یارانه نقدی شهریور زیاد شد | دهک بندی خانوارها تغییر کرد + آدرس سامانه

کد خبر: 1171374

از دیگر امکانات این سامانه، ارائه توضیحات شفاف و تکمیلی در مراحل مختلف درخصوص مأخذ داده‌ها و علت ایرادات احتمالی از دید کاربر پیش‌بینی امکان ثبت وضعیت‌های خاص نظیر بیماران خاص یا معلولان گرامی در بخش ثبت درخواست بررسی است و البته استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم شخصی و محرمانه ماندن اطلاعات کاربران نیز به طور کامل رعایت شده است.

یارانه نقدی شهریور زیاد شد | دهک بندی خانوارها تغییر کرد + آدرس سامانه

چندی پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا شهریورماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی شهریورماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد.

زمانی که بودجه ۱۴۰۰ در سال۹۹ راهی مجلس شد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفتند دلار ۴۲۰۰ را از مبادلات اقتصادی کنار بگذارند اما دولت دوازدهم این کار را انجام نداد. در نهایت نمایندگان مجلس رضایت دادند دولت مقدمات و زیرساخت حذف ارز ترجیحی را آماده کند تا در شهریور۱۴۰۰ این اقدام انجام شود اما زمانی که دولت دوازدهم در ۱۲مرداد سال گذشته، اختیار امور را به دولت سیزدهم واگذار کرد، کشور بیشترین میزان وابستگی را به ارز یارانه‌ای داشت به طوری‌که در بودجه سال گذشته در نظر گرفته شده بود هشت میلیارد دلار برای خرید کالاهای اساسی صرف شود اما در زمان تحویل دولت ۶.۵میلیارد دلار هزینه شده بود و فقط ۱.۵میلیارد دلار در اختیار دولت سیزدهم بود. در همان زمان قیمت کالاهای اساسی در جهان در مسیر صعود قرار گرفت و مسئولان دولت در سال گذشته، حدود ۱۷میلیارد دلار برای کالاهای اساسی با نرخ ۴۲۰۰تومان هزینه کردند.

در بودجه امسال هم بند حذف ارز ترجیحی گنجانده شد و دولت سیزدهم بند قانونی را اجرا و در بهار۱۴۰۱ با دلار ۴۲۰۰تومانی خداحافظی کرد. در مقابل مابه التفاوت حاصل از این ارز را مستقیما به خانوارها پرداخت کرد و یارانه ۴۵هزار و۵۰۰ تومان به دو یارانه ۳۰۰هزار تومان و ۴۰۰هزار تومان برای هر نفر تقسیم شد و کسانی که درآمد کمتری داشتند از یارانه بیشتری بهره‌مند شدند. در آن زمان برخی افراد که پیشتر از فهرست یارانه‌بگیران حذف شده بودند، خواستار دریافت یارانه شدند که این امکان فراهم نبود. دولت به‌منظور اجرای عدالت اجتماعی، سامانه دریافت یارانه را به روزرسانی کرد تا افراد معترض بتوانند دوباره ثبت‌نام کنند.

آن‌طور که احسان‌خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشتر اعلام کرده بود،  تنها اقشاری که در گروه درآمدی۱۰ قرار داشته باشند امکان دریافت یارانه ندارند و بقیه افراد در صورت ثبت در سیستم یارانه می‌گیرند. هفته گذشته بود که سامانه جدید «حمایت» وزارت‌تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعال شد و سرپرستان خانوار امکان مشاهده دهک اقتصادی خانوار و توضیحات در مورد علت دریافت یا عدم دریافت یارانه را به همراه اسامی اعضای خانوار داشتند. در سامانه جدید حمایت که به نشانی اینترنتیhttp://hemayat.mcls.gov.ir فعال است امکان مشاهده اطلاعات شناسنامه اقتصادی خانوار در سه بخش اطلاعات خرید از کارت‌بانکی، اطلاعات خودرو و اطلاعات درآمد به صورت تفکیک شده و مجزا فراهم شده و کاربرانی که درخواست بررسی دوباره این اطلاعات را دارند، می‌توانند درخواست خود را در مراحل مجزا و تفکیک شده، ثبت کنند. از دیگر امکانات این سامانه، ارائه توضیحات شفاف و تکمیلی در مراحل مختلف درخصوص مأخذ داده‌ها و علت ایرادات احتمالی از دید کاربر پیش‌بینی امکان ثبت وضعیت‌های خاص نظیر بیماران خاص یا معلولان گرامی در بخش ثبت درخواست بررسی است و البته استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم شخصی و محرمانه ماندن اطلاعات کاربران نیز به طور کامل رعایت شده است.

دریافت یارانه ۱.۷میلیون معترض

وزیر امور اقتصادی و دارایی دیروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که تا چه زمانی یارانه‌های واریزشده به حساب برخی معترضان مسدود است، گفت: در نظام یارانه‌ای استحقاق‌سنجی به‌ویژه در کشور ما که به‌تازگی وارد این مرحله شده‌ایم، ظرافت‌هایی دارد که احتمال خطا در آن هست.

وی افزود: ۴.۲میلیون نفر نسبت به ارزیابی خانوار اعتراض کردند که عدد بزرگی نیست و درصد خطای بالایی محسوب نمی‌شد اما کاش همین‌قدر نارضایتی میان مردم ایجاد نمی‌شد. وزارت‌رفاه ۱.۷میلیون اعتراض را وارد دانست و امکان دریافت یارانه برای این افراد باز شد و افرادی که وزارت‌رفاه اطلاعات‌شان را دریافت نکرد، مستحق دریافت آن نیستند. به گفته وی، یارانه کور توزیع می‌شد و دلالان از آن سود می‌بردند اما بنای این دولت این است که یارانه به خود مردم برسد نه دلالان و برای همین این سیاست را پیش‌گرفت. درمجموع به نظر می‌رسد دولت با افرادی که تاکنون به‌هردلیل اطلاعات خانوار خود را تسلیم نکرده‌اند اتمام‌حجت کرده است. بااین‌حال فرصت سنجش درآمد وجود دارد و افراد هر زمان که اطلاعات خانوار خود در در قالب تفکیک خانوار را در سامانه بارگذاری کنند در مهلت وسع‌سنجی، مورد رصد قرار می‌گیرد؛ ضمن این‌که خانوارها همچنان می‌توانند حساب‌ها و کارت‌های بانکی خود را بنابر درخواست وزارت‌رفاه مورد بازنگری قرار دهند.

آینده یارانه و هزینه ۷۲۰۰میلیارد تومانی

با توجه به این‌که از پایان شهریور جاری باید برای شکل پرداخت یارانه‌های جدید تصمیم‌گیری شود، مرکز پژوهش‌های مجلس، یک نظرسنجی از مردم انجام داده که نشان می‌دهد ۵۸.۵درصد افرادی که به آنها مراجعه شده، گفته‌اند کالابرگ را به یارانه نقدی ترجیح می‌دهند. در این میان، ۸۸.۶درصد مردم میزان یارانه واریزی را کافی نمی‌دانند. در همین حال، ۵۸.۵درصد از مردم ترجیح می‌دهند دولت هفت قلم کالای اساسی را به قیمت سال قبل و از طریق کالابرگ عرضه کند و درمقابل ۲۸.۶درصد ترجیح می‌دهند به‌ازای هر فرد ماهانه مبلغ ۳۰۰ یا ۴۰۰هزار تومان یارانه نقدی اختصاص یابد. محاسبه این اعداد و ارقام نشان می‌دهد برقراری یارانه یک‌میلیون و ۷۰۰هزار نفر حدود ۶۰۰میلیارد تومان هزینه بیشتر به بخش اجرایی کشور تحمیل می‌کند اما بااین‌حال دولت  تصمیم دارد اصلاحات اقتصادی را همراه با یارانه بیشتر جبران کند تا آسیبی به سفره مردم وارد نشود.

منبع: روزنامه جام جم

رقم جدید کالابرگ مهر ماه

طرح توزیع کوپن به جای یارانه نقدی از اردیبهشت ماه و با پرداخت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی در دست کار قرار گرفت و اعلام شد اجرای آن هم به آماده شدن زیرساخت‌ها بستگی دارد و گفته شده که یکی از اهداف دولت و مجلس از توزیع کالابرگ تامین کالاهای اساسی است.

سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی چندی پیش درباره آخرین وضعیت ارایه کالابرگ الکترونیک به جای یارانه نقدی به مردم اعلام کرده بود؛ وزارت رفاه وعده داده است که در شهریور ماه پیشنهاد رسمی کالابرگ الکترونیک را به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارایه می‌کند که پس از اجرای آزمایشی و پایلوت در برخی نقاط کشور، ایراد این طرح رفع و سپس برای توسعه آن به کل کشور تصمیم‌گیری خواهد شد. این در حالی است که روز گذشته محمدهادی سبحانیان، معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر اقتصاد اعلام کرد که این طرح قرار است از مهرماه اجرایی شود و پرداخت کالابرگ را به پاییز موکول کرد. براساس این گزارش پیش از این قرار بود که در سه شهر ایلام، گرمسار و آبیک کالابرگ به صورت آزمایشی اجرا شود. البته سبحانیان، معاون اقتصادی وزارت اقتصاد از شهرهای هدف اجرای آزمایشی طرح کوپن اطلاعات جدیدتری نداد. طرح توزیع کوپن به جای یارانه نقدی از اردیبهشت ماه و با پرداخت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی در دست کار قرار گرفت و اعلام شد اجرای آن هم به آماده شدن زیرساخت‌ها بستگی دارد و گفته شده که یکی از اهداف دولت و مجلس از توزیع کالابرگ تامین کالاهای اساسی است. کالاهایی نظیر برنج که از سال گذشته تاکنون بیش از ۲۰۰ درصد هم افزایش داشته‌اند. محسن زنگنه، نایب‌رییس کمیسیون برنامه و بودجه نیز با اشاره به عملکرد دولت در بحث اصلاح قیمت‌ها گفته است: ما از ابتدا هم با دادن یارانه نقدی به مصرف‌کننده مخالف بودیم، این مساله که افزایش قیمت چهار کالای اساسی باعث افزایش قیمت سایر کالاها می‌شود، امری واضح و روشن بود. متاسفانه مشاوره‌هایی که برخی به مسوولان می‌دادند حرف‌های غیرعلمی بود. اینکه فقط چهار کالا گران می‌شود یک نوآوری در علم اقتصاد بود مگر می‌شود چهار کالا افزایش قیمت داشته باشد، اما سایر کالاها افزایش قیمت نداشته باشند. او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در بودجه ۱۴۰۲ از طرف دولت و مجلس در مورد ارز ۴۲۰۰ تجدیدنظر شود، گفت: ارز ۴۲۰۰تحت هیچ شرایطی برنمی‌گردد. اثرات ارز۴۲۰۰در بازار کاملا خودش را نشان داده است هر کاری که کنیم دیگر قیمت‌ها به قبل برنمی‌گردد و‌ ارزان نمی‌شود، چراکه ما تورم معکوس که نداریم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها