کد خبر: 687551
تاریخ انتشار :

مشخصات فنی پهپاد ایرانی جدید «مهاجر ۱۰» + عکس

در این مطلب به بررسی پهپاد ایرانی جدید «مهاجر ۱۰» می پردازیم.

مشخصات فنی پهپاد ایرانی جدید «مهاجر ۱۰» + عکس
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

رویداد۲۴ حسین فلاحی: مهاجر-10 یک پهپاد دوربرد جنگی و شناسایی ساخت ایران است که در روز صنعت دفاعی کشور با حضور ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و سردار سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی وزیر دفاع در تاریخ 31 مرداد 1392 رونمایی شد. مهاجر 10 با برد 2000 کیلومتر، دوربین پیشرفته خود و برخورداری از آخرین به روز رسانی ها و قابلیت حمل مهمات مختلف یکی از پیشرفته ترین پهپادهای ساخت ایران محسوب می شود.

با رونمایی از پهپاد مهاجر-10 علاوه بر اضافه شدن یک عضو جدید به سری پهپادهای مهاجر، پهپاد جدیدی نیز به سری پهپادهای 2000 کیلومتری ایران اضافه شده است که تنوع سبدهای محصولات پهپادی و در نتیجه افزایش توان رزمی نیروهای مسلح ایران را افزایش می دهد. در ادامه به بررسی  پهپاد خواهیم پرداخت.

طراحی پهپاد مهاجر 10

سازمان های مختلفی از جمله ارتش جمهوری اسلامی ایران، صنایع هوایی قدس و سازمان صنایع هوایی ایران (IAIO) در ساخت پهپاد مهاجر-10 مشارکت داشته اند. به گفته یکی از مسئولان وزارت دفاع و تدارکات نیروهای مسلح، این پهپاد بر اساس نیازهای اعلام شده از سوی نیروهای مسلح به ویژه نیروی زمینی و دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شده است. در نگاه اول، بدنه این پهپاد شباهت هایی به بدنه MQ-9 Reaper آمریکا دارد. همچنین شباهت هایی بین بدنه مهاجر-10 و کمان 22 (پهپاد) ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. قسمت جلویی و دماغه پهپاد مهاجر-10 شبیه کمان 22 است که آنتن ارتباطی ماهواره در آن قرار دارد.

همچنین پهپاد مهاجر-10 دمی مشابه کمان 22 دارد و از ترکیب سه بال استفاده می کند. دو بال V شکل در بالای بدنه نزدیک موتور و یک بال کوچکتر در زیر بدنه قرار دارد.

تفاوت اصلی مهاجر-10 با کمان 22 در شکل بال آنهاست. در کمان 22 بال ها دارای خمیدگی و پیچش خاصی هستند اما در مهاجر-10 بال ها ظاهری ساده تر و کشش بیشتری دارند. نکته اصلی در مورد مهاجر-10 ارابه فرود آن است. ارابه فرود عقب هواپیمای بدون سرنشین مهاجر-10 در نسخه رونمایی شده مانند ارابه فرود پهپاد شاهد-129 قابل تاشو است. ارابه فرود عقب و جلو در Mohajer-10 به عقب تا می شود و در طول پرواز در داخل بدنه قرار می گیرد. ارابه فرود تاشو باعث کاهش پسا در طول پرواز و کاهش مصرف سوخت و افزایش برد پرواز می شود.

مشخصات فنی جنگنده آموزشی یاک ۱۳۰

البته در ویدئویی که از پرواز آزمایشی پهپاد مهاجر-10 منتشر شده، این پهپاد از ارابه فرود عقب ثابت استفاده می کند. این ارابه فرود ساده که در هواپیمای بدون سرنشین مهاجر-6 نیز مورد استفاده قرار گرفت از یک سگک سیمی فلزی و یک نگهدارنده قابل انعطاف تشکیل شده است. روش کار به این صورت است که به دلیل انعطاف پذیری ارابه فرود، سیم فلزی از باز شدن بیش از حد ارابه فرود جلوگیری می کند و انعطاف پذیری نیز باعث کاهش فشار بر سازه در زمان فرود می شود.

بنابراین دو احتمال وجود دارد: احتمال اول این است که ویدیوی منتشر شده مربوط به نسخه اولیه (نمونه اولیه) و آزمایشی مهاجر-10 باشد و بعدا تکمیل شده باشد.  احتمال دوم این است که پهپاد مهاجر-10 دارای دو نسخه ارزان و گران قیمت باشد. در نسخه ارزان از ارابه فرود ساده و اپتیک ضعیف تر و در نسخه گران قیمت از ارابه فرود تاشو و دوربین قوی تر (دوربین مورد استفاده در شاهد-149) استفاده می کند.

پهپاد مهاجر-10 قابلیت حمل چتر نجات برای فرود اضطراری را نیز دارد که به نظر می رسد این قابلیت را از پهپاد مهاجر-6 به ارث برده است. این چتر نجات اضطراری در مکانی مجزا در پشت تجهیزات ماهواره ای قرار دارد و بندهای آن در دو قسمت در دم پهپاد و نزدیک موتور بسته شده است.

ابعاد پهپاد مهاجر 10

ابعاد و اندازه پهپاد مهاجر-10 به طور رسمی اعلام نشده است، اما بر اساس تصاویر موجود می توانیم ابعاد پهپاد مهاجر-10 را بدست آوریم. بر اساس تصاویری که تاکنون منتشر شده است، مهاجر-10 دارای طول 9 متر و ارتفاع 2.4 متر و طول بال آن 14 متر خواهد بود.

سیستم دوربین و سنسور مهاجر 10

«مهاجر ۱۰»

پهپاد مهاجر-10 از دوربینی با کیفیت بالا استفاده می کند که قبلاً در پهپاد شاهد-149 (غزه) استفاده شده بود. این سیستم که یکی از پیشرفته ترین سیستم های الکترواپتیکی ایران است که دارای دوربین تصویربرداری حرارتی و مسافت یاب لیزری و دوربین دید در روز با قدرت زوم حداقل 100 تا 120 برابری نیز می باشد. یکی از نکات برجسته این سیستم استفاده از لنز تلسکوپی کاتادیوپتری است که بزرگنمایی را چند برابر می کند. استفاده از این دوربین کیفیت فیلمبرداری و عکاسی از پهپادها را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد که مزیت بزرگی محسوب می شود. به طور کلی سیستم های الکترواپتیکی یکی از اصلی ترین یا شاید مهم ترین قسمت پهپاد به حساب می آیند.

827312_837

تسلیحات پهپاد مهاجر 10

پهپاد مهاجر-10 دارای چهار نقطه سخت در زیر بال های خود برای حمل مهمات است. این پهپاد در زمان رونمایی حامل سه بمب هدایت دقیق قائم-5 با هدایت اپتیکال (تلویزیون)، موشک ضد زره الماس و بمب هدایت شونده هوا پرتاب آرمان بود. به نظر می رسد این پهپاد حداکثر تا 8 بمب و موشک را می تواند حمل کند. مهاجر-10 می تواند انواع بمب های سری قائم، انواع بمب های سری سدید، موشک ضد زره الماس، بمب های گلایدر هوا پرتاب آرمان و ... را حمل کند. بمب های هدایت شونده هوا پرتاب آرمان جدیدترین نوع ارائه شده از این دسته از بمب ها هستند که برای حمل با هواپیماهای بدون سرنشین سبک و بهینه شده اند. با توجه به توسعه این پهپاد بر روی پلتفرم های قبلی مانند کمان-22 و شاهد-129، امکان حمل طیف وسیعی از تسلیحات بر روی مهاجر-10 نیز وجود دارد مانند: غلاف های جنگ الکترونیکی توسعه یافته برای پهپاد کامان-22، کمان- 12 پهپاد، پهپاد مهاجر-6، بمب های سری سدید.

پهپاد مهاجر-10 دارای دوام پرواز 24 ساعته در ارتفاع هفت هزار متری و شعاع عملیاتی 2 هزار کیلومتر است و از حداکثر سرعت 210 کیلومتر در ساعت بهره می برد. حداکثر ظرفیت سوخت این پهپاد 450 لیتر و حداکثر وزن محموله آن 300 کیلوگرم است.

مشخصات پهپاد مهاجر-10

نقش: پهپاد جنگی و شناسایی

رونمایی: 22 اوت 2023

مبدا: ایران

تولید کننده: صنایع هوایی قدس و سازمان صنایع هوایی ایران (AIO)

طول: 6.5 متر

ارتفاع: 4.2 متر

طول بال ها: 18.2 متر

برد عملیاتی: 2000 کیلومتر

سرعت: 210 کیلومتر بر ساعت

سقف پرواز: 7000 متر

موتور: پیستونی

حداکثر وزن برخاست: ~ 1000 کیلوگرم

محموله سلاح: 300 کیلوگرم

وزن سوخت: 450 کیلوگرم

نقاط سخت: 4 عدد زیر بال ها، قابلیت حمل تا 8 موشک و بمب

تسلیحات: بمب های سری قائم، بمب های سری سدید، موشک ضد زره الماس، بمب های گلایدر هوا پرتاب آرمان، غلاف های جنگ الکترونیک و غیره.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها