کد خبر: 643246
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/گفتگوی «نامه‌نیوز» با بیژن مقدم

همه تنازل‌ها را از ما بخواهند،مذاکره به بن‌بست می‌خورد

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: این طور نمی شود که آمریکا محکم سر موضع خود بیاستد و انتظار داشته باشد همه تنازل ها از سمت ایران اتفاق بیفتد؛ این معنی ندارد و مذاکره از همین جا بن بست است.

همه تنازل‌ها را از ما بخواهند،مذاکره به بن‌بست می‌خورد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: «اگر لازم باشد برای توافق خوب، گفتگو با آمریکا را نادیده نمی‌گیریم‌‌» این موضعی است که امیرعبداللهیان وزیر خارجه به تازگی اعلام کرده و شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز آن را تأیید کرد اما در عین حال  لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، هشدار داده است که مذاکره اتمی با ایران "در حال نزدیک شدن به بن‌بست خطرناکی است".

بیژن مقدم در گفتگو با نامه‌نیوز درباره احتمال به بن بست رسیدن گفتگوهای وین و تأثیر مذاکره مستقیم با آمریکا برای عبور از گردنه سخت مذاکراتی، گفت: مذاکرات این دوره نسبت به دوره های گذشته با سختی هایی مواجه است. نخست آنکه تجربه مذاکرات گذشته پیش روی مذاکره کنندگان ما وجود دارد، این کار را برای ما و طرف مقابل سخت تر می کند.

وی افزود: اگر در دور گذشته مذاکرات براساس نگاه مثبت به طرف مقابل انجام می شد، الان دیگر نمی تواند چنین وضعیتی بر مذاکرات حاکم باشد چون نه آمریکا و نه اروپایی ها به تعهدات شان پایبند نماندند بنابراین باید راهی را در مذاکرات پیمود که تجربه گذشته دیگر تکرار نشود.

این فعال سیاسی یادآور شد: وقتی از اروپا و آمریکا تضمین خواسته می شود آنها قبول نمی کنند، حالا اگر آمریکایی ها برخی موضوعات را بپذیرند راه بازگشت آنها به مذاکرات باز می شود و در قالب 1+5 طرف گفتگو قرار می گیرند اما به حال آنها خیلی از مسائل را نپذیرفته اند.

وی ادامه داد: آمریکا باید خیلی شفاف در موضوع لغو تحریم ها و پایبندی به تعهداتش سخن بگوید، واقعا چه تضمینی وجود دارد که دولت بعد از آقای بایدن به این تعهدات پابرجا بماند، همین مسئله مسیر مذاکرات را سخت کرده است. حالا شاید برخی مذاکره مستقیم را در مسیر مذاکرات راهگشا بدانند اما تجربه نشان داد که این طور نیست چون در گذشته حتی پیاده روی آقای ظریف با آقای جان کری را داشتیم.

بیژن مقدم گفت: در قالب مذاکرات کنونی شاید قدری زحمت مذاکرات زیاد باشد که ایران و آمریکا با واسطه مذاکره با هم مذاکره کنند اما در اصل و محتوای گفتگوها اتفاقی نمی افتد بنابراین معتقدم مذاکره مستقیم برای به نتیجه رسیدن مذاکرات کفایت نمی کند، کما اینکه در گذشته نیز مذاکرات مستقیم وجود داشت اما کفایت نکرد.

وی ادامه داد: آن زمان مذاکره به نتیجه می رسد که آمریکایی ها نگاه های شان را تغییر بدهند، دو طرف تنازل کنند و برای رسیدن به یک توافق خوب به هم نزدیک شوند. این طور نمی شود که آمریکا محکم سر موضع خود بیاستد و انتظار داشته باشد همه تنازل ها از سمت ایران اتفاق بیفتد؛ این معنی ندارد و مذاکره از همین جا بن بست است.

این فعال سیاسی گفت: تهران نیز اعلام کرد از مذاکره مستقیم با آمریکا فرار نمی کند، اگر شرایطش فراهم شود، این کار را انجام می دهد چون مذاکره مستقیم تابو نیست. آمریکایی ها نیز شرایط مذاکره را می دانند و به آنها اعلام شده است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها