کد خبر: 697750
تاریخ انتشار :

سوپر لیگ شاید هرگز برگزار نشود!

در حکم دیوان دادگستری اتحادیه اروپا علیه یوفا و فیفا در پرونده شکایت به موسسان سوپر لیگ، یک نکته کوچک اما مهم نهفته است.

سوپر لیگ شاید هرگز برگزار نشود!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش "ورزش سه"، پس از چندین ماه کش‌وقوس، دیوان دادگستری اتحادیه اروپا (CJEU) رأی نهایی در مورد سوپرلیگ را صادر کرد. حقیقت این است که این حکم، قاطع و رسمی، مقابل فیفا و یوفا ایستاده و در مقابل پروژه سوپرلیگ را تایید کرد.

این حکم بسیار واضح است. در این مورد خاص، دادگستری اروپا از مستقیم و صریح بودن دریغ نکرده و مخالفت خود با نحوه عملکرد هیئت‌های حاکمه فوتبال جهان و اروپا را نشان داده است.

دادگاه توضیح داد که نحوه عملکرد یوفا و فیفا با قانون مطابقت ندارد و اجازه ندارند تا از برگزاری مسابقات سوپرلیگ جلوگیری کنند.

در بیانیه رسمی اینطور نوشته شده است: "قوانین فیفا و یوفا که هر پروژه‌ای را برای برگزاری مسابقات جدید فوتبال باشگاهی مانند سوپرلیگ، منوط به صدور مجوز قبلی می‌کند و باشگاه‌ها و بازیکنان را از شرکت در آن با محرومیت‌ها منع می‌کند، غیرقانونی است. به این دلیل که اختیارات فیفا و یوفا مشمول هیچ معیاری نیست که ماهیت شفاف، عینی، غیرتبعیض‌آمیز و متناسب آن‌ها را تضمین کند."

اما این حکم فقط روی برگزاری یا عدم برگزاری مسابقات تاکید ندارد، بلکه بر آنچه که راه اندازی یک تورنمنت جدید را احاطه می‌کند نیز توجه دارد: به همین ترتیب، قوانین کنترل انحصاری فیفا و یوفا روی حق پخش مسابقات‌ فوتبال نمی‌تواند در سوپرلیگ دخالتی داشته باشد.

در عین حال توجه به یک خط کوچک از این حکم هم خالی از لطف نیست. مشخص است که رأی دادگاه یک حمله بسیار خشن علیه فیفا و یوفاست اما نیاز به ایجاد یک تورنمنت جدید را نیز زیر سوال می‌برد: "این بدان معنا نیست که مسابقه‌ای مانند پروژه سوپرلیگ لزوما باید تایید شود."

حکم امروز دادگاه اروپا یک گام مهم برای سوپرلیگ است که درها را برای پروژه‌ای که به نظر می‌رسید مرده، دوباره باز کند. با این حال اگرچه این حکم قطعی است، اما هنوز مشخص نیست که سوپرلیگ لزوما باید برگزار شود یا نه. در واقع حکم دادگاه علیه تحریم‌های غیرقانونی یوفا و فیفا بود.

یک داستان قدیمی

رئال مادرید و بارسلونا تنها باشگاه‌های پایه‌گذاری بوده‌اند که در طول این سال‌ها در پروژه سوپرلیگ باقی مانده‌اند. باشگاه‌های انگلیسی تسلیم فشار سیاسی و انتقاد هواداران‌شان شدند که باعث عقب‌نشینی دسته‌جمعی انگلیس و سایر باشگاه‌ها شد.

منچستریونایتد، آرسنال، چلسی، تاتنهام، منچسترسیتی، لیورپول، اتلتیکومادرید، اینتر، میلان و یوونتوس همه یک گام به عقب برداشتند. این بدان معنا نبود که فلورنتینو پرز و خوان لاپورتا به همراه تیم اجرایی مسئول پروژه به رهبری عناس لاغری، شریک شرکت Key Capital، کار خود را برای سوپرلیگ متوقف کنند. آن‌ها اعتقاد دارند که سوپرلیگ برای پایان دادن به انحصار یوفا و فیفا و نجات فوتبال از ورشکستگی ایجاد شده است.

اگرچه پرونده اتهام پرداخت رشوه به خوزه ماریا انریکز نگریرا از سوی بارسلونا، در ظاهر باعث جدایی دو رئیس شده بود، خوان لاپورتا و فلورنتینو پرز شرکای کلیدی یکدیگر در سوپرلیگ و همراهان بانک‌های سرمایه‌گذار در این پروژه هستند. این دو با صندوق‌های سرمایه‌گذاری مانند Key Capital و Legends، یکی از شرکت‌های تابعه Sixth Street همکاری دارند.

این شرکت ابتدا با رئال مادرید وارد همکاری شد و در ابتدا 316 میلیون یورو در ازای 30 درصد سود حاصل از کل فعالیت سانتیاگو برنابئو در 20 سال آینده به استثنای هزینه‌های مشترک، به حساب باشگاه تزریق کرد.

آن معامله بسیار مهم بود، چراکه اعتبار پرز نزد مجمع باشگاه رئال حفظ شد و او موفق شد تراز منفی 170 میلیون یورویی ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا را به‌راحتی برطرف کند. از سوی دیگر بارسلونا به نوبه خود 25 درصد از حق پخش تلویزیونی 25 سال آینده را در ازای 519 میلیون یورو فروخت.

قطعا بدون حمایت فلورنتینو پرز و انس لغری، شریک بنیانگذار کی کپیتال پارتنرز و دبیر کل سوپر لیگ، تامین مالی اسپای بارسا با جی پی مورگان و گلدمن ساکس بسیار دشوارتر می‌شد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما