کد خبر: 633874
تاریخ انتشار :

همکاری ایران و چین برای ساخت دستگاه‌ تصویربرداری حیوانی

کارگاه بین‌المللی مشترک ایران و چین برای استفاده از تخصص و دانش موجود در دو کشور با هدف طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری از حیوانات برگزار شد.

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 این کارگاه تخصصی بین‌المللی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و در حاشیه چهارمین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی برگزار شد.

دستگاه تصویربرداری تشدید مغناطیسی از حیوانات کوچک از نظر عملکردی مشابه سیستم های انسانی است؛ بطوری که می‌تواند در مطالعات مشابه که در حیواناتی مانند موش بکار می‌رود مورد استفاده قرار گیرد. این دستگاه با ابعاد کوچکتر نسبت به سیستم‌های انسانی دارای وضوح و قدرت تفکیک بیشتر و راندمان بالاتر است.

مکانیسم تصویربرداری در این دستگاه همانند دستگاه‌های ام. آر. آی. انسانی با تشدید مغناطیسی بافت از طریق مگنت و دریافت سیگنال از طریق کویل‌ها است که از میدان‌های قویتر برای حساسیت بیشتر و کیفیت مکانی و فرکانسی بالاتر بهره می‌برد.

نمونه ایرانی این دستگاه تاکنون موجود نبود، اما با توجه به پتانسیل‌های علمی و فناوری در این زمینه در کشور ایران و چین، در سال ۹۸ یک تفاهم‌نامه همکاری برای ساخت و توسعه دستگاه تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) ۷ تسلای حیوانی امضا شد. تیم ایرانی شامل پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر است. 

این همکاری‌ها قرار است به بهره‌برداری از توان و ظرفیت داخلی برای طراحی و تولید دستگاه تصویربرداری از حیوانات و در آینده دستگاه تصویربردای از انسان منجر شود. این کارگاه تخصصی نیز با همین هدف و برای بررسی ظرفیت‌های موجود در کشور و شناسایی این توانمندی‌ها برگزار شد.

در این رویداد آنلاین، سخنرانانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه امیر کبیر، دانشگاه کویینزلند استرالیا و دانشگاه کالج لندن حضور داشتند و برای توسعه ظرفیت‌های دانشی این حوزه راهکارهایی ارائه کردند.

 

 


 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    Markets

    دیگر رسانه ها