کد خبر: 555708
تاریخ انتشار :

روزنامه رای الیوم: تنها سلاح آمریکا در برابر ایران فقط تحریم است

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» نوشت: از عادت‌های «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان نیست که نصیحت‌ کند بلکه او انتقادهای بسیار تندی علیه دشمنانش و همچنین دشمنان محور مقاومت مطرح می‌کند، ولی او در سخنرانی اخیرش در عصر جمعه، که به مناسبت درگذشت استاد علامه «حسن کورانی» ایراد کرد، این قاعده را هنگامی شکست که به عربستان سعودی و امارات- طرف‌های اصلی جنگ جاری در یمن- تأکید کرد که کوتاه‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای محافظت از این دو کشور و اقتصاد و تاسیسات نفتی‌شان از حملات موشکی و پهپادی انصارالله، متوقف کردن جنگ در یمن است؛ چرا که این گام، شرافتمندانه‌تر از تحقیرهای آمریکایی است.

نمی‌دانیم که آیا مقامات دو کشور سعودی و امارات به این نصیحت گوش فرا می‌دهند یا خیر، ولی آنچه متذکر شد یک واقعیت است؛ چرا که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا هرگز وارد جنگی علیه ایران، به امید یک پیروزی برای عربستان سعودی و انتقام از حملاتی نمی‌شود که ایران متهم به انجام آنها علیه تاسیسات نفتی «بقیق» و «حریص» شده است. طبق ارزیابی بیشتر کارشناسان غربی، در نتیجه این حملات، تولید نفت سعودی به نصف کاهش یافته است.

در همین رابطه روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو امروز نوشت: "ضمیر کابلوف" مدیر بخش دوم آسیایی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که دیدگاه مقامات مسکو درباره تصمیم "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا درباره تشدید تحریم‌ها علیه ایران کاملاً منفی است.

این دیپلمات گفت: «ما دیدگاه منفی درباره این تصمیم گیری داشته و بر این عقیده هستیم که چنین اقدامی مانند تحریم‌های قبلی آمریکا، کاملاً یک اقدام غیرسازنده است که کمکی به حل و فصل مشکلات نمی‌کند.» وی یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز توجهی به تعداد تحریم‌های متعدد اعمال شده از سوی آمریکا نداشته و دقیقاً به همین دلیل این مسئله دلیل ادامه این سیاست از سوی واشنگتن است که تحریم‌ها را بهتر از هر نوع اقدام نظامی می‌دانند.

پیش از از این دونالد ترامپ در صفحه تویئتر خود نوشت که وی به وزارت خزانه‌داری آمریکا دستور داده تا ظرف ۴۸ ساعت آینده، تحریم‌ها علیه ایران را «تا حد قابل ملاحظه‌ای» افزایش دهد.

"میخائیل اولیانوف" نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین، از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز اعلام کرد، روسیه امیدوار است مقامات تهران پس از اعلام تصمیم آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید، به سمت کاهش مجدد تعهدات خویش در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران حرکت نکند.

این دیپلمات گفت: «دونالد ترامپ از تصمیم خود برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران خبر داده است. ما امیدواریم که تهران بیشتر از این تعهدات خویش در چارچوب برجام را کاهش ندهد، چرا که مشخص نیست این مسابقه تحریم‌ها و کاهش تعهدات به کجا انجامید و چه کسی پیروز آن خواهد بود. قربانی اصلی این اقدامات رژیم عدم گسترش هسته‌ای و امنیت در منطقه خلیج فارس خواهد بود.»

آمریکا فقط به دنبال بهانه برای مقصر جلوه دادن ایران می‌گردد

"آلیگ مارازوف" عضو کمیته بین المللی فدراسیون فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که آمریکا از حمله صورت گرفته به تاسیسات نفتی در عربستان سعودی به عنوان بهانه‌ای برای اقدام نظامی علیه تهران استفاده می‌کند که عواقب چنین تصمیم گیری فاجعه‌آمیز خواهد بود.

این سناتور گفت: «ایالات متحده می‌خواهد تا بهانه واقعی برای اقدام نظامی علیه ایران پیدا کند و حمله به پالایشگاه نفتی عربستان دلیل خوبی برای این منظور شده و خطر بروز جنگی، طبق سناریوی عراق، کاملاً واقعی است. البته باید درک کرد که عواقب چنین تصمیمی برای آمریکا و خاورمیانه فاجعه آمیز خواهد بود. چنین جنگی پیروزی نخواهد داشت و ما امیدوار هستیم که امکان حل و فصل سیاسی اوضاع همچنان وجود داشته باشد.»

"کنستانتین کاساچوف" رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار این روزنامه گفت، واشنگتن تلاش می کند تا به اقدامات خود در جهت بی‌اعتبار کردن ایران ادامه دهد، ولی گفت وگو بین مقامات ریاض و مسکو این امیدواری را به وجود می آورد که تحقیقات واقع بینانه‌ای در رابطه با حمله پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان انجام شده و از نتیجه گیری سیاسی جلوگیری شود.

این سناتور بلندپایه گفت: «زمانی که رئیس جمهوری آمریکا تشدید تحریم‌ها برای اعمال فشار بیشتر بر تهران را در رابطه با حمله اخیر به پالایشگاه نفت عربستان اعلام می کند، این برخورد گویای آن است که مقامات واشنگتن از قبل ایران را مقصر این ماجرا شناخته‌اند. بنابراین هرگز نمی توان درک کرد که اقدامات آمریکا طبق دلایلی است، عواقب اقدامی است یا تنها بهانه است.»

تمام همّ و غم ترامپ باج‌خواهی از تمامی کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس و دستیابی به میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی این کشورها به بهانه حمایت از آنها است، و زمانی‌که این کشور، یا برخی از آنها، در معرض خطرات قرار می‌گیرند ( در کمک کردن) طفره می‌رود و تعلل می‌کند و توییت‌ها و اظهاراتی متناقض مطرح می‌کند و هر از گاهی می‌گوید که به حمایت از احدی متعهد نشده است و هر از گاهی نیز بهانه می‌آورد و می‌گوید در انتظار نتایج تحقیقات برای مشخص کردن اماکنی است که از آنجا موشک‌ها و پهپادها شلیک شدند.

حتی دولت فقیر و مقروض بحرین، که با بحران‌های اقتصادی دست به گریبان است، از باج‌خواهی‌ها در امان نمانده است. موضوع قابل توجه این است که ترامپ در جریان سفر اخیر «شیخ سلمان بن حمد بن عیسی آل خلیفه» ولیعهد بحرین به واشنگتن، برای فروش سامانه موشکی «پاتریوت» به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد دلار به بحرین اصرار کرد. شکست و ناتوانی سامانه دفاع موشکی پاتریوت، که از بارزترین تسلیحات آمریکایی است در مقابله با پهپادها و موشک‌های یمنی ثابت شده است و بیشتر کشورهای همپیمان آمریکا، و اخیرا ترکیه موشک‌های «اس ۴۰۰» روسیه را به عنوان جایگزینی (برای پاتریوت) انتخاب کرده‌اند، ولی بحرین که میزبان پایگاه ناوگان پنجم آمریکایی است، مانند دیگر همتایانش در منطقه خلیج‌فارس با این پیشنهاد ترامپ مخالفت کند.

در واقع، برادران در منطقه خلیج‌فارس به دولت شکست‌خورده آمریکا امید بسته‌اند، همان‌طور که برخی از آنها روی «بنیامین نتانیاهو» ( نخست‌وزیر اسرائیل) به عنوان حامی و همپیمان‌شان حساب باز کرده‌اند. حال آن‌که نتانیاهو در حال سرنگونی است و تنها در چند قدمی سلول زندانی قرار دارد که بعد از صدور حکم تقریبا نهایی علیه او به اتهام‌های فساد، وارد آن می‌شود. معتقد نیستیم که سرنوشت ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی طی یک سال بهتر خواهد شد.

ترامپ دوستی جز پول ندارد، ارزش‌های اخلاقی جایی در قاموس او ندارد و تمام هم و غم او موجودی‌های بانکی‌اش است و دنیا در نظر او، معاملات املاک و مستغلات است. ترامپ زمانی‌که از تماس با دوست صمیمی‌اش، نتانیاهو برای بیشتر از یک هفته، خواه برای ابراز حمایت از وی در انتخابات یا همدردی با او بعد از شکستش، خودداری کرد پس آیا به دوستان سعودی و اماراتی‌اش زمانی‌که با بحران‌ها و مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند، توجه خواهد کرد؟!

فکر نمی‌کنیم که ترامپ، که به دلیل سرنگون شدن پهپاد آمریکایی بر فراز تنگه هرمز در دهانه خلیج‌فارس انتقام نگرفت و یا مانع از توقیف نفت‌کش نزدیک‌ترین همپیمانش، یعنی انگلیسی‌هایی نشد که شرکای آمریکا در تمامی جنگ‌هایش در عراق، سویه و افغانستان است، هواپیماهایی را برای هدف قرار دادن تاسیسات نفتی ایران در بندرعباس و جزیره خارک ارسال می‌کند. بلکه نهایت کاری که ترامپ می‌تواند انجام دهد اعمال تحریم‌های اقتصادی بیشتر برای تنگ‌تر کردن حلقه محاصره است، درست مانند کاری که روز گذشته علیه بانک مرکزی ایران انجام داد؛ چرا که رئیس‌جمهوری آمریکا از پاسخ ایران به پایگاه‌های این کشور در قطر، عربستان سعودی، امارات، بحرین و کویت که در تیررس موشک‌ها و پهپادهای «شبح» رادار گریز ایرانی قرار دارند، می‌ترسد.

نیروی هوایی آمریکا، که هژمونی خود را در منطقه خلیج‌فارس تحمیل می‌کرد و با قدرت و کارآمدی خود در یک‌سره کردن جنگ‌ها تمامی دشمنان آمریکا را مرعوب می‌ساخت، توسط سامانه‌های جدید موشکی مانند سامانه‌های اس ۴۰۰ روسی یا سامانه‌های مشابه ایرانی محدود شده است. کافی است توجه داشته باشیم که هواپیمای بدون سرنشین «گلوبال هاوک» آمریکا در ارتفاع ۲۰ کیلومتری با موشکی ایرانی سرنگون شد.

ما همچنان اصرار داریم که پهپادهایی، که به تأسیسات نفتی در بقیق و حریص حمله کرده‌اند از یمن به پرواز درآمدند. در این راستا، اظهارات سخنگوی نظامی جنبش «انصارالله» را مدنظر قرار می‌دهیم؛ چرا که بر این باور هستیم که تلاش‌های مستمری صورت می‌گیرد تا از ارزش این جنبش و قدرت نظامی آن بکاهد در حالی‌که مردم یمن در پشت سر آن قرار دارند و همین امر، توانمندی این جنبش را در میدان و جبهه‌ها از طریق مقاومت ۵ ساله در مقابل ائتلافی ثابت کرده است که مدرن‌ترین و گران‌ترین هواپیماها و تجهیزات نظامی در کل جهان را دارد ولی طی ماه‌های اخیر، کفه ترازو به نفع آنها ( حوثی‌ها) سنگینی می‌کند.

امیدواریم که مقامات سعودی و اماراتی به این مقوله نظامی توجه کنند که می‌گوید: «بهترین راه برای پایان دادن به جنگ‌ها اعلام پیروزی و عقب‌نشینی فوری از آن به منظور کاستن از حجم تلفات است». نتایج بر دیوارها هک شده‌اند.

محور مقاومت، که در حال حاضر جنگی کوبنده علیه تاسیسات نفتی در عربستان سعودی، و شاید به زودی در امارات- با توجه به تهدیدهای اخیر انصارالله- آغاز کرده است، این اقدام را در چارچوب راهبردی بسیار کارشناسی‌شده صورت می‌دهد یعنی مختل کردن صادرات نفت متحدان آمریکا در خلیج‌فارس، افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی، ایجاد بحران اقتصادی جهانی مشابه بحران سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ که جهان را تکان دادند و گران کردن هزینه سیاست اعمال تحریم‌ها و محاصره‌های آمریکایی.

افزایش قیمت نفت به معنای رکود اقتصاد جهانی، به‌ویژه آمریکایی است، که این امر شانس ترامپ را برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی کاهش می‌دهد. نشانه‌هایی مبنی بر این‌که اقتصاد آمریکا با رکود همراه است، وجود دارد و این امر، اکثریت قریب به اتفاق را در جهان خوشحال خواهد کرد.

دو رئیس‌جمهور انتخابات ریاست‌جمهوری و پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری را به دلایل اقتصادی باختند که اولی «جورج بوش پدر» و دومی «جیمی کارتر» بود و بعید نمی‌دانیم که ترامپ نیز سومین رئیس‌جمهوری باشد که انتخابات دور دوم را می‌بازد.

منبع: رای الیوم

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها