جزئیات و حواشی داغ از دومین روز بررسی صلاحیتهای وزرای پیشنهادی/ بررسی گزینههای وزارت اطلاعات، اقتصاد، امورخارجه و بهداشت
سومین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت مسعود پزشکیان به پایان رسید.
موافقت کمیسیون آموزش با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از موافقت این کمیسیون با برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان خبر داد.
به گزارش ایسنا، احسان عظیمیراد در جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی نظر کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان را قرائت کرد.
موافقت کمیسیون بهداشت با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از موافقت این کمیسیون با برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان خبر داد.
به گزارش ایسنا، سلمان اسحاقی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی نظر کمیسیون بهداشت و درمان درباره محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان را قرائت کرد.
بررسی محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان
عباس عراقچی، وزیر پیشنهادی وزارتخانه امور خارجه: من نمیگویم مرگ بر وطنی که هموطنم عراقچی است/ من میگویم جانم فدای وطنی که فردی منتقد، ولایتپذیری مجلس را هم زیر سوال میبرد/ فیلمی که از بنده در مجلس پخش شد جای تعجب داشت، این فیلم سند افتخار من است
موافق وزیر پیشنهادی امورخارجه/ متکی: «عراقچی» حافظ منافع نظام است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: عراقچی تمام مسائل دیپلماسی ما و سیاست خارجی ما را میداند و اشراف دارد.
به گزارش ایسنا، منوچهر متکی در جریان جلسه علنی امروز مجلس و در موافقت با وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: توفیق داشتم از اول ورود آقای دکتر عراقچی به وزارت خارجه و ورودشان به بخش بینالملل به عنوان همکارشان با معاون امور بینالملل با هم کار بکنیم. من توفیق داشتم اولین حکم معاونت اداره و ریاست اداره مجامع بینالمللی را برای ایشان صادر کنم و ایشان در یک ماموریتی موفق به سفر به جده شده و توافقی را که به تازگی بین آقای دکتر ولایتی و سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان در تاسیس اولین نماینده یک کشور خارجی و سفیر کشور دیگر نزد سازمان کنفرانس اسلامی بود را انجام بدهد. ۱۴ سال بعد موقعی که من مسئولیت وزارت خارجه را داشتم حکم معاونت بینالملل را توفیق داشتم برای ایشان صادر بکنم.
وی ادامه داد: آقای عراقچی یک دیپلمات جامع الاطراف است که یک وزارت خارجه را میشناسد. کارهای وزارت خارجه را در حوزه دوجانبه و بین المللی میشناسد و به دلیل دو ماموریت خارج از کشور مسائل ایرانیان و مسائل کنسولی ایرانیان در خارج از کشور را. من موقعی که دولت آقای رئیسی شکل میگرفت و ایشان آقای امیرعبداللهیان را در بین گزینه های مختلف قرار داد، برایش مصاحبه کردم و گفتم که ایشان مناسبترین گزینه هست و به شهادت رسید. امروز برای شما عرض میکنم به عنوان کسی که بیش از سی و اندی سال با وزارت خارجه مرتبط بوده است، در بین مجموعه ظرفیتهای خوبی که ما در وزارت خارجه داریم من جامع تر و مطلع تر و به روزتر از آقای عراقچی ندیدم.
متکی اظهار کرد: ایشان در خدمت ولایت و ولی امر مسلمین خواهد بود. او نص ولایت را به اجتهاد کسی تغییر نمیدهد. وقتی که بعضی از دوستان ما در همین مجلس و در مجلس یازدهم قانون اقدام راهبردی را تصویب کردند، من فردای آن روز در تشکیلات آقای ثابتی در شبکه افق مصاحبه کردم و این اقدام مجلس را به عنوان اقدام بسیار عالی و بازدارنده برای طرفهای دیگر نام بردم. آقای عراقچی بعد از این مرحله دیپلماسی جدیدی را طراحی میکند. آقای عراقچی به نوعی راضی به این قانون بودند. شاید این جمله رئیس دولت وقت نشان بدهد که اگر به آقای عراقچی دستور میدادم که برجام را تمام بکند، ۲۴ ساعته این کار را انجام میداد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: مهمترین عنصر یک دیپلمات در جمهوری اسلامی دین مداری است. ایشان انسان معتقدی است که مبانی اعتقادی سرمایه اوست. وزارت خارجه البته بایدهای زیادی دارد و تعاریف زیادی دارد که آقای عراقچی کاملاً برای این کار آماده است.
متکی در پایان تاکید کرد: بینی و بین الله عرض میکنم آقای عراقچی تمام مسائل دیپلماسی ما و سیاست خارجی ما را میداند و اشراف دارد. من مذاکراتی از آقای عراقچی را خواندم. نه در بحث برجام فقط در روابط دو جانبه و برخی از کشورها که قاطعیت او در دفاع از منافع جمهوری اسلامی برخورد او و پاسخ او به نگاه مغرورانه برخی از خارجی ها برای من همیشه موجب افتخار بود. من در ملاقاتی که با کانادایی ها در مالزی با حضور ایشان داشتم و ملاقاتی که خود ایشان با برخی از مقامات کشورهای دیگر داشت نشان داد که او حافظ ارزشهای این نظام است.
موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه/ قوامی: رای بالای مجلس به عراقچی پیام مهمی به دنیا مخابره میکند
نماینده اسفراین در مجلس شورای اسلامی گفت که رای بالای مجلس به وزیر پیشنهادی امور خارجه این پیام را به دنیا میدهد که مجلس کمک حال دولت بوده و زمینههای لازم برای مانعزدایی و دستیابی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی را فراهم میکند.
به گزارش ایسنا، هادی قوامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز یکشنبه و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دولت چهاردهم به عنوان موافق گفت: لازم است وزارت خارجه دیپلماسی اقتصادی را به عنوان یک اولویت در نظر داشته باشد و ظرفیت ارتباط با همسایگان بهره گیرد.
وی گفت: میتوان به صورت هوشمندانه و پیوسته در تعامل با بازارهای جهانی بود که در این راستا نقش وزارت خارجه برجسته است. باید از ظرفیت سفارتخانهها هم استفاده کرد.
این نماینده مجلس با تاکید بر ضرورت ایجاد زمینههای رشد هشت درصدی گفت: اقتصاد درونزا و برونگرا و متکی بر دانش و فناوری سه مولفه مهم در اقتصاد مقاومتی است که در برنامههای آقای عراقچی وجود دارد.
نماینده اسفراین تاکید کرد: رای بالای آقای عراقچی این پیام را به دنیا میدهد که مجلس کمک حال دولت خواهد بود و زمینههای لازم برای مانعزدایی و دستیابی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی را فراهم میکند.
قوامی گفت: لازم است وزیر خارجه بعد از اخذ رای از مجلس به بهترین شکل از ظرفیت مرزها استفاده کرده و برای تحقق رشد هشت درصدی کمک کند.
وی در پایان گفت که یکی از برنامههای عراقچی مدیریت تخاصم با آمریکا و مقابله با سیاستهای خصمانه آمریکاست.
چهارمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم آغاز شد
چهارمین جلسه صحن مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت اعضای کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم آغاز شد.
به گزارش ایسنا، چهارمین جلسه صحن مجلس شورای اسلامی با دستور کار بررسی صلاحیت اعضای کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم دقایقی پیش آغاز شد.
نمایندگان مجلس از ابتدای صبح شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ بررسی خط مشی، اصول کلی، برنامه ها و صلاحین وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم را آغاز کردند.
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبای وزارتخانهها انجام می شود و تاکنون نیز رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات و امور اقتصادی و دارایی به پایان رسیده است.
پایان سومین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم/ ادامه رسیدگی در جلسه عصر
سومین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت مسعود پزشکیان به پایان رسید.
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه) صلاحیت حجتالاسلام اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات، عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی انور اقتصادی و دارایی و عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه را بررسی کردند.
البته بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی امور خارجه ناتمام ماند و ادامه رسیدگی به جلسه نوبت عصر موکول شد؛ مجلس در جلسه بعدازظهر امروز صلاحیت سایر وزرای پیشنهادی را به ترتیب حروف الفبای وزارتخانهها رسیدگی خواهد کرد.
مجلس از روز گذشته مشغول بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم است؛ ابتدا کلیات برنامه دولت مسعود پزشکیان مورد رسیدگی قرار گرفت و سپس نمایندگان مجلس به بررسی صلاحیت علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداختند.
مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه/ ظهوریان: عراقچی صریحاً تفاوت خود با ظریف را مشخص کند
یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مخالفت با گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی سکان وزارت امور خارجه عنوان کرد: آقای عراقچی اشاره کردند که من ظریف نیستم؛ به نظرم اتفاق خوبی است اما خوب است که این تفاوت صریحاً مشخص شود که کجاها اختلاف دارند؛ چرا که در دوره سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ ایشان تصویر مکمل آقای ظریف بودند.
به گزارش ایسنا، میثم ظهوریان نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت صبح روز یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ در جریان بررسی برنامه و صلاحیت عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه در سخنانی به عنوان مخالف اظهار کرد: نکتهای که درباره آقای عراقچی دارم بیشتر ناظر به مواضع ناپخته ایشان هم در حوزه اقتصادی و بعضاً در مسائل سیاسی است؛ در دورانی که ایشان زحمت معاونت وزارت خارجه را میکشیدند مواضعی داشتند که مشخصا مصداق گره زدن زندگی مردم به اراده بیگانگان بود.
وی افزود: یکی از مباحثی که ایشان چند بار تاکید کردند در مورد FATF است؛ «باید FATF حل شود تا بتوانیم مذاکرات با اروپا را ادامه دهیم»، «مساعدت اروپا بستگی به پذیرش FATF از طرف ایران دارد»، «برای عبور از تحریم باید به FATF بپیوندیم» و «FATFهیچ خطری ندارد» جملاتی هستند که آقای عراقچی مطرح کردهاند.
این نماینده مجلس با طرح این پرسش که FATF چیست؟ گفت: آن چیزی که امروز درباره ایران مطرح است یک توافقنامه ۴۱ بندی است که آقای دکتر طیبنیا با مجموعه FATF بستند و ما ۳۹ بند آن را امضا کردیم و صرفا دو موافقتنامه درباره پالرمو و CFT باقی مانده است. من در جلسهای که در کمیسیون اقتصادی با آقای همتی داشتم به دلیل اینکه FATF در برنامههای ایشان نیز ذکر شده بود از ایشان پرسیدم که اگر ما در مجلس FATF را نیز امضا کنیم آیا روابط بانکی ما حل میشود که ایشان گفت برای بانکهای کوچک ممکن است روابط ما با آنها برقرار شود.
ظهوریان در ادامه به دو بند از FATF اشاره و عنوان کرد: بند ۳۱ این توافقنامه عبارتست از تضمین همکاری بینالمللی در زمینه تبادل و اشتراک گذاری اطلاعات ذینفع واقعی و بند ۳۲ این توافقنامه عبارت است از تضمین وجود دروازهها و کانالهای تبادلهای اطلاعات به منظور اشتراک گذاری اطلاعات بدون هیچ محدودیتی؛ من از آقای همتی پرسشی مطرح کردم که آیا معقول است که تمام شبکه تراستی خود را قربانی ارتباط چند بانک کوچک کنیم که آقای همتی پاسخی به این پرسش ندادند. آیا آقای دکتر عراقچی همچنان میخواهند که بخشی از این نظام پیوند زدن زندگی مردم به اراده بیگانگان باشند یا رویکردشان تغییر کرده است؟ ایشان اشاره کردند که من ظریف نیستم. به نظرم اتفاق خوبی است اما خوب است که این تفاوت صریحا مشخص شود که کجاها اختلاف دارند؛ چرا که در دوره سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ ایشان تصویر مکمل آقای ظریف بودند.
وی گفت: آقای عراقچی باید توضیح دهند که آیا قرار است در دوره ایشان عدم تعادلی که در ارتباط با شرق و غرب رخ داد در دوره ایشان نیز اتفاق افتد؟ آیا همچنان قرار است دنیا را در چند کشور خلاصه کنیم؟ بخش زیادی از روابط اقتصادی ما با چین نامتعادل است؛ آقای عراقچی توضیح دهند که برنامهشان برای حل این عدم تعادل در ارتباط با چین چیست؟
ظهوریان در پایان گفت: من درباره قانون اقدام راهبردی از آقای عراقچی پرسیدم و ایشان گفتند که ما این قانون را اجرا میکنیم، اما اجرای این قانون یک حداقل است؛ نگاه شخصی ایشان خیلی مهمتر از اجبار قانونی است که امروز به وجود آمده است و ایشان توضیح دهند که نگاه شخصیشان چیست؟ آقای عراقچی توضیح دهند که نگاهشان مشخصاً در خصوص ارتباط میان میدان و دیپلماسی چیست؟ سال آینده انتهای مکانیزم ماشه در برجام است و ما در برابر یک تحریم قرار خواهیم داشت و از ما خواهند خواست که در ازای تبدیل مکانیزم ماشه امتیازاتی بدهیم از آقای عراقچی میخواهیم که موضوع خود را به طور شفاف در این حوزه بیان کنند.
مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه/ ثابتی: عراقچی دیپلمات واقع بینی نیست
یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مخالفت با گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی سکان وزارت امور خارجه با بیان اینکه «عراقچی دیپلمات واقع بینی نیست»، اظهار کرد: «امضای کری تضمین است» را چه کسی گفت؟ اینکه ترامپ نمیتواند از برجام خارج شود چرا که ما طوری توافق کردیم که آنها نمیتوانند از برجام خارج شوند را چه کسی گفت؟ کسی که امروز میخواهد از ما در مجلس رای اعتماد بگیرد.
به گزارش ایسنا، امیرحسین ثابتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت صبح روز یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ در جریان بررسی برنامه و صلاحیت عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه در سخنانی به عنوان مخالف گفت: از برخی از عزیزانی که برای رای آوردن بعضی از وزرا از جمله آقای عراقچی بازی خطرناکی را آغاز کردند، گلایه مندم. مطرح میشود که یک نفری گفته که آقای عراقچی حتماً باید وزیر بشوند؛ این چه بازی خطرناکی است که شروع کردند و متوجه عوارض آن نیستند؟
وی افزود: رهبری بارها گفتند که مجلس مستقل است و باید مستقل عمل کند؛ دیروز پیش یک عزیزی رفتیم و میگویند که به کل این وزرا رای دهید؛ این چه استدلالی است و از کجا میآید؟ اگر متوجه عوارض این موضوع هستید که مجلس را تعطیل کنید؛ خود رهبری مخالف این نگاه است اما عدهای برای اینکه بخواهند به زور موافق بتراشند شروع میکنند به بیان اخبار در گوشی که ۱۰۰ بار نیز تکذیب شده است. سال ۹۴ آقایان برای تبریک گفتن برجام از یکدیگر سبقت میگرفتند اما رهبری فرمودند که این تبریک گفتنها معنا ندارد و هر کس به وظیفه خود عمل کند. خواهش من از همکاران این است که کاری نکنند که استقلال مجلس زیر سوال برود. در مذاکرات کنگره و سنا ابزار چانه زنی تیم مقابل بوده اما برخی از الان میخواهند مجلس شورای اسلامی را خلع سلاح کنند و پیش از آنکه فردی رای بیاورد برخی به اشتباه در حال فدا کردن مجلس به پای او هستند.
این نماینده مجلس درباره علت مخالفت خود با عراقچی نیز با تاکید بر اینکه خدا را شاهد میگیرم که بحث من بحث شخصی نیست بلکه بحث منافع ملی است، گفت: هر کدام از نمایندگان مجلس که یک بار وقت گذاشته باشند و متن توافق پر ضرر برجام را خوانده باشند، امکان ندارد که با او موافقت کنند و امکان ندارد که نسبت به عوامل آن رای اعتماد دوباره بدهند. ما در برجام برای سالها ضرر کردیم و دیدیم که چه بلایی بر سر رآکتور اراک و سالها تلاش دانشمندان آمد؛ حال عوامل آن دوباره بیایند وزیر شوند؟ اشکال ندارد، مجلس اختیار دارد اما فراموش نکنید بعد از آن باید در روی مردم نیز نگاه کنید.
ثابتی افزود: امروز عدهای به خاطر اینکه آینده نگریهای شخصی دارند معتقدند که باید از وزیر پیشنهادی امور خارجه دفاع کنند اما این افراد صادق باشند و بگویند که کجای این قرارداد قابل دفاع است؟ ما معتقدیم آقای عراقچی دیپلمات واقع بینی نیست؛ «امضای کری تضمین است» را چه کسی گفت؟ اینکه «ترامپ نمیتواند از برجام خارج شود چرا که ما طوری توافق کردیم که آنها نمیتوانند از برجام خارج شوند» را چه کسی گفت؟ کسی که امروز میخواهد از ما در مجلس رای اعتماد بگیرد.
به گزارش ایسنا، ثابتی در ادامه از اتاق فرمان مجلس خواست تا ویدیویی از یک گفتوگوی تلویزیونی عراقچی را در مانیتورهای مجلس به نمایش بگذارد و پس از پایان این ویدئو گفت: دیپلمات حرفهای و ورزیده بودن به پرتاب کردن خودکار نیست بلکه به دیدن واقعیات است و اینکه ما متنی را امضا کنیم که قابل پیش بینی باشد که طرف مقابل قرار است چه کار کند که اگر خارج شد، ما گیر نکنیم.
وی عنوان کرد: در ابتدای دولت یازدهم گفتند که مشکلات اقتصادی را حل میکنیم اما در آخر آقای عراقچی در سال ۹۶ آمدند گفتند که هدف اصلی برجام لغو تحریمهای اقتصادی نبوده بلکه ما میخواستیم از پرونده هستهای ایران امنیت زدایی کنیم؛ ای کاش آقای روحانی سال ۹۲ این حرف را میزد و ما ببینیم که آیا ایشان رای میآورد یا خیر. ما معتقدیم که آقای عراقچی حتی مجری خوبی نیز برای سیاستهای شورای امنیت ملی و مقام معظم رهبری نبودند چراکه رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود در یک فروردین ۱۳۹۵ در مشهد فرمودند که خود آقای ظریف وزیر امور خارجه آمد به من گفت که ما از برخی خطوط قرمز نیز نتوانستیم محافظت کنیم و برخی از آنها نقض شد؛ گناه این موضوع پای کیست؟ با ماست یا عزیزانی که در آن زمان تیم مذاکره کننده بودند؟ یعنی آقایان عراقچی، ظریف، صالحی و بعیدی نژاد و کسانی که در آنجا رفتند توافق کردند و سکه گرفتند، امروز میگویند که ما نبودیم. پس چه کسی بود؟ اینکه آقای عراقچی در کمیسیونهای تخصصی مجلس با آقای ظریف مرزبندی میکنند خیلی خوب است اما چرا امروز که در معرض وزارت هستند و چرا در گذشته این اتفاق نیفتاد؟
این نماینده مجلس با طرح این پرسش که «خروجی برجام چه بود»، گفت: حاج قاسم سلیمانی در اسفند ۹۷ گفت که دشمن با توافق برجام ۲ میخواهد ریشه جریان اسلام را در منطقه خشک کند؛ حاج قاسم از برجام یک چه میدید که از برجام ۲ میترسید؟ پسر شهید فخریزاده گفت که اشک پدر من از برجام درآمد؛ شهید فخری زاده به عنوان یک نخبه دفاعی، صنعتی و موشکی از برجام چه میدید که میگفت اشکم از آن درآمد؟
ثابتی عنوان کرد: میگویند که ما تحریمها را لغو کردیم و الباقی تقصیر ترامپ است اما بسیاری از تحریمهای هستهای نیز باقی ماند و حتی درباره آنها صحبت هم نشد؛ مانند تحریم چرخه دلار یا یوترن به بهانه هستهای اعمال شد اما چرا در متن برجام حتی یک جمله نه تنها در مورد لغو آن بلکه درباره تعریف و ساختار آن نیز صحبت نشد؟
وی ادامه داد: یکی از بهترین قانونهایی که در مجلس گذشته تصویب شد قانون اقدام راهبردی بود؛ این قانون در واکنش به این بود که مجریهای سیاست خارجی ما خوب عمل نکردند و مجلس، شورای عالی امنیت ملی و مقام معظم رهبری ۲۸ شرط به برجام اضافه کردند تا ضررهای این توافق پر خسارت گرفته شود؛ بعد از اینکه بعد از شهادت شهید فخری زاده رویکرد غلط روحانی و ظریف داشت ادامه پیدا میکرد مبنی بر اینکه برویم با ترامپ نیز دوباره مذاکره کنیم، مجلس به درستی آن قانون را تصویب کرد و مقام معظم رهبری بارها نسبت به آن تعریف و تمجید کردند. موضع مقام معظم رهبری درباره برجام مشخص است و ایشان آن را خسارت محض نامیدند و ۲۸ شرط به آن اضافه کردند و گفتند که خطوط قرمز من نقض شده است؛ این بحثهای عوامانه را جمع کنید که مگر آقا نمیدانست؟ آقا گفت شما که نماینده مجلس هستید باید بدانید.
این نماینده مجلس با بیان اینکه تقریباً هیچ جملهای نبود که توصیف من و امثال من درباره برجام نبود بلکه این آقای دکتر سیف رئیس کل بانک مرکزی در دولت آقای روحانی مطرح کرد، اظهار کرد: بسیاری از کسانی که در برجام نقش داشتند خودشان بعداً گفتند یا اشتباه کردیم یا سادگی کردیم یا هر چیز دیگر؛ خواهش من از آقای عراقچی این است که اگر رای نیاوردند که اختیار مجلس است اما اگر رای آوردند خواهشم این است که همه از حافظه تاریخی این سالهای عبرت بگیریم؛ البته اگر آقای عراقچی وزیر امور خارجه شدند قول میدهم که در راستای منافع ملی بیشتر از همه به او کمک کنم.
مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه/ صباغیان: چرا قرارداد یکطرفه برجام را امضا کردید؟
نماینده بافق و مهریز با انتقاد از برجام گفت: آقای عراقچی چرا قرارداد یکطرفه برجام را امضا و اجرا کردید که طرف مقابل از آن خارج شده و بعد هم اجرا نکند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا صباغیان در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دولت چهاردهم، به عنوان مخالف عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: بنده دولت چهاردهم را قبول دارم و از اکثر وزرا حمایت کردم. مخالفتم با آقای عراقچی از این بابت است که چطور شما به عنوان فردی کارکشته و صاحب تجربه در کنار آقای ظریف با همین ویژگیها قرارداد برجام را امضا کردید که نتیجهاش به اینجا کشیده شده است.
وی افزود: شما قراردادی امضا کردید و بعد تمام تعهدات را اجرا کردید اما طرف مقابل اجرا نکرد. اینکه بگوییم ترامپ خارج شد قابل دفاع نیست چون شما با دشمنی روبهرو بودید که تجربه بدعهدی او را داشتید. پس باید شرایط را در نظر میگرفتید لذا مشخصاً سوالم این است که چطور قراردادی امضا و اجرا شده که ما تعهداتمان را عمل کردیم اما طرف مقابل پایبند تعهداتش نبود.
این نماینده مجلس همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکلات کشور و اولویتهای دولت گفت: اصلاح ساختار سیاسی و اداری مهمترین مولفه برای رفع مشکلات کشور است.
موافق وزیر پیشنهادی امورخارجه/ آزادیخواه: «عراقچی» برنامه خوبی برای ۱۵ کشور همسایه و همسو دارد
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: قولی که آقای عراقچی دادند حمایت از قانون اقدام راهبردی بوده است که رهبر انقلاب فرمودند مردم را از سردرگمی نجات داد.
به گزارش ایسنا حجت الاسلام احد آزادیخواه، در جریان جلسه علنی امروز مجلس و در موافقت با وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: وزیر سیاست گذار نیست بلکه مجری است. آقای عراقچی که تا به حال وزیر هم نبوده است. آقای عراقچی در هشت سال دفاع مقدس پاسدار رسمی بوده است. وی به دنبال خنثی سازی تحریم ها و ایجاد تعامل میان دولت و میدان است.
وی ادامه داد: تقویت تعامل با چین و روسیه از دیگر برنامه های ایشان است. حمایت با تمام توان از محور مقاومت در برنامه های آقای عراقچی خواهد بود. مقابله جدی با سیاست های خصمانه رژیم صهیونسیتی نیز از این برنامه ها خواهد بود. مدیریت تخاصم را از آقای عراقچی شنیدیم و امیدواریم تبدیل به جریانی به نفع جمهوری اسلامی شود. به آقای جهانگیری گفتم ای کاش وقت و تلاش خود را به جای پنج به اضافه یک برای همسایگان میگذاشتید.
آزادیخواه تاکید کرد: آقای عراقچی برنامه خوبی برای ۱۵ کشور همسایه و همسو دارد. قولی که آقای عراقچی دادند حمایت از قانون اقدام راهبردی بوده است که رهبر انقلاب فرمودند مردم را از سردرگمی نجات داد.
مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه/ احمدی: عزت ملی در مذاکرات برجام رعایت نشد
نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد عراقچی در زمان مذاکرات برجام گفت: در زمان مذاکرات برجام عزت ملی رعایت نشد؛ آمریکا از برجام خارج شد ولی ما در برجام ماندیم و به تمامی تعهداتمان عمل کردیم.
به گزارش ایسنا، محمدرضا احمدی در جلسه علنی نوبت صبح امروز یکشنبه و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، به عنوان مخالف عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: وزیر خارجه باید سوابق بسیار درخشان و اقتدار و صلابت داشته باشد اما وقتی آقای عراقچی به عنوان سرپرست تیم مذاکرهکننده بود، بسیاری از موارد را رعایت نکرد.
وی خطاب به عراقچی گفت: آقای عراقچی آمریکا از برجام خارج شد اما ایران همچنان در برجام باقی ماند حال اینکه گفته میشد اگر ایران از برجام خارج شود اجماعی علیه کشور به وجود میآید اما این اتفاق برای دیگران رخ نمیدهد؛ به قول رئیسجمهور وقت شما زبان سیاست و مذاکره بلد بودید و ما بلد نبودیم اما نتیجه چه شد؟ آمریکا از برجام خارج شد و ایران به تعهدات خود باقی ماند.
این نماینده مجلس با اشاره به تصویب قانون اقدام راهبردی گفت: در دولت روحانی بعد از تصویب قانون اقدام راهبردی کلی بهانه آوردید و آن را اجرا نکردید آن هم در شرایطی که دقت لازم را در متن برجام نداشتید؛ ما آمدهایم به دولت وفاق ملی کمک کنیم اما این حق را از خودمان دریغ نمیکنیم که تعارفی برای دفاع از ملت و استمرار خون شهدا نداشته باشیم. ما در تایید و رد فردی با خدا معامله میکنیم.
احمدی با بیان مجدد اینکه در برجام دقت لازم در متن نشد و احساسی به تصویب رسید، گفت: عزت ملی را در مذاکرات رعایت نکردید و متن یک طرفه نوشتید که طرف مقابل هم آن را اجرا نکرد و خارج شد. بعد در قلب رآکتور اراک بتن ریختید و چقدر آن زمان دانشمندان و اندیشمندان اعتراض کردند ولی شما شرط رهبری را نادیده گرفتید.
این نماینده مجلس گفت: رهبری در سال ۹۴ شروطی را درباره برجام اعلام کردند که در نظر گرفته نشد. اساساً چرا باور و اتکایی به داخل کشور نداشتید و تنها به سمت دیپلماسی التماسی رفتید؟ شما یا ایمانی به نیروهای نظامی و قدرت ایران در زمان سرپرستی تیم مذاکرهکننده نداشتید یا اینکه تحت تاثیر بودید.
احمدی با طرح این پرسش که چرا تحریمها بعد از برجام برداشته نشد و برجام چه دستاوردی داشت، گفت: رئیس بانک مرکزی وقت و وزیر اقتصاد وقت گفتند که بانکهای خارجی با ایران همکاری نمیکنند حال اینکه گفته بودید بانکها به سوئیس منتقل شدهاند.
وی گفت: چرا برجام را طوری نوشتید که وقتی ترامپ از آن خارج شد بتواند آن را از بین ببرد و ما هم کاری نکنیم؟ میتوان گفت که توافق برجام برای ما پرخسارت بود.
احمدی در پایان بیان کرد: ما به چه جرأتی به آقای عراقچی رای دهیم که همان سیاست لبخند را ادامه ندهد؛ عراقچی کارنامه مثبتی در زمان مذاکره ندارد و بسیاری از مشکلات داخل کشور به خارج گره زده نشود.
موافقت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با وزیر پیشنهادی امور خارجه
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی امور خارجه خبر داد.
به گزارش ایسنا، ابراهیم رضایی در جلسه نوبت صبح امروز یکشنبه مجلس در جریان بررسی برنامه و صلاحیت سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه به قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به عنوان کمیسیون اصلی پرداخت.
وی عنوان کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موافق حضور سید عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه است.
بررسی سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه
همتی: همت خود را برای رفع مشکلات اقتصادی به کار خواهم گرفت
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: همه همت خود را برای رفع مشکلات اقتصادی کشور با حکمرانی درست، کمک نمایندگان و تعامل با مردم و خارج به کار خواهم گرفت.
عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در جریان جلسه علنی امروز مجلس درباره برنامه های خود برای این وزارتخانه گفت: رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ ریاستجمهوری اولویت امروز کشور را مسائل اقتصادی دانستند. خود را موظف دیدم با قبول این مسئولیت دانسته ها و تجربه های خود را در مسیر پیشرفت کشور قرار دهم. بایستی با تمام قوا برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی قدم برداشت. اصلاح رویه های حکمرانی اقتصادی و ارائه روش نو را در اقتصاد عرضه کردهام.
وی ادامه داد: همه همت خود را برای رفع مشکلات اقتصادی کشور با حکمرانی درست، کمک نمایندگان و تعامل با مردم و خارج انجام خواهم داد. رشد اقتصادی بالا، بیکاری پایین و توزیع مناسب درآمدها برای کاهش فقر را دنبال خواهم کرد.
همتی گفت: بیثباتی اقتصادی ناشی از تورم مزمن که در ۵ سال گذشته در محدوده ۴۰ درصدی بوده قدرت خرید مردم عزیز و معیشت آنها را تحت تاثیر جدی قرار داده است. نمایندگان عزیز در شرایط حاضر که تحریمهای ظالمانه بر اقتصاد ملی و کسب و کارهای کشور فشار میآورد و رشد اقتصادی محدود فضای کسب و کار نامناسب و تکانههای نرخ ارز قیمتها زیاد شده است لازم و حیاتی است که با استعانت از خداوند متعال و در یک وفاق ملی به همراهی هم برای رفع چالشها و روشنتر شدن افق کشور در لبیک به فرمایشات رهبری اقدامات عاجل و مناسبی در عرصه اقتصاد انجام دهیم.
وزیر پیشنهادی اقتصاد ادامه داد: یکی از عوامل مهم در ایجاد مشکلات و چالشهای اقتصادی و بازدارنده رشد توسعه اقتصادی کشور، وجود نااطمینانیهای گسترده در اقتصاد کشور است که اجازه بهرهبرداری از پتانسیلهای موجود برای دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار را سلب کرده است. منشاء نا اطمینانیهای اقتصادی، عوامل سیاسی یعنی تحریمها، عوامل نهادی یعنی بی ثباتی در قوانین و مقررات و دیگر عوامل درونی و بیرونی است. به زبان ساده از یک طرف مردم به عنوان صاحبان منابع در تخصیص بهینه و مناسب منابع خود با یک فضای غبار آلود مواجه هستند و از طرف دیگر سیاست گذار قادر نیست که برآورد درستی از نتیجه اعمال سیاستهای اقتصادی خود داشته باشد در چنین شرایطی امکان سرمایه گذاری های بزرگ مهیا است. امکان سرمایه گذاری های بزرگ مقیاس به عنوان موتورهای رشد، محقق نخواهد شد مگر با استفاده از منابع محدود دولتی. برخی از بروندادهای نا اطمینانیها در حوزه اقتصاد شامل پیشبینی پذیر نبودن اقتصاد، فقدان انگیزه برای سرمایهگذاری در فعالیتهای اقتصادی مولد، ورود بخش غیر دولتی به سمت فعالیتهای کوچک مقیاس و قراردادهای کوتاه مدت ناشی از عدم احترام به حق مالکیت، ورود آحاد جامعه به فعالیتهای سفته بازانه و رانت جویانه میباشد.
وی اظهار داشت: در تدوین برنامههای خود که قبلا هم به شما نمایندگان عزیز تقدیم شده است بر راهبردهای مهمی تاکید شده است. از جمله آنها تاکید بر رشد اقتصادی پایدار و ایجاد اشتغال از طریق توسعه بخش خصوصی، ایجاد محیط مناسب برای فعالیت و سرمایه گذاری مولد بخش خصوصی، بهبود فضای کسب و کار، کاهش بروکراسی اداری و حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط ، سرمایه گذاری در زیرساختها، بهبود زیرساختهای حمل و نقل انرژی و ارتباطات برای کاهش هزینههای تولید و افزایش بهرهوری است که پیش نیاز رشد ۸ درصدی است. همچنین حمایت از صادرات غیر نفتی از طریق پیگیری اصلاح سیاستهای ارزی که در حال حاضر به صادرات ما دارد لطمه میزند، متنوع سازی اقتصاد و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، تسهیلگری مالی برای توسعه فناوری و نوآوری و کنترل تورم و ثبات اقتصادی از طریق اعمال سیاستهای پولی و مالی انضباطی با اقدام هماهنگ با بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برای کنترل بودجه و مهار نقدینگی، اصلاح نظام بانکی، افزایش کارایی بانکها و کاستن از ناترازیهای موجود در سیستم بانکی، مدیریت انتظارات تورمی، شفافیت در سیاست گذاری و ارتباط موثر با جامعه، اصلاح ساختار اقتصاد از طریق خصوصیسازی و کوچک سازی دولت از جمله برنامه های بنده در وزارت اقتصاد خواهد بود.
به گزارش ایسنا، وزیر پیشنهادی امور اقتصاد و دارایی در ادامه با تاکید بر اینکه در برنامه خود بر اساس خواست مکرر نمایندگان محترم به مناطق محروم کشور به ویژه مناطق محروم توجه ویژه خواهم کرد، گفت: عدالت مالیاتی یکی از مسائل کلیدی است که مورد توجه نمایندگان محترم بود؛ در این زمینه باید به سمتی حرکت کنیم که مالیات در کنار نقش درآمدی خود برای دولت، به عنوان ابزاری برای تنظیم اقتصاد و توزیع عادلانه درآمد به کار گرفته شود.
همتی با تاکید بر لزوم کنترل تورم عنوان کرد: اصلاح بانکهای ناتراز و متوقف کردن اضافه برداشتهای آنها از بانک مرکزی و خلق نقدینگی یکی از اقدامات فوری در جهت حمایت از بانک مرکزی برای انجام وظیفه خود در خصوص کنترل تورم است.
وی همچنین عنوان کرد: بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، از قیمت گذاری دستوری اجتناب و از دخالتهای غیر ضروری در امور غیر ضروری پرهیز خواهد شد و اقتصاد رقابت پذیر و پیشبینیپذیر که واحدهای تولیدی در آن احساس امنیت کنند و سرمایهگذاری در آن افزایش یابد و از همه مهمتر سهامداران بورس در آن بازار حضور یابند، مورد توجه است. تاکید خواهم کرد که بازار بورس باید سمبل اعتماد سهامداران باشد.
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه حمایت از واحدهای تولیدی و تاکید بر مشوقهای مالیاتی برای سرمایهگذاری نیز از برنامههای اصلی وزارت اقتصاد خواهد بود، گفت: طرحی دارم که بانکهای کشور از بنگاهداری خارج و با منابع ناشی از آن به سمت بنگاهسازی حرکت کنند تجارب دهه ۶۰ و ۷۰ کشور خودمان نشان میدهد که این امر یک روش مناسب برای تامین مالی رشد اقتصاد کشور خواهد بود. همچنین در چهارچوب گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با بخش خصوصی به عنوان هدایت کننده موتور رشد اقتصاد ملی در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برای مردمیسازی واقعی اقتصاد ملی ارتباط منظم و کارآمد خواهیم داشت.
همتی با بیان اینکه از عزیزان مخالف و موافقی که درباره من صحبت کردند تشکر میکنم، گفت: مجلس شورای اسلامی نشان داد که محل بحث و گفتوگو است و ما از این مباحث استقبال میکنیم همه مباحث مورد احترام و مورد قبول ما است.
وی به ارائه توضیحاتی درباره دوران ریاست خود بر بانک مرکزی پرداخت و عنوان کرد: در دوره بانک مرکزی فشار حداکثری بر کشور حاکم شد و شهید سلیمانی فرمودند که این ما هستیم که حریف ترامپ قلدر هستیم و ما حریف او شدیم و توانستیم جلوی فروپاشی اقتصاد کشور را بگیریم؛ به این نکته توجه شود در نیمه اول سال ۱۳۹۹ درآمد اصولی ارزی ناشی از نفت یک میلیارد دلار شد و این رقم را با ۳۵ میلیارد دلار سال ۱۴۰۲ مقایسه کنیم. در سال ۱۳۹۹ کرونا باعث شد که تمام فعالیتهای اقتصادی بخوابد و در سال ۹۸ و ۹۹ جمعاً ۲۰ میلیارد دلار درآمد داشتیم.
وی ادامه داد: بانک مرکزی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۶ جمعاً ۲۸۶ میلیارد دلار در بازار ارز تزریق کرد اما در دوره سه ساله فشار حداکثری نه تنها یک دلار ارز تزریق نکردم بلکه یک میلیارد دلار ارز نیز به ذخایر اضافه کردم. دوره بانک مرکزی برای من جزء پرافتخارترین ادوار زندگیام است و من همیشه به آن افتخار خواهم کرد. یادتان نرفته است که ترامپ و پمپئو و سایرین میگفتند که چهلمین سالگرد انقلاب به تهران میآیند و جشن میگیرند؛ آیا توانستند؟ چه کسی در مقابل آنها ایستاد؟ آیا فکر میکنید که همینطوری مسائل حل شد؟
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی مسئولیت بزرگی بر دوش دارد و این وزارتخانه نه تنها ستون اصلی اقتصاد کشور است بلکه پیشبرنده شفافیت و اعتماد در نظام اقتصادی است و مسیری که ما در پیش گرفتهایم مسیری به سوی رشد اقتصادی همهگیر، تحقق عدالت اقتصادی و افزایش کارایی است؛ راهی که اقتصاد را در مسیر صحیح توسعه قرار میدهد و همه پروژهها تنها به یک هدف ختم میشود و آن بازگشت اعتماد به مردم است؛ مردم باید اعتمادشان بازگردد و بازگشت به اعتماد مردم برای من به عنوان مسئول اقتصادی بسیار مهم است و ما باید مردم را در اقتصاد مشارکت دهیم و آنها را به صحنه بیاوریم.
همتی با تاکید بر اینکه برای اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریمهای ظالمانه یک روز از پای نخواهیم نشست، گفت: وفاق ملی رمز موفقیت کشور است و با عمل به آن آینده روشن و اقتصادی پویا خواهیم داشت. نکات، نقدها و دغدغههای مهم نمایندگان مجلس را در این چند روز شنیدم و همه ما در نهایت به سربلندی ایران و رفاه مردم دوست داشتنی این سرزمین فکر میکنیم و وظیفه من و همکاران در وزارتخانه مرتفع کردن این دغدغهها خواهد بود؛ از خداوند میخواهم که یاریم کند تا با کمک نمایندگان دلسوز و پشتیبانی رهبر انقلاب و مردم گرانقدر کشور گامهای مهمی برای توسعه و پیشرفت ایران و بهبود معیشت ایران بردارم.
مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد/ محمدبیگی: «همتی» در موضوع فسادستیزی مشکل دارد
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: آقای همتی در موضوع فساد ستیزی مشکل دارد و این میتواند خودش یک خطر برای وزارت اقتصاد باشد.
به گزارش ایسنا، فاطمه محمدبیگی در جلسه نوبت صبح امروز یکشنبه مجلس در جریان بررسی برنامه و صلاحیت عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در سخنانی به عنوان مخالف عنوان کرد: از آقای رئیس جمهوری به دلیل تشکیل کابینه وفاق ملی تشکر میکنم اما درباره آقای همتی معتقدم که ایشان در سال ۹۵ یکی از اهدافشان را مبارزه با نجومی بگیران معرفی کردند اما وقتی در سمت خود نشستند، مدیران نجومی بگیر ابقا شدند و خبری از برخورد با مفسدین عملا نبود و این نشان میدهد که ایشان در موضوع فساد ستیزی مشکل دارد و این میتواند خودش یک خطر برای وزارت اقتصاد باشد.
وی افزود: همچنین توقف انتشار عمومی آمار عملکرد صنعت بیمه و منع معاونان و مدیران از پاسخگویی به خبرنگار بخشی از عدم شفافیت ایشان است؛ همانطوری که بعدها در راستای عدم شفافیت آمار و ارقام در بانک مرکزی توسط ایشان صورت گرفت. همچنین دستور عدم انتشار آمار نرخ تورم از آذر ماه سال ۱۳۹۷ به این عدم شفافیت اضافه میکند.
این نماینده مجلس گفت: درباره fatf به خاطر دارم ایشان در یک مصاحبه تفصیلی با سایت بانک مرکزی در سال ۹۹ واردات واکسن کرونا را به نوعی متصل به fatf کرد؛ آیا در زمانی که مردم روزانه ۵۰۰ الی ۶۰۰ کشته در کرونا میدادند جای معادلات سیاسی است؟ آیا نمایندگان مجلس اجازه میدهند که امروز با چنین فردی موافقت کنیم؟ سوالم از آقای همتی این است که با توجه به اینکه بالاترین رشد نقدینگی در دوره ایشان در بانک مرکزی صورت گرفته است، برنامه ایشان برای مهار تورم و کنترل نقدینگی چیست؟
موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد/ موسوی: «همتی» میتواند تحول عمیقی در ساختار اقتصادی کشور ایجاد کند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با دفاع از عملکرد همتی در بانک مرکزی گفت که حضور همتی در وزارت اقتصاد زمینه تحول عمیق در ساختار اقتصاد کشور را فراهم کرده و نوید بخش دورانی از رشد و توسعه و رفاه خواهد بود.
به گزارش ایسنا، سید فرید موسوی در جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، به عنوان موافق عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار کرد: آقای همتی از سرمایههای اقتصادی و مدیریتی کشور است.
موسوی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی اقتصاد با داشتن دانش نظری و تجربه عملی منشاء خدمات ارزنده برای کشور بوده است، تصریح کرد: ایشان در واحد مرکزی خبر مسئول مستقیم پوشش تمامی عملیاتها و ثبت آثار ارزشمند دفاع مقدس بوده و از دوران جنگ در خدمت نظام بوده است بعد وارد حوزه اقتصادی میشود که اوج مسئولیتش در بانک مرکزی بود.
وی با اشاره به عملکرد همتی در بانک مرکزی اظهار کرد: فراموش نکنیم که آقای همتی در چه بازه زمانی مسئولیت سختترین و حساسترین پست اقتصادی کشور را داشت آن زمان کشور شدیدترین تحریمهای اقتصادی را تجربه میکرد و کرونا هم مشکلاتی را برای اقتصاد به وجود آورده بود؛ منتقدانی که از نقدینگی و تورم در زمان ریاست بانک مرکزی همتی صحبت میکنند انگار نقش تحریمها و کرونا را نمیبینند و فراموش کردهاند که در آن بازه زمانی قیمت نفت چقدر کم شده بود. همچنین رئیس جمهور کشور متخاصم متعهد شده بود که فروش نفت ما را به یک بشکه برساند در همین زمان همتی تمامی تلاش خود را برای حفظ وضعیت اقتصادی کشور کرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به انتقاد یکی از نمایندگان از ادغام بانکهای نظامی در بانک سپه در زمان ریاست همتی در بانک مرکزی اظهار کرد: فراموش کردهایم که یکی از این بانکهای نظامی ۸۰ همت زیان انباشته داشت اگر این ادغام صورت نمیگرفت امروز با چه فاجعه عظیمی روبهرو بودیم پس آن زمان کار بزرگ اقتصادی رقم خورد.
موسوی با اشاره به عملکرد همتی درباره نرخ ارز گفت: آقای همتی در زمان ریاست در بانک مرکزی ارزپاشی نکرد که این در تاریخ بانک مرکزی استثنا بود.
وی اضافه کرد: آقایان از چای دبش میگویند حال اینکه تخلف دولت سیزدهم اظهرمنالشمس است و حکمی داده شده است بعد از پشت تریبون مجلس شورای اسلامی تشویش اذهان میکنند و ادعاهایی علیه همتی مطرح میشود اما مگر گزارشی آمده که چنین ابهامات و ادعاهایی نسبت به دلسوزترین مدیر اقتصادی کشور بیان میکنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همتی برای حوزه ماموریتی خود در وزارت اقتصاد برنامه جامع و مدونی دارد، تصریح کرد: امروز فرصتی برای بهرهمندی از دیدگاهها و تجربیات یک اقتصاددان، مدیر کارآزموده و دیپلمات است رای اعتماد به همتی زمینه را برای تحول عمیق در ساختار اقتصادی کشور فراهم کرده و نویدبخش دورانی از رشد، توسعه و رفاه است.
موسوی در پایان خطاب به نمایندگان اظهار کرد: همانطور که رئیس جمهور مبتنی بر وفاق ملی در چینش کابینه عمل کرد انتظار میرود که مجلس شورای اسلامی به آقای همتی و سایر وزرای پیشنهادی رای اعتماد داده و آنها را راهی دولت کنند تا اتفاقات خوبی برای کشور رقم خورد.
مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد/ زنگنه: «همتی» اعتقادی به انضباط بخشی نظام مالی ندارد
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: من به رئیس جمهور عزیز میگویم که اگر شما ترکیب کابینهتان منسجم نباشد این کابینه دچار مشکل میشود.
به گزارش ایسنا محسن زنگنه در جلسه علنی نوبت صبح امروز یکشنبه مجلس در جریان بررسی برنامه و صلاحیت عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در اظهاراتی به عنوان مخالف با بیان اینکه «ما به رهبر انقلاب قول دادیم که به آقای پزشکیان کمک کنیم و کمک مجلس این است که در وزرای پیشنهادی بهترین مشاوره را ارائه دهیم و کمک مجلس این نیست که پشت تریبون مجلس مجیزگوی دولت شویم»، عنوان کرد: تورم در سال ۹۶، ۹ درصد در سال ۹۷ حدود ۲۰ درصد بود و آقای همتی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی در اردیبهشت ۱۴۰۰، تورم را با رقم ۴۶ درصد تحویل نفر بعدی دادند؛ این در حالیست که بر اساس قانون برنامه هفتم مسئولیت تورم بر عهده رئیس کل بانک مرکزی است.
وی افزود: در خصوص نقدینگی من از عزیزان اقتصادی تعجب میکنم چرا که مسئله ما بر سر میزان نقدینگی نیست بلکه بر سر نرخ رشد نقدینگی است آقای همتی بانک مرکزی را با نرخ رشد ۲۰ درصد نقدینگی تحویل گرفتند و با ۴۰ درصد نقدینگی تحویل دادند؛ یکی از دلایل این اتفاق نیز بیانضباطی بانکها بوده است.
آقای همتی اصولاً اعتقادی به انضباط بخشی نظام مالی ندارند؛ ایشان در سال ۹۹ بانک ملی را با ۷ هزار و ۴۴۵ میلیارد زیان انباشته تحویل میگیرند و دو سال بعد همین بانک را با ۱۶ میلیارد و ۹۴۳ میلیارد زیان انباشته تحویل میدهند.
زنگنه گفت: دوستان مطرح میکنند که دومین عامل حجم نقدینگی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است؛ من از آقای همتی پرسیدم که آیا شما با ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف هستید میگویند بله این در حالیست که ایشان در یک هفته در زمانی که شهید رییسی خواست این ارز را حذف کند سه مرتبه در مخالفت با این تصمیم رئیسی مصاحبه رسانهای کردند. آقای همتی اصولاً اعتقادی به حفظ ارزش پول ملی ندارد؛ او در یادداشتی در ۱۸ آذر ۱۴۰۲ نوشته است که با توجه به تورمی که داریم باید قیمت ارز افزایش پیدا کند. ما دو تفکر داریم که یکی تفکر افراطی در تثبیت قیمت ارز است و دیگری تفکری است که معتقد است باید قیمت ارز با نرخ تورم افزایش پیدا کند و آقای همتی به این تفکر معتقد است.
وی با انتقاد از تفکرات اقتصادی همتی تاکید کرد: وزیر اقتصاد فرمانده اقتصادی است و باید در نظرات خود ثبات داشته باشد؛ ایشان مشخص نیست که درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی موافق است یا مخالف است. کسی که اقتصاد خوانده باید مبنا داشته باشد و نمیتواند بر اساس دولتها نظر خود را تغییر دهد.
زنگنه با تاکید بر اینکه باید بر اساس شاخص با مردم صحبت کنی، گفت: ما باید تکلیفمان را با مردم مشخص کنیم و نمیتوانیم تفسیر جدیدی را از اقتصاد بنا کنیم و به مردم بگوییم. ای کاش رئیس کمیسیون اقتصادی که قرار است بعداً بر وزیر اقتصاد نظارت کند اینگونه قاطع از وزیر پیشنهادی دفاع نمیکردند و میگذاشتند دیگران صحبت میکردند. من با کلیات دولت موافقم اما مردم انتظار دارند که مجلس نقش نظارتی خود را حفظ کند و ما باید بر دولت نظارت کنیم؛ به لطف خدا امروز ۶۰ نفر به عنوان مخالف ثبت نام کردند که این نشان میدهد مجلس باید به مسیر اصلی خود بازگردد.
وی با بیان اینکه من به آقای همتی علاقه دارم اما علاقه بیشتر به مردم و رئیس جمهور عزیز است، تاکید کرد: من به رئیس جمهور عزیز میگویم که اگر شما ترکیب کابینهتان منسجم نباشد این کابینه دچار مشکل میشود؛ از یک طرف آقای میدری و از طرف دیگر آقای عراقچی معرفی شدهاند و از طرف دیگر نیز عزیزی معرفی شده که همه چیز را به برجام، fatf، پالرمو و cft گره میزند؛ باید این را معلوم کنیم که آیا قرار است اتفاقی بیفتد و وزیر خارجه از آن بی خبر است؟
این نماینده مجلس اظهار کرد: من از همه نمایندگان مجلس میخواهم که بر اساس شاخصها و واقعیات موجود تصمیمگیری کنند. من قبول دارم که تجربه مهم است اما تجربه صحیح و درست نه اینکه فردی که تجربه غلطی داشته را دوباره در جایی قرار دهیم. وزیر اقتصاد با رئیس بانک مرکزی فرق میکند و وزیر اقتصاد باید با مجلس تعامل داشته باشد و نگاه بالا به پایین به مجلس نداشته باشد و مجلس را به عنوان قوه نظارتی بپذیرد و روش وزیر اقتصاد با بانک مرکزی متفاوت است.
موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد/ حسینی: «همتی» پس از خروج از برجام ذخیره ارزی کشور را حفظ کرد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: خروج از برجام برای ما تبعات داشت. متاسفانه در آن دوران ارتباط خود را با کشورهای همسایه به صفر رساندیم و در نتیجه درآمد ارزی به شدت کاهش پیدا کرد اما آقای همتی ذخیره ارزی کشور را حفظ کردند.
به گزارش ایسنا، سید شمسالدین حسینی در جریان جلسه علنی امروز مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: آقای همتی مدارج علمی خود را در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران طی کرد که این مورد برای ما خیلی ارزشمند است و اعتقاد داریم چنین کسی به اقتصاد ایران آگاه تر است. سابقه اجرایی ایشان به عنوان رییس بیمه و رییس کل بانک مرکزی نیز بسیار قابل اهمیت است. ایشان ۱۹ ماه در جبهه نیز حضور داشتند.
وی ادامه داد: در رسیدگی به برنامه و عملکرد ایشان و دیگر وزرای پیشنهادی به تجارب توجه کنید. وزارتخانه جای آزمایش نیست. از سال ۷۶ تا ۹۹ رشد اقتصادی کشور ما متأسفانه ۲ درصد بوده است. از برجام دفاع نمیکنم اما میگویم خروج از برجام ربطی به بانک مرکزی و مدیریت آن ندارد. خروج از برجام برای ما تبعات داشت. متاسفانه در آن دوران ارتباط خود را با کشورهای همسایه به صفر رساندیم و در نتیجه درآمد ارزی به شدت کاهش پیدا کرد. باید با امید با مردم صحبت کنیم. ایشان ذخیره ارزی کشور را حفظ کردند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: دیروز یکی از سازمان برنامه و بودجه تماس گرفت و گفت به آقای همتی رای ندهید چون ایشان به سختی به ما ارز میدهند. چنین تحلیلهایی بسیاری از واقعیت ها را در نظر نمیگیرد. نباید بیماری های مزمن اقتصاد ایران را نادیده بگیریم.
حسینی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمانهای ذیل آن نیاز به مدیری با تجربه دارد. اگر قوانین کشور ما درست بود چه نیازی به اختیار ویژه داشتیم؟ بانک آینده به غلط تشکیل شد. آقای همتی تعهد داد که از ابزارهای پولی و بانکی استفاده کند و اهداف برنامه توسعه را دنبال کند. موضوع ترک فعل برای آقای صالح آبادی نیز مطرح شده است. نمیگویم که آقای همتی بهترین عملکرد را داشته است. ایشان ۱۰ روز سفر چین بود و در شرایطی بحرانی به بانک مرکزی آمد.
مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد/ صمصامی: وزارت «همتی» باعث ناامیدی فعالان اقتصادی میشود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد همتی در دوران ریاست بانک مرکزی گفت که در صورت اخذ رای اعتماد همتی از مجلس، ناامیدی در عرصه اقتصادی کشور را شاهد خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، حسین صمصامی در جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس به عنوان اولین مخالف عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار کرد: آزموده را آزمودن خطاست؛ مقام معظم رهبری معیارهایی برای انتخاب وزرای پیشنهادی بیان کردند که کارآمدی از مهمترین آنها است منتها بررسی عالمانه و دقیق عملکرد آقای همتی در زمان تصدی ریاست بانک مرکزی از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ نشان میدهد که او نمره قابل قبولی نگرفته و ناکارآمدیاش باعث بحرانهای متعدد و جدی در جامعه شده است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع بانک تات و بانک آینده اظهار کرد: اقدامات نامتعارف را در این زمینه شاهد بودیم که عمده چالشها به خاطر سهامداران کلان و بنگاهداری و مالسازی بود که قرار بود رئیس بخش بانک مرکزی با آنها برخورد کند اما کار به سمت دیگری شد یعنی بانک تات در بانک آینده ادغام شد و عملا شرایط مخربی را به وجود آورد که شاهد استقراض گسترده از بانک آینده بودیم.
صمصامی یادآور شد: این وضعیت باعث تحمیل تورمی به آحاد جامعه شد و آقای همتی مسیر نادرست مدیران قبلی را ادامه داد و اصلاح نکرد. اختلالاتی که بانک آینده ایجاد کرد مورد برخورد قرار نگرفت و به دولت سیزدهم منتقل شد به طوری که اکنون شاهد بدهی بسیار زیاد بانک آینده به بانک مرکزی هستیم.
وی با اشاره به ادغام موسسه مالی نظامی در بانک سپه گفت: آقای همتی در زمان ریاست بانک مرکزی باید از اختیاراتش در مسیر درست استفاده میکرد اما کلیه بانکهای نظامی را ادغام کرد که ماحصل آن مشکلات عمیقی بود ریشه این مشکلات به شیوه نادرست مدیریتی بر میگردد.
صمصامی با اشاره به موضوعات ارزی اظهار کرد: آقای همتی در برنامههای اعلامی خود به موضوع حفظ و تقویت ارزش پول ملی اشاره کرده حال اینکه نرخ ارز در دوران مسئولیت ایشان در بانک مرکزی سه برابر شد که نتیجهای جز کاهش ارزش پولی نداشت؛ در صورتی که مجلس شورای اسلامی به آقای همتی اعتماد کند فعالان اقتصادی نسبت به بهبود اوضاع اقتصادی ناامید میشوند.
وی افزایش نقدینگی را از دیگر عملکردهای همتی در دوران ریاست بانک مرکزی برشمرد و مدعی شد: آقای همتی در پرونده چای دبش ترک فعل کرده و متهم است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مورد موضوع شوک افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: آقای همتی افزایش نرخ بنزین را برای تامین کسری بودجه به قیمت لیتری ۵۰۰۰ تومان مطرح کرد و در بهار ۱۴۰۰ اعتراف کرد که اجرای سیاست افزایش قیمت بنزین باعث ایجاد شوک در بازار ارز شده است.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: دامنه افزایش قیمت بنزین و تلاطمات اقتصادی و ناآرامیها در کشور تا جایی ادامه پیدا کرد که شیطان بزرگ دست به ترور سردار سلیمانی زد همان زمان آنها گفتند که وضعیت اقتصادی ایران نامطلوب است و شرایط داخل کشورمان شکننده است پس آیا نمیتوان گفت که آمریکاییها براساس تحلیلهای اقتصادی و اجتماعی حاکم بر کشورمان آن زمان را برای شهادت سردار مقاومت تعیین کردند؛ این حقایق حجت را بر ما نمایندگان تعیین میکند که به آقای همتی اعتماد نکنیم.
موافقت کمیسیون اقتصادی با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از موافقت این کمیسیون با برنامههای وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی خبر داد.
به گزارش ایسنا، فاطمه مقصودی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی نظر کمیسیون اقتصادی درباره عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی را قرائت کرد.
بررسی عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی
خطیب: وزارت اطلاعات مطابق برنامه هفتم توسعه برنامههای خود را ادامه خواهد داد
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: مطابق برنامه هفتم توسعه برنامههای خود را در وزارت اطلاعات از جمله مشارکت در تامین اشراف اطلاعاتی و طرح جامع پایش اطلاعاتی کشور و تامین نیازمندیهای اطلاعاتی نهادها و کمک به هوشمند سازی دولت الکترونیک ادامه خواهم داد.
حجت الاسلام سید اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات در جریان جلسه علنی امروز مجلس درباره برنامه های خود برای این وزارتخانه گفت: ضمن تشکر صمیمانه از رییسجمهور محترم برای انتخاب و معرفی بنده به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات از روسای نیروهای مسلح و تمامی جبهه انقلاب تشکر میکنم. همچنین از آقای زارعی به علت حمایت از دستگاه اطلاعاتی و دولت وفاق ملی آقای پزشکیان تشکر میکنم. نمایندگان محترم باید به تکلیف قانونی خود عمل کنند.
وی ادامه داد: تولید اطلاعات و مشارکت در تامین امنیت ملی دو وظیفه ذاتی وزارت اطلاعات به حساب میآید. همچنین مطابق برنامه هفتم توسعه برنامه های خود را در وزارت اطلاعات از جمله مشارکت در تامین اشراف اطلاعاتی و طرح جامع پایش اطلاعاتی کشور و تامین نیازمندیهای اطلاعاتی نهادها و کمک به هوشمند سازی دولت الکترونیک ادامه خواهم داد.
خطیب تاکید کرد: امروز سرویسهای اطلاعاتی ۵۳ کشور میز ایران دارند و بسیاری از پروژههای ضد امنیتی با مشارکت بازیگران مختلف و تقسیم کار صورت میپذیرد با این همه جمهوری اسلامی ایران به لطف خداوند سبحان و تدابیر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی و همراهی مستمر مردم و مجاهدتهای خاموش سربازان گمنام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف همچنان در مسیر پیشرفت برای امنیت در حرکت است و دستگاههای اطلاعاتی امنیتی و نیروهای مسلح آن توانستند قدرتمندانه بر توطئهها فایق آیند و امنیت و یکپارچگی کشور را تامین کنند و انشاءالله این روند ادامه خواهد داشت.
وزیر پیشنهادی اطلاعات تاکید کرد: اینک در چهلمین سال تاسیس وزارت اطلاعات و زمانه بلوغ و بالندگی پایگاه عظیم جهان، خدمات وزارت در دولت چهاردهم تداوم مییابد با این توضیح که ارزیابی واقع گرایانه از محیط امنیت ملی باید معطوف به نگاهی روند محور و راهبردی باشد. البته محیط امنیت اکنون دستخوش تغییرات شگرفی شده که مواجهه با آن مستلزم نگاه و اتخاذ رویکردی تحولی عالمانه و تخصصی است که وزارت اطلاعات عملاً این بازخوانی را پیشه کرده و رهیافتهای جدیدی را اجرا نموده است. موقعیت پیشگیرانه به جای اقدامات تدافعی و پسینی، تثبیت و تقویت موازین دینی قانونی و اخلاقی در تعیین صلاحیتها و همه فعالیتهای اطلاعاتی، تقدم رویکرد صیانتی نسبت به همه آحاد جامعه بر رویکرد برخوردهای امنیتی، توسعه اطلاعات مردمی و اطلاعات بهرهبرداری حداکثری از فناوریهای نوین، تمرکز ویژه بر جنگ شناختی و نبرد روایتها، تقویت جریان مقاومت و سرویسهای اطلاعاتی همسو از جمله این رهیافت ها به شمار میرود.
خطیب ادامه داد: وزارت اطلاعات به عنوان دستگاه مادر اطلاعاتی کشور در برابر صف آرایی همه جانبه دشمن در قالب یک قرارگاه اطلاعاتی توانسته با هم افزایی و همکاری همدلانه با جامعه اطلاعاتی و امنیتی کشورمان گامهای بلندی در جهت مقابله و خنثیسازی اقدامات دشمنان برداشته و اقدامات آفندی گستردهای علیه اردوگاه خصم سامان دهد. وزارت اطلاعات در دوره اخیر با مجموعهای از عملیاتهای ضد تروریستی و ضد جاسوسی غالب طرحهای دشمن را با شکست مواجه کرده است. مقابله با رژیم صهیونیستی از جمله شناسایی جاسوسهای موساد در ۲۸ کشور و بهرهبرداری در تبادل آن، رویکرد تهاجم در مبدا به کانونهای توطئه و تروریسم ضد جاسوسی تهاجمی و نیز اقدام همزمان سیاسی حقوقی و امنیتی علیه برخی در همین چهارچوب محقق شده است. همچنین برخورد با جاسوسان و مهرههای نفوذی دشمن در بالاترین سطوح نشانگر رویکرد حرفهای متعهدانه و بدون مماشات وزارت در انجام ماموریتهای محول است. تلاش در جهت خنثیسازی اثر تحریمها و جنگ اقتصادی دشمن، مبارزه بی امان با مفاسد کلان اقتصادی و پشتیبانی از حکمرانی اقتصادی کشور که در قالب کیسهای متعدد در دوره اخیر پیگیری شده است بخشی از اقدامات تشکیلات اطلاعاتی در جهت ارتقاء امنیت اقتصادی و کارآمدی حکمرانی و کارآمدی حکمرانی ملی بوده است.
به گزارش ایسنا، خطیب در ادامه عنوان کرد: اهتمام به شناسایی و بهرهبرداری از فناوریهای نوظهور از قبیل هوش مصنوعی در متن فعالیتهای اطلاعاتی وزارت تحولات چشمگیری را در حوزه جمع آوری و تحلیل اطلاعات رقم زده و نیل به اهداف بزرگ را دسترس پذیرتر کرده است. سرمایهگذاری در این حوزه و بهرهبرداری از ظرفیت عظیم نیروی انسانی نخبه در آینده با استمرار ادامه خواهد یافت.
وی افزود: ضمن تشکر از تکالیف مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم امیدوارم این حمایت تداوم جدی داشته باشد. نگاه همدلانه و دلسوزانه تشکیلات اطلاعاتی همواره یک مبنای مهم در مسیر حرکت اطلاعاتی بوده است؛ اگر دستگاه اطلاعاتی در برابر دشمنان و خائنین به ملت، با سرسختی و مقتدرانه ایستادگی میکند اما با خطای فریب خوردگان و ناآگاهان صبورانه و حمایت گرایانه برخورد میکند. تعداد قابل توجهی از افراد به جای دستگیری، صرفاً مورد تذکر قرار گرفتند یا مهمتر از آن اساساً در جلسات گفتگو و توجیه دلسوزانه اقناع و راهنمایی شدهاند؛ این رویکرد همچنان نیازمند توسعه و تقویت است.
وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات اظهار کرد: یکی از وجوهی که کمتر عیان است اهتمام و تمرکز وزارت اطلاعات در حوزه پژوهشی است؛ تشکیلات اطلاعاتی با برخورداری از دانشگاه، پژوهشکده، اندیشکده و موسسات مختلف تحقیقاتی کارنامه درخشانی در انجام پروژههای پژوهشی و عالمانه دارد که انشاءالله تقویت خواهد شد.
خطیب تاکید کرد: بر مبنای منویات ریاست محترم جمهوری تقویت وفاق ملی و انسجام داخلی سرلوحه برنامههای وزارت اطلاعات در دولت جدید خواهد بود؛ امنیت پایدار، افزایش سرمایه اجتماعی، قدرت ملی و پیشرفت کشور در گروی نگاه همدلانه اضلاع مختلف سیاسی و اجتماعی و کاهش همه شکافها است. انشاءالله تشکیلات اطلاعاتی متاثر از رویکرد خردمندانه دولت چهاردهم همه ظرفیتهای خود را در مسیر تقویت و بالندگی جبهه انقلاب به کار خواهد بست. در صورت استمرار توفیق خدمت در پیشگاه خداوند متعال، مقام معظم رهبری و مردم عزیز و سرافراز ایران تمام توان خود را برای ارتقا و تعالی امنیت کشور به کار خواهم بست تا به مدد امام زمان پیشران موثری در اعتلای آرمانهای جبهه انقلاب اسلامی و توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان ایران باشم.
موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات/ بروجردی: وزارت اطلاعات در مقابل طراحیهای متعدد دشمن قوی عمل کرده است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در دفاع از وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت که در این دوران وزارت اطلاعات قدرتمند عمل کرده و در مقابل طراحیهای متعدد دشمن قوی بوده است.
به گزارش ایسنا، علاءالدین بروجردی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار کرد: از آقای پزشکیان تشکر میکنم که وعده صادق را محقق کرد و طبق وعده دوران تبلیغات انتخاباتی در معرفی کابینه، وفاق ملی را پیاده کرد.
وی با بیان اینکه شرایط امروز در منطقه بسیار حساس است، تصریح کرد: ما شاهد جنگ اقتصادی و جنگ اطلاعاتی هستیم از سازمانهای اطلاعاتی بزرگ دنیا تا سازمانهای منطقهای و همپیمانان آمریکا، همه مقابل ما صفآرایی کردهاند لذا در این وضعیت سازمانهای اطلاعاتی کشور به خصوص وزارت اطلاعات قوی عمل کردند و توانستند در مقابل چنین جنگ چند وجهی بسیار پیچیده عمل کنند که اینها همه به توانمندی ویژه نیاز دارند.
بروجردی با بیان اینکه بسیاری از اقدامات وزارت اطلاعات در خنثیسازی توطئههای طراحی شده دشمن قابل اعلام نیست، گفت: دهها حادثه قبل از اتفاق خنثی شده اما به دلایلی قابل اعلام نیست لذا در این مدت وزارت اطلاعات قوی عمل کرده و موفق شده عملکرد قدرتمندی در مقابل طراحیهای متعدد دشمن داشته باشد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حفظ نیروهای نظام در مقابل دشمن یکی دیگر از اقدامات وزارت اطلاعات است، اظهار کرد: نمایندگان در معرض تهدید جدی هستند که نمونه آن کار اطلاعاتی تلفنی است که از آنها اطلاعات گرفته شود که وزارت اطلاعات با هدف حفظ نیروهای نظام به این موضوع ورود دارد منتها لازم است که جدیتر عمل شود چون هنر این نیست که سازمانهای اطلاعاتی بگویند این تعداد از نیروهای نظام دستگیر شدند بلکه هنر در پیشگیری است.
بروجردی یکی دیگر از مسئولیتهای وزارت اطلاعات را در حوزه برونمرزی خواند و گفت: نمونه آن مصاف جمهوری اسلامی ایران با آمریکا و همپیمانانش است که آمریکا در تمامی عرصهها و در عراق، سوریه، لبنان و یمن شکست خوردند. یک بعد این شکست به کار دقیق اطلاعاتی بر میگردد که وزارت اطلاعات در آن نقش بسیار مهمی دارد.
وی در پایان گفت: در این چند روز در فضای مجازی و مجلس شورای اسلامی گفته شده که ما در آستانه پایان سند چشمانداز ۲۰ ساله در موضع ضعف قرار داریم که من مخالف هستم چون ما در زنجیره بلند اقتدار ملیمان و حلقههای قوی متعدد قرار گرفتهایم.
موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات/ جباری: «خطیب» به هیچ حزب، گروه و جریانی تعلق ندارد
نماینده بندر لنگه در مجلس شورای اسلامی وزیر پیشنهادی اطلاعات را از برجستهترین و باتجربهترین شخصیتها دانست و گفت که آقای خطیب یک شخصیت فراجناحی است که به هیچ حزب، گروه و جریان سیاسی تعلق ندارد.
به گزارش ایسنا، احمد جباری در جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس به عنوان موافق حجتالاسلام اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: در برهه حساس و خطیری از تاریخ منطقه و مقابله با استکبار و صهیونیستها قرار داریم که با جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم مصادف شده است.
وی وزارت اطلاعات را یکی از وزراتخانههای مهم و حساس کشور دانست و اظهار کرد که وزارت اطلاعات از امنیت جامعه و کشور و امنیت اقتصادی و اجتماعی و توسعه و بالندگی کشور دفاع میکند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی وزیر پیشنهادی اطلاعات را از برجستهترین و باتجربهترین چهرهها و شخصیتها توصیف کرد و افزود: آقای خطیب کار خود را از کف سیستم اطلاعاتی شروع کرده، در دولت سیزدهم وزیر اطلاعات بود و اکنون هم رئیس جمهور او را به عنوان وزیر پیشنهادی در دولت چهاردهم معرفی کرد چون معیارها و ملاکهای اعلامی از سوی مقام معظم رهبری را داشت که مهمترین آن باورمندی و پایبندی به اصول و ارزشهای بنیادین انقلاب اسلامی، گفتمان امامین انقلاب و قانون اساسی است.
جباری افزود: آقای خطیب از رزمندگان دوران دفاع مقدس است که به افتخار جانبازی نائل شده و برادر شهید او بیش از این مسئولیت کلیدی و خطیر سازمان حفاظت اطلاعات قوه قضاییه را به عهده داشتند.
نماینده بندر لنگه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آقای خطیب شخصیتی فراجناحی است و به هیچ حزب و گروه و جریان سیاسی تعلق ندارد که دیدگاهها و عملکردش موید آن است.
مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات/ زارعی: به وزیر پیشنهادی اطلاعات رای منفی میدهم اما رای من نمادین است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: من به وزیر پیشنهادی اطلاعات رای منفی میدهم اما رای من نمادین است.
به گزارش ایسنا، مجتبی زارعی در جلسه نوبت صبح امروز یکشنبه مجلس در جریان بررسی برنامه و صلاحیت اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات در اظهاراتی به عنوان مخالف گفت: رئیس جمهور اصلاح طلب و صادق ما به اصلاح طلبان تشکیلاتی بدهکار نیست بلکه به امیرالمومنین بدهکار است؛ نه در شعار و نه در سبد رای به اصلاح طلبان تشکیلاتی بدهکار نیست. دکتر پزشکیان گفته من اصولگرا هستم اصولی که به حق و عدل ختم میشود؛ با این دلیل من بر لبان و دستان آقای پزشکیان بوسه میزنم که نه برای ساخت جامعه مدنی، به جامعه مدنی غربی بلکه به جامعه مدنی علوی ارجاع کرده است.
وی افزود: رئیس جمهور به حق و عدل ارجاع داده است؛ مقام و جناح در تفکر آقای پزشکیان اثر نداشته است. درود بر پزشکیان که به جای آقای جهانگیری دکتر عارف را معرفی کرد؛ مگر فراموش کردیم ۸۰۰ هزار میلیارد تومان را؟ با توزیع رانت نمیشود جامعه علوی درست کرد.
زارعی همچنین با اشاره به برخی انتصابات رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور اول به خودش خدمت کرده که به رادیکالها پست نداد و ثانیاً به ایران خدمت کرده است.
وی با بیان اینکه «من به وزیر پیشنهادی اطلاعات رای منفی میدهم اما رای من نمادین است»، عنوان کرد: من اینجا نمیخواهم درباره عظمت دستگاه اطلاعاتی صحبت کنم اما امروز یک جهاد تبیین دارم؛ ضمناً هیچ یک از نمایندگان را دعوت به رای ندادن به آقای خطیب نمیکنم.
این نماینده مجلس با طرح این پرسش که آیا دستگاه اطلاعاتی شکست نداشته؟ عنوان کرد: داشته اما پیروزیهای دستگاه اطلاعاتی بر ناکامیها و شکستهای آن غلبه دارد.
زارعی عنوان کرد: امام خامنهای ۱۲ معیار برای کابینه دادند و سیاست اقدام این ۱۲ معیار را نیز اعلام کردند؛ ایشان فرمودند که مجلس با دولت همکاری کند و دولت حساسیتهای مجلس را در نظر بگیرد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به حضور یکی از وزرای پیشنهادی در جلسات کمیسیونهای تخصصی گفت: فردی که هنوز بعد از ۱۵ سال با وجود درخواستهای متوازن شما در کمیسیون از یک اشتباه و خلاف تاریخی خود یک عذرخواهی ساده نمیکند و خیال میکند که به رئیس جمهور محترم و صادق ما لطف کرده که داخل کابینه شده، او فردا به آقای رئیس جمهور نیز در روز واقعی گوش نخواهد کرد. ما در حال صحبت کردن به نفع آقای پزشکیان هستیم چرا که دولت او دولت کار، وحدت و همبستگی ملی است؛ بیاییم به آقای پزشکیان کمک دهیم اما با اجرای قانون.
این نماینده مجلس همچنین عنوان کرد: درود بر آقای رئیس جمهور که به یک فرد اجتماعی در وزارت کشور توجه کرده است؛ آیا اگر آقای رئیس جمهور یک فردی را که بیسیم به دست جامعه را مورد تحریک قرار میداده، به جای آقای مومنی به عنوان وزیر پیشنهادی کشور قرار میداد، خوب بود؟
موافقت کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با وزیر پیشنهادی اطلاعات
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی اطلاعات خبر داد.
ولی الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح جلسه علنی امروز یکشنبه و در جریان بررسی صلاحیت حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل خطیب؛ وزیر پیشنهادی اطلاعات گزارش و نظر این کمیسیون درباره خطیب را قرائت کرد.
موافقت کمیسیون امنیت ملی مجلس با وزیر پیشنهادی اطلاعات
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی اطلاعات خبر داد.
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح جلسه علنی امروز یکشنبه و در جریان بررسی صلاحیت حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل خطیب؛ وزیر پیشنهادی اطلاعات گزارش و نظر این کمیسیون درباره خطیب را قرائت کرد.
بررسی سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات
اعلام نمایندگان غایب جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی
امروز برنامه وزیران پیشنهادی اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امورخارجه و بهداشت بررسی خواهد شد
آغاز سومین جلسه مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت پزشکیان
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسات علنی نوبت صبح و عصر روز گذشته خط مشی و کلیات برنامه دولت چهاردهم را بررسی کردند.
بعد از پایان بررسی کلیات برنامه دولت چهاردهم، رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی طبق حروف الفبای وزارتخانهها با رسیدگی به صلاحیت علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش شروع شد.
سپس نمایندگان مجلس صلاحیت ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را مورد بررسی قرار دادند.
امروز مجلس در جلسات علنی نوبت صبح و بعدازظهر رسیدگی به صلاحیت سایر اعضای کابینه پیشنهادی را در دستور دارد که با بررسی صلاحیت برنامههای حجتالاسلام اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات آغاز به کار میکند.
رای گیری برای وزرای پیشنهادی بعد از اتمام بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی در مجلس انجام می شود که احتمالا چهارشنبه ۳۱ مرداد خواهد بود.
در حال تکمیل...
دیدگاه تان را بنویسید