کد خبر: 677274
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/گفتگوی نامه‌نیوز با جمشید عدالتیان

دولت نمی‌خواهد آمار رسمی اقتصادی دست تحریم‌کنندگان بیفتد

یک استاد دانشگاه گفت: البته مقامات ذی صلاح دولتی آمارها و اطلاعات اقتصادی را دریافت می کنند تا بر آن اساس تصمیم گیری انجام دهند اما این آمارها در دست‌رس عموم قرار نمی گیرد.

دولت نمی‌خواهد آمار رسمی اقتصادی دست تحریم‌کنندگان بیفتد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه نیوز: آمار اقتصادی رسمی طبق روال گذشته دیگر منتشر نمی شوند؛ در واقع یا انتشار نمی یابند یا دیر و ناقص این اتفاق می افتد؛ این مسئله می تواند پیامدهایی را به دنبال داشته باشد.

جمشید عدالتیان در گفتگو با نامه نیوز درباره آثار و پیامدهای عدم انتشار یا انتشار ناقص آمارهای رسمی بر اقتصاد کشور گفت: قطعا این مسئله روی تصمیم گیری فعالان اقتصادی اثر می گذارد چون آنها بدون اطلاعات و آمار نمی توانند بررسی های درست و دقیقی از معادلات حاکم بر عرصه اقتصادی کشور داشته باشند.

وی افزود: البته مقامات ذی صلاح دولتی آمارها و اطلاعات اقتصادی را دریافت می کنند تا بر آن اساس تصمیم گیری انجام دهند اما این آمارها در دست‌رس عموم قرار نمی گیرد. این می تواند به دلایل شرایط تحریمی باشد، با این توضیح که دولت مایل نیست اطلاعات به دست تحریم کنندگان برسد.

این فعال اقتصادی یادآور شد: دولت به احتمال قوی فایده و هزینه کرده است و به این نتیجه رسیده که انتشار اطلاعات شاید گراهایی را به تحریم کنندگان بدهد و آنها تحریک شوند که فشار بیشتری را به جامعه ایران وارد کنند. البته این تصمیم تبعاتی خواهد داشت چون دانشگاه ها و رسانه ها امکان تجزیه و تحلیل داده ها را برای ارائه راهکارهای موثر اقتصادی از دست می دهند.

وی با اشاره به عواقب دیگر عدم انتشار شفاف آمارهای اقتصادی ادامه داد: فعالان اقتصادی تجزیه و تحلیل درستی از بازار نخواهند داشت و امکان دارد آنها را در معرض آزمون و خطا براساس احتمال قرار دهد که قطعا این مسئله ریسک تصمیم گیری را بالا می برد و باعث مشکلاتی خواهد شد. در هر صورت به نظر می رسد دولت این هزینه را پذیرفته چون فایده چنین رویه ای گویا برایش بیشتر است.

این استاد دانشگاه درباره درخواست های مکرر دولت از اقتصاددان ها برای ارائه راهکارهای موثر حل مشکلات اظهار کرد: طبعا وقتی اطلاعات و آمار شفاف نباشد چنین امکانی برای کارشناسان فراهم نیست که مشاوره درستی به دولت بدهند. البته راه هایی برای کسب اطلاعات است مثلا آمار کشورهای طرف معامله با ایران مثل عراق، امارات و چین مورد بررسی قرار گیرد.

عدالتیان با بیان اینکه دریافت آمار کالاهای صادراتی و وارداتی به جز اقلامی که در تحریم هستند، از منابع دیگر امکان پذیر است، افزود: آمارهای بین المللی نیز وجود دارد و پژوهشگران اقتصادی می توانند از این آمارها استفاده کنند. تنها موضوع عدم تأیید رسمی این آمارها توسط دولت ما است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما