند که بخش تولید تراشه در چین را هدف قرار داده و از متحدان آمریکا همچون ژاپن و هلند می خواهد تا به این درخواست پکن توجه کنند.
علاوه بر این تحلیل گران این حرکت پکن را چاره جویی و اقدام متقابل در نبرد بلند مدت آمریکا و چین بر سر تکنولوژی می دانند. دولت چین پیشتر برخی صنایع داخلی کشورش را از خرید تراشه های حافظه ساخت شرکت میکرون آمریکا، ممنوع کرده بود.
این در حالی است که دولت بایدن نیز سال گذشته با هدف جلوگیری از پیشرفت بیشتر چین، محدودیتهای جدیدی برای صادرات تجهیزات مربوط به ساخت ریزتراشه به کارخانههای این کشور در نظر گرفت.
در همین حال کمیسیون اروپا نگرانی خود را از محدودیت جدید چین در صادرات فلزات ساخت ریز تراشه ابراز و اعلام کرد که در مورد امنیتی بودن این موضوع تردید دارد.
سخنگوی این کمیسیون اظهار کرد این کمیسیون نگران است که این محدودیت های جدید هیچ ارتباطی با نیاز به حمایت از صلح و ثبات جهانی و اجرای تعهدات مربوط به عدم اشاعه در معاهدات بین المللی ندارد.
گفتنی است جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا، برای دیدار با برخی مقامات عالی رتبه چین، با هدف ترمیم روابط دو اقتصاد بزرگ جهان، از تاریخ 6 تا 9 جولای در سفری سه روزه عازم پکن خواهد شد.
پیش از وی نیز، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا، 18 و 19 ژوئن به چین سفر کرد و با مقامات عالی رتبه این کشور از جمله رئیس جمهور شی دیدار کرد. وی در این سفر گفته بود که برخی مقامات واشنگتن در آینده ای نزدیک به چین سفر خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید