کد خبر: 776520
تاریخ انتشار :

آیا آمریکا به گدایی امارات پاسخ مثبت می‌دهد؟

آمارهای بانک مرکزی آمریکا نشان می‌دهد که واشنگتن معمولا درخواست سوآپ ارزی را برای شرکای خاص و بحران‌های خاص استفاده می‌کند.

آیا آمریکا به گدایی امارات پاسخ مثبت می‌دهد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

امارات چند روز پیش از آمریکا درخواست یک خط سوآپ ارزی کرد و گفت، کمبود شدید دلار دارد.

درخواستی که به گفته تحلیلگران احتمال موافقت با آن کم است چراکه واشنگتن این تسهیلات را معمولا برای متحدان نزدیک اقتصادی مانند اروپا، انگلیس و ژاپن کنار می‌گذارد.

حالا آمارهای فدرال رزرو نشان می‌دهد که این بانک به‌ندرت آن‌هم در زمان بحران‌های جهانی، مانند بحران مالی سال ۲۰۰۸، بحران یورو و بحران همه‌گیری کرونا، از سوآپ ارزی استفاده می‌کند.

در عین حال، اقتصاددان برجسته آمریکایی در اندیشکده شورای روابط خارجی، برد ستسر، معتقد است، این درخواست به خاطر کاهش شدید ذخایر ۲۸۵ میلیارد دلاری بانک مرکزی ابوظبی در ماه مارس و اوایل آوریل است؛ یعنی امارات مجبور شده حجم عظیمی از پس‌اندازهای دلاری خود را در عرض جنگ علیه ایران خرج کند یا بفروشد. 

این اقتصاددان می‌گوید، قربانی بعدی عربستان است و کویت و قطر و امارات هم وضعیت خوبی ندارند و کشورهای حاشیه خلیج فارس که زمانی تامین‌کننده اصلی دلار جهان بودند، اکنون به قرض‌گیرنده تبدیل شده‌اند.

با این حال، چند روز پیش وزیر خزانه‌داری آمریکا،اسکات بسنت، گفت که بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس از واشنگتن درخواست کمک کرده‌اند و آنها در حال بررسی هستند. 

البته مقامات اماراتی به وال‌استریت ژورنال گفته‌اند، ابوظبی به واشنگتن هشدار داده در صورت کمبود دلار، شاید مجبور باشد از یوآن چین برای فروش نفت استفاده کند.

نکته‌ای که می‌تواند برای سلطه دلار تهدیدی باشد و باید دید آمریکا به این درخواست چگونه واکنشی نشان می‌دهد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها