کد خبر: 679062
تاریخ انتشار :

گزارش «جروزالم‌پست» از تهدیدی چندلایه‌ به نام «موشک‌های ایرانی»

فارس/ روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» در گزارشی ضمن بررسی دستاوردهای نظامی و قابلیت‌های موشکی ایران، تاکید کرد که موشک‌های ایرانی به تهدیدی چندلایه علیه امنیت تل‌آویو و واشنگتن تبدیل شده‌اند.

گزارش «جروزالم‌پست» از تهدیدی چندلایه‌ به نام «موشک‌های ایرانی»
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به نقل از فارس، روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» امروز شنبه (۲۷می)، دو روز پس از رونمایی ایران از جدیدترین موشک بالستیک دوربرد و دقیق خود با نام «خرمشهر-۴» یا «خیبر» همانند بسیاری از رسانه‌های عبری دیگر به این موضوع واکنش نشان داده و در گزارشی نوشت: «موشک‌های ایران برای امنیت اسرائیل و ایالات متحده آمریکا تهدیدکننده هستند».

این روزنامه صهیونیستی در گزارش مفصلی نوشت: ایران از دهه ۱۹۸۰ روی توسعه موشکی کار می‌کرد و امروز نیز به افزایش برد و دقت موشک‌های خود ادامه می‌دهد. به طوری که هم‌اکنون تهران انواع  موشک‌ها از نظر برد، سوخت مصرفی و موارد به کارگیری در اختیار دارد؛ حالا حتی در اینکه کدام بخش از صنایع دفاعی و یا سازمان هوافضای ایران این سامانه‌ها را تولید می‌کند، هم تنوع و گستردگی وجود دارد.

جروزالم پست در ادامه می‌نویسد: ایران به کار خود با موشک‌های سوخت مایع و سوخت جامد ادامه می‌دهد. همچنین به کار روی موشک‌هایی که می‌توانند ماهواره‌ها را پرتاب کنند، ادامه می‌دهد و تمرکز خاصی هم روی موشک‌های کروز و مهمات هدایت‌شونده دقیق دارد. این بدان معناست که ایران در زمینه تسلیحاتی که می‌تواند اسرائیل و آمریکا و اروپا و آسیا را تهدید کند، گزینه‌های زیادی برای اقدام دارد.

موشک‌های ایران چه توانمندی‌هایی دارند؟

این روزنامه اسرائیلی در پاسخ به این سوال نوشت: موشک‌های ایران اغلب در کانون توجه قرار دارند و اطلاعات زیادی در مورد آن‌ها وجود دارد. مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مستقر در واشنگتن گزارشی درباره برنامه نظامی ایران دارد که با اکثر موشک‌های اصلی ایران سروکار دارد. این لیست رصد و تحلیل، شامل موشک‌های بالستیک میان برد عماد، قدر-۱، خرمشهر، سجیل و شهاب-۳، علاوه بر موشک‌های بالستیک کوتاه برد ذوالفقار، تندار-۶۹، شهاب-۱ و ۲، قائم-۱، فاتح-۱۱۰ و فاتح-۳۱۳ است؛ این گزارش همچنین پرتابگرهای ماهواره‌ای سفیر و سیمرغ را هم شامل می‌شود.

در ادامه این گزارش می‌خوانیم: در اینجا برای درک برد موشک‌های ایرانی، باید برد موشک‌های خرمشهر که از نسل همان موشک‌هایی است که ایران اخیراً آزمایش کرده، اشاره کنیم. برد این موشک ممکن است بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر باشد، در حالی که برد موشک‌های عماد و قدر، چیزی بین ۱۷۰۰ تا ۱۹۵۰ کیلومتر است؛ شهاب ۳ هم بردی در حدود ۱۳۰۰ کیلومتر دارد. در حالی که برد سجیل نیز مانند خرمشهر می‌تواند به ۲۰۰۰ کیلومتر برسد. ایران همچنین موشک کروز سومار را تولید می‌کند که مدعی است می‌تواند ۳۰۰۰ کیلومتر برد داشته باشد. علاوه بر این، از نظر ارتفاعی که می‌توانید ماهواره را در آن قرار دهید اندازه‌گیری می‌شود و برد اکثر آن‌ها ۵۰۰ کیلومتر است.

در بخش دیگری از گزارش جروزالم پست آمده است: بسیاری از موشک‌های دوربرد مانند سیمرغ، عماد، قدر و خرمشهر همچنان در دست توسعه هستند. موشک‌ها را می‌توان به انواع مختلفی از سوخت مورد استفاده برای رانش تقسیم کرد، به عنوان مثال موشک‌های شهاب، عماد، قدر، خرمشهر و قیام همگی با سوخت مایع کار می‌کنند. موشک‌های سجیل، فاتح، دزفول، رعد، ذوالفقار و تندر با سوخت جامد عمل می‌کنند.

این روزنامه عبری در ادامه نوشت: در برد این نوع سوخت‌ها تفاوتی وجود ندارد، زیرا هم جامد و هم مایع برای موشک‌های کوتاه و متوسط ​​استفاده می‌شود. موشک‌های سوخت جامد ممکن است از نظر سرعت تکثیر مزایایی داشته باشند؛ به طوری که ایران می‌تواند به سرعت از موشک‌های خود استفاده کند حتی اگر مورد حمله قرار گیرد.

موشک‌های ایرانی: تهدیدی چندلایه علیه دشمنان

به نوشته این رسانه صهیونیستی، «موشک‌های ایران نشان‌دهنده یک تهدید چند لایه هستند. چرا که اول از همه، ایران با تلاش‌‌های مختلف به توسعه برنامه موشکی خود ادامه می‌دهد؛ از جمله از طریق سپاه پاسداران ایران و برنامه فضایی ایران. دوم اینکه ایران همچنان به صادرات موشک به متحدان خود در کشورهای منطقه ادامه می‌دهد».

این روزنامه عبری در ادامه نوشت: «ایران همچنین به دنبال ساخت موشک‌های پیچیده‌تر با استفاده از انواع سوخت و یا سرمایه‌گذاری در موشک‌های کروز، مهمات مانور و همچنین صنایعی با دقت بیشتر است. ایران همچنین به دنبال استفاده هماهنگ از موشک‌ها و پهپادها در حملات خود است. واضح است که تلاش ایران برای توسعه موشک دوربردی که می‌تواند شامل کلاهک هسته‌ای باشد، اوج تهدید موشکی خواهد بود».

جروزالم پست در پایان گزارش خود نوشت: آنچه اخیراً ایران در مورد سرعت موشک‌ها و توانایی‌اش در گریز از رادار یا مهارت‌ها در جنگ الکترونیکی گفته است، مهم است و باید جدی گرفته شود؛ اگرچه نمی‌توان دقیق بودن آن را تشخیص داد. زمانی که ایران از موشک خیبر رونمایی کرد، رسانه‌های اسرائیلی تأیید کردند که معرفی موشک جدید ایرانی و زمان‌بندی آن بخشی از تئوری بازدارندگی ایران است که هدف آن بازدارندگی اسرائیل و تهدیدات آن است.

موشک بالستیک «خرمشهر ۴» با نام خیبر صبح دو روز گذشته (پنجشنبه، ۲۵می) با حضور امیر «محمدرضا آشتیانی»، وزیر دفاع و جمعی از معاونان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد. برد این موشک، ۲ هزار کیلومتر و وزن سرجنگی آن نیز، ۱۵۰۰ کیلوگرم است. رسانه‌های صهیونیستی در واکنش به رونمایی ایران از موشک بالستیک خرمشهر-۴ گزارش‌هایی منتشر و در آن‌ها تاکید کردند که رونمایی از این موشک جدید و در این زمان‌، پیامی مهم به تهدیدات و لفاظی‌های تل‌آویو است.

شبکه۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد: ایران از موشک بالستیک جدیدی رونمایی کرد و نشان داد که برد این موشک، تمام «اسرائیل» را پوشش می‌دهد؛ سوال این است که ایران چرا در این زمان چنین خبری را منتشر می‌کند و هدف آن از این رونمایی چیست؟ «اوهاد حمو»، تحلیلگر مسائل عربی درشبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره گفت: هشدارها و تهدیدهایی که از مدت‌ها پیش بین اسرائیل و ایران در جریان بوده، حالا ادامه دارد؛ رونمایی موشکی ایران، این یک بیانیه صریح و علنی بود. اعلام خبر رونمایی از این موشک تداوم گفت‌وگوهای تهان-تل‌‌آویو از طریق تبادل هشدارهاست.

حمو در توضیحاتش درباره موشک بالستیک ایرانی خیبر گفت: برد آن ۲۰۰۰ کیلومتر و وزن کلاهک آن یک و نیم تن مواد منفجره را حمل می‌کند؛ و این اولین موشکی نیست که مساحت «اسرائیل» را پوشش می‌دهد. و طی پاسخ وی به سوالی مبنی بر اینکه چرا اکنون این اتفاق [رونمایی ایران از موشک جدید بالستیک] می‌افتد؟ او تاکید کرد: مسئله بزرگ، در زمان بندی است؛ این موضوع به یک عامل دفاعی مربوط می‌شود تا تهاجمی. این تلاش ایران برای تثبیت جایگاهش به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر اسرائیل بود؛ ایرانی‌ها صداهایی را که از اسرائیل می‌آید، می‌شنوند و اینگونه پاسخ می‌دهند.

روزنامه صهیونیستی «مکور ریشون» در گزارشی به ترس رژیم اشغالگر از افزایش توانمندی‌های نظامی ایران و جنبش حزب‌الله لبنان در مقابل انحطاط بازدارندگی تل‌آویو پرداخته و نوشت «اسرائیل، برای جنگ آماده نیست». این روزنامه نوشت: پس از یک دهه قبلی که ایران تا حد زیادی در انزوا و جنگ قرار داشت، حالا به یک ابرقدرت منطقه‌ای قدرتمند و شناخته‌شده تبدیل شد. اتحادهای آن با چین و روسیه نگران‌کننده است و روابط گرم جدیدش با برخی کشورهای عربی هم بر این نگرانی‌ها افزوده است.

«هرتزی هالوی»، رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی روز سه شنبه (۲۳می)، در کنفرانس «هرتزلیا» ضمن تکرار ادعاهای ضدایرانی خود و اذعان به توانایی ضربه زدن به ایران گفته بود: ما نسبت به وضعیتی که ایران می‌خواهد پیرامون ما ایجاد کند، بی‌تفاوت نیستیم. «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مشهور جهان عرب و سردبیر روزنامه اینترنتی «رای الیوم» در یادداشتی تاکید کرد: دلایل افزایش تهدیدات لفظی کابینه تل‌آویو علیه ایران، ترس‌ها و ناکامی‌های میدانی در مقابله اشغالگران با مقاومت فلسطین و جنبش حزب‌الله لبنان است؛ تهدیدها همچون ۲۰سال گذشته، هیچ تاثیری بر تهران و متحدانش در محور مقاومت نخواهند داشت.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما