کد خبر: 639054
تاریخ انتشار :

دلایل و نتایج تغییر دبیران کل دو حزب کارگزاران و اتحاد

صوفی در گفت و گوی اختصاصی با عصر ما گفت: حرکت اصلاح‌طلبان از اصلاحات دولت‌محور به جامعه‌محور

دلایل و نتایج تغییر دبیران کل دو حزب کارگزاران و اتحاد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

«اصلاحات جامعه‌محور»‌ تعبیری است که طی این سال‌های گذشته در تقابل با آن‌چه به‌عنوان «اصلاحات حاکمیت‌محور یا قدرت‌محور» تعبیر می‌شود، مطرح شده است. دوگانه‌ای که برای توصیف دو رویکرد اصلاح‌طلبان بکار می‌رود؛ اصلاح‌طلبانی که با نگاهی محافظه‌کارانه پیشبرد اهداف اصلاح‌طلبانه‌شان را لزوماً در چارچوب حضور در قدرت می‌بینند و به همین دلیل معتقد به مشارکت در انتخابات در هر شرایط هستند. 

حال آن‌که همزمان طیفی دیگر از اصلاح‌طلبان در واکنش به نگاه بسته حاکمیت به انتخابات و ردصلاحیت کاندیداهای انتخاباتی در گذر زمان به این نتیجه رسیده‌اند که اولاً مشارکت در هر شرایط اساساً انتخابات را از معنا تهی می‌کند و ثانیاً اگرچه حضور در قدرت به‌منظور اعمال برنامه‌های اصلاح‌طلبانه، فرصتی گرانبها و انکارناپذیر است اما نباید فراموش کرد که تا وقتی مردم نگاهی مثبت به جریان‌های سیاسی نداشته باشند و در بزنگاه‌های انتخاباتی و غیرانتخاباتی از آن‌ها حمایت نکنند، هیچ پروژه اصلاح‌طلبانه‌ای منتج به نتیجه نخواهد شد. 

این درحالی است که درپی تغییر دبیران کل دو حزب شاخص جریان اصلاحات یعنی کارگزاران سازندگی و اتحادملت، برخی ناظران معتقدند سپردن سکان هدایت این دو حزب نشانه‌ای است از حرکت جریان اصلاحات از اصلاحاتدولت‌محور به اصلاحات جامعه‌محور. دیدگاهی که ازجمله دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات نیز بر آن تاکید دارد و در تحلیل تحولات اخیر در دو حزب شاخص جریان اصلاحات، با اشاره به این دو گرایش در جریان اصلاحات، می‌گوید: «حزب کارگزاران شاید بهترین نماینده اصلاحات دولت‌محور بود و همواره بر حضور در انتخابات در هر شرایط و به‌رغم ردصلاحیت تمامی نیروهای اصلاح‌طلب تاکید داشت. حال آن‌که حزب اتحاد ملت بیشتر به نگاه دوم یعنی اصلاحات جامعه‌محور باور داشته و دارد.»

علی صوفی در این رابطه به «عصر ما» گفته است:‌ «البته همین دو نگاه در عین حال درون این دو حزب نیز وجود دارد و همان‌طور که در حزب اتحاد ملت در مقابل نگاه اکثریت، طیفی هم معتقد به مشارکت در هر شرایط هستند، در حزب کارگزاران سازندگی هم اگرچه این طور به نظر می‌رسد که راهبرد کلان حزب مبتنی بر اصلاحات دولت‌محور بنا شده اما می‌دانیم برخی چهره‌ها در همین حزب نگاهی متفاوت داشته و بیشتر به رویکرد جامعه‌محور نزدیک هستند.»

 او می‌گوید: «آقای مرعشی را که اکنون به دبیرکلی رسیده، شاید بتوان ازجمله کارگزارانی‌هایی دسته‌بندی کرد که اگر نگوییم تماماً به اصلاحات جامعه‌محور معتقد است، لااقل نسبت‌به آقای کرباسچی، دبیرکل پیشین کمتر به اصلاحات دولت‌محور اصرار دارد. در حزب اتحاد ملت البته اوضاع کمی متفاوت است. درواقع هم دبیرکل پیشین یعنی آقای شکوری‌راد و هم دبیرکل جدید یعنی خانم آذر منصوری هردو نگاه به اصلاحات جامعه‌محور دارند و هر دو از اصلاح‌طلبانی هستند که آرمان‌های اصلاح‌طلبانه را با صراحت دنبال می‌کنند. با این حال می‌توان گفت که خانم منصوری تاحدودی صریح‌تر نیز هست.»

دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات بر این پایه معتقد است: «در مجموع می‌توان گفت که تحولات اخیر راس دو حزب شاخص جریان اصلاحات اولاً به‌نحوی در واکنش به آن‌چه در جریان این انتخابات و البته انتخابات مجلس یازدهم رقم خورد، صورت گرفته و ثانیاً‌ می‌توان گفت که می‌تواند نشانه‌ای باشد از حرکت اصلاح‌طلبان از اصلاحات دولت‌محور به اصلاحات جامعه‌محور.» 

منبع: کانال تلگرامی عصر ما

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها