کد خبر: 688122
تاریخ انتشار :

جزئیاتی عجیب از زلزله در جدول لیگ برتر!

صدور حکم سنگین علیه سپاهان، ابهامات زیادی برای هواداران فوتبال به همراه داشته است.

جزئیاتی عجیب از زلزله در جدول لیگ برتر!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش "ورزش سه"، سپاهان تحت هدایت ژوزه مورایس فصل را فوق العاده آغاز و با کسب 12 امتیاز از چهار هفته نخست، خود را به عنوان مدعی اول قهرمانی معرفی کرده است. اما شب گذشته فدراسیون به علت عدم رعایت قانون سقف قرارداد و تخلفاتی در بحث واریز پول، چهار امتیاز از این باشگاه کسر و سپاهان را 40 میلیارد تومان جریمه کرد که در اشل فوتبال ایران، حکمی بسیار سنگین و مهم محسوب می‌شود. 

جدول لیگ دست خوش تغییرات فراوانی شده و اینقدر ابهامات این حکم زیاد بوده که اعتراضات شدیدی را به همراه داشته است. سپاهان قویا تاکید کرده که این حکم را قبول ندارد و بعید است ختم ماجرا اینجا باشد. در ادامه بخشی از ابهامات هواداران فوتبال در ایران در مورد این جریمه سنگین را مرور خواهیم کرد.

بولت سپاهانیک- هواداران فوتبال در ایران متوجه نمی‌شوند این داستان سقف قرارداد که هر چند سال مطرح می‌شود اصلا چه منطق و اساسی دارد؟ چرا باید جلوی توسعه و پیشرفت فوتبال را آن هم در شرایطی گرفت که مثلا رقبای عربی چنین ارقامی را برای فوتبال خرج می‌کنند و مدیر النصر مدعی می‌شود بعد از شش ماه رقم پرداختی برای کریستیانو رونالدو صاف شده است. 

این سقف قرارداد با "فرپلی مالی" حاکم بر فوتبال اروپا متفاوت است، زیرا اساسا در فوتبال ایران راهی برای درآمدزایی از طریق فوتبال به هزاران دلیل وجود ندارد و در چنین شرایطی نمی‌توان بحث سقف قرارداد در ایران را با کشورهای اروپایی مقایسه کرد. هنوز کسی به روشنی توضیح نداده چرا اجازه پیشرفت و رشد برای باشگاه‌های ایران وجود ندارد، اما پاسخش قطعا به وضوح در سه دهه اخیر و با مرور نتایج نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان مشخص است.

دو- صدور چنین حکمی توام با بی پروایی خیلی در سال‌های اخیر در فدراسیون فوتبال ایران سابقه نداشته و حتی تیمی مانند نفت مسجد سلیمان نیز علیرغم مشکلات عدیده در موضوع ثبت قرارداد بازیکنان، در نهایت می‌تواند در لیگ یک به میدان برود. در واقع اگر این حکم آغاز روند قانون گرایی در فوتبال ایران باشد به خودی خود اتفاق بدی نیست، اما قطعا در سال‌های بعد همین هواداران سپاهان خواهان اجرای مو به موی قوانین برای تیم‌های دیگر نیز هستند. البته بنا بر اطلاعات ما، این حکم ابعاد افشا نشده زیادی دارد و البته به نظر خود باشگاه سپاهان نیز نتوانسته به طور جدی از خود دفاع کند.

سه- اما سوال اینجاست که با صدور چنین حکم سنگینی، آیا موارد دیگر نیز در فوتبال ایران با این جدیت مورد سوال قرار می‌گیرد؟ به عنوان مثال اولین نکته همین مالکیت مشترک دو باشگاه بزرگ پایتخت بوده که تخلفی بارز و آشکار است. در واقع باشگاه سپاهان و تیم‌های دیگر می‌توانند علنا به این شرایط معترض شده و تصور کنند مماشات یا ناعدالتی در مورد پرسپولیس و استقلال صورت می‌گیرد. در حقیقت به نظر این تخلف از مشکل سقف قرارداد سپاهان مسئله‌ای بزرگتر و مهم‌تر و البته طولانی تر بوده و ابهام اینجاست که ابتدا چرا این مسئله مورد قضاوت قرار نمی‌گیرد؟ در تمام دنیا تیم‌هایی با مالکیت مشترک امکان رقابت با یکدیگر را ندارند و همین اتفاق حتی اینجا نیز برای سپاهان نوین رخ داده است.

چهار- اما با جدی‌تر شدن نقش سوشال مدیا و در واقع نزدیک‌تر شدن هواداران به فوتبال، در سال‌های اخیر شاهد صدور چنین حکمی علیه تیم‌های پرطرفدار مانند استقلال و پرسپولیس نبوده‌ایم و همین حالا نیز باشگاه‌های دیگر مانند سپاهان و تراکتور معتقدند مثلا علیرضا بیرانوند با رقم اعلام شده در پرسپولیس نمانده و قطعا پول بیشتری دریافت کرده است. توجیه استفاده از "هوادار متمول" نیز واقعا مسئله عجیبی است. در واقع سوال اینجاست اگر سپاهان مثلا یک مبلغ 200 میلیاردی به حساب یک هوادار واریز می‌کرد و آن شخص پول قرارداد بازیکنان جدیدش را می‌داد موضوع حل شده بود؟ در قانون تعریف نشده که آیا ارقام پرداختی مورد سوال است یا نحوه واریز؟

پنج- در حکم سپاهان عدد 40 میلیارد به عنوان جریمه عنوان شده که بهتر بود کمیته مذکور عنوان کند این عدد از طریق چه فرمولی به دست آمده یا ساده‌تر اینکه چرا مثلا 20 یا 50 میلیارد نه؟ همچنین مشخص نیست بر اساس چه روشی عدد چهار امتیاز حاصل خرد جمعی فدراسیون بوده و چرا و با استناد به مصاحبه ارکان خود این نهاد، مسابقات سپاهان 0-3 به سود حریفان اعلام نشده است؟ همین دو بخش حکم اعلام شده از سوی فدراسیون فوتبال خودش مسئله ابهام بزرگی است و هواداران فوتبال دقیق نمی‌دانند اعداد و ارقام اعلام شده بر چه اساسی بوده است. سوال مهم‌تر: این 40 میلیارد جزء مبلغ سقف قرارداد امسال سپاهان است یا جدا محسوب می‌شود؟

شش- باشگاه سپاهان و برخی از هواداران فوتبال در ایران معتقدند به عنوان مثال ابهامات زیادی در صحبت‌های رضا درویش در تلویزیون وجود دارد و نمی‌توان با موضوع "هوادار متمول" قانون را دور زد. حتی استقلال نیز مدعی شده سقف را رعایت می‌کند، اما چطور ممکن است سرپرست این تیم هیچ دستمزدی دریافت نکرده باشد؟ آنها معتقدند غیرممکن است بازیکنان با این ارقام اعلام شده حاضر به ماندن شده باشند و قطعا پول به اشکال دیگری به ستاره‌های بزرگ استقلال و پرسپولیس پرداخته شده است. پایین آوردن ارقام قرارداد نیز از آن ادعاهایی است که حقیقتا باورش برای همه دشوار است.

هفت- بارها در سال‌های اخیر مدیران سابق تیم‌های بزرگ با شوخی و طنز عنوان کرده اند که چه راه هایی برای دور زدن چنین قوانینی پردا کرده اند. نه استقلال 92 و نه پرسپولیس رویانیان و نه سپاهان اواخر دهه گذشته قطعا سقف را رعایت نکرده و تیم‌هایی نجومی و کهکشانی بسته بودند. پس رعایت قانون تنها برای سپاهان و احتمالا دوباره کمرنگ شدن این جدیت در فصول بعد، مصداق بارز بی قانونی است و این تصمیمات قطعا جذابیت و بخش رقابتی بودن لیگ را در ادامه همین فصل زیر سوال خواهد برد.

هشت- اما عجیب‌ترین نکته شاید گرفتن چهار امتیاز از سپاهان و ندادن آن به تیم‌های رقیب بوده است. اگر سپاهان تخلفی مرتکب شده، مثلا این تخلف در رقم خوردن نتیجه بازی این تیم با تراکتور و استقلال تاثیرگذار بوده و چرا بندی در حکم برای احقاق حق این دو باشگاه در نظر گرفته نشده؟ در واقع به عنوان مثال پرسپولیس در شرایطی بهتر از استقلال مقابل سپاهان بازی می‌کند و این اجحاف در حق تیم‌هایی است که این چهار هفته مقابل باشگاه اصفهانی شکست خورده‌اند. اگر تخلفی صورت گرفته، باید حق خورده شده به باشگاه‌های متضرر برگردد و مشخص نیست چرا این تحقیقات پیش از شروع فصل و آغاز مسابقات سپاهان صورت نگرفته و این یکی دیگر از چند ابهام مهم این حکم محسوب می‌شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما