کد خبر: 688353
تاریخ انتشار :

سیلی های مکرر محمد بن سلمان بر چهره بایدن و غرب

اوپک از ماه مه عرضه نفت خود را به میزان ۱.۱ میلیون بشکه کاهش خواهد داد. روسیه نیز که عضو اوپک پلاس است تولید خود را به میزان اندکی کاهش خواهد داد. طبق محاسبات این کاهش ها برای بالا بردن قیمت ها مفید خواهد بود و درآمد تولیدکنندگان را افزایش خواهد داد. این ممکن است به تلاش نظامی پوتین که بعد از تحریم های غربی نفت خود با قیمت پایین تر به ویژه به چین و هند می فروشد، کمک کنند. با توجه به جنبه ژئو پلی تیک این تصمیم، این چندمین سیلی محمد بن سلمان است که بر چهره جو بایدن و کل غرب وارد می کند.

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

یک امپراطوری جدید عربی وجود دارد. این از جاه طلبی های محمد بن سلمان است و تحرکات اخیر وی  در رأس همه در خصوص قیمت نفت از نزدیک به ما نیز مربوط می شود. این امپراطوری می رود که مصر را به سمت خود بکشاند. این یکی از قدرت های منطقه ای است که سایر بازیگران از جمله ایالات متحده آمریکا، چین و روسیه نیز بر سر نفوذ بر یک منطقه راهبردی جهان که از خاورمیانه تا مغرب و آفریقای زیرصحرا امتداد دارد، نزاع دارند.

در روزهای گذشته، عربستان سعودی اوپک را وادار کرد که بار دیگر تولید نفت را کاهش دهد. اقدامی که ممکن است تأثیراتی بر تورم در اروپا و قدرت نظامی ولادیمیر پوتین در اوکراین داشته باشد. در نظر گرفتن استفاده هایی که ریاض از ثروت نفت می کند، جالب است: به منظور مدرن کردن نه فقط اقتصاد خود بلکه اقتصاد مصر یعنی غول بیمار شمال آفریقا.

اوپک از ماه مه عرضه نفت خود را به میزان 1.1 میلیون بشکه کاهش خواهد داد. روسیه نیز که عضو اوپک پلاس است تولید خود را به میزان اندکی کاهش خواهد داد. طبق محاسبات این کاهش ها برای بالا بردن قیمت ها مفید خواهد بود و درآمد تولیدکنندگان را افزایش خواهد داد. این ممکن است به تلاش نظامی پوتین که بعد از تحریم های غربی نفت خود با قیمت پایین تر به ویژه به چین و هند می فروشد، کمک کنند.

با توجه به جنبه ژئوپلیتیک این تصمیم، این چندمین سیلی محمد بن سلمان است که بر چهره جو بایدن و کل غرب وارد می کند. برای آمریکا و بیشتر از آن اروپا و کشورهای متحد مانند ژاپن و کره جنوبی معتدل ساختن قیمت نفت به منظور مهار تورم حائز اهمیت است.  

این امپراطوری جدید عربی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در بسیاری از مناطق جهان به ویژه در خاورمیانه و آفریقا وام می دهد و سرمایه گذاری می کند و خود شرایط را تعیین می کند. اغلب با هماهنگی صندوق بین المللی پول وارد عمل می شود. از این طریق تأثیری عظیم بر مصر که کشوری کلیدی به سبب نفوذی که قاهره از نظر تاریخی بر جهان اسلام و بر شمال آفریقا داشته، خواهد داشت.

رابطه میان مصر و عربستان تازگی ندارد. از سال 2013 تا 2020 ریاض مبلغ 46 میلیارد دلار تحت عنوان وام بانک مرکزی، سرمایه گذاری های مستقیم، اعطای دوستانه نفت و گاز برای قاهره واریز  کرده است. لیکن بسیاری از این منابع درگذشته در قبال الطافی اعطا می شد. گاهی نیز مصر که دستخوش بحران هایی بود قادر به استرداد آنها نبود. اکنون راهبرد محمد بن سلمان تحولی به همراه دارد. امپراطوری جدید عربی اعتماد خود را به توان مصر در مدیریت کمک ها از دست داده است. لذا در قبال آن خواستار آن است که بخش هایی از اقتصاد مصر تحت کنترل عربستان قرار گیرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما